Naar het buitenland!

Donderdag 10 juni.
We staan op tijd op want we gaan een dagje uit.

Naar het buitenland, jawel!

We gaan fietsen in ons geliefde Zeeland. Minder dan twaalf uren in Nederland mag, al wordt het ontraden. Om te bewijzen dat we ’s morgens nog in België waren tanken we de wagen vol voor we vertrekken (en gooien we het bonnetje voor de verandering niet weg). Ik ben toch zo’n bangerik als het erop aan komt. En ik kleur niet graag buiten de lijntjes. En toch is de goesting in een dag Zeeland groter dan de ongerustheid.

Terwijl de zon schittert aan de blauwe hemel zet manlief de fietsen op de fietsendrager. Ik neem de fietstassen en scharrel nog vlug een trui mee voor elk. Aan zee kan het best nog fris zijn ’s morgens.

Onderweg, zo’n 25 kilometer vóór Vlissingen – van waar onze fietstocht vertrekt – wordt de blauwe lucht beetje bij beetje één grote grijze massa. We zien de temperatuur dalen van 21 naar 17 graden. Dat belooft!

Het valt vies tegen als we uit de auto stappen. De lucht is niet alleen grijs, het is vooral ook heel mistig. We kunnen niet snel genoeg onze trui aan hebben en hebben al spijt dat we ook niet een windstopper hebben meegenomen. Maar we zetten dapper door. Als klap op de vuurpijl hebben we ook nog eens wind op kop. Na twee kilometer is mijn coiffure al niet meer om aan te zien. Eerst maar ergens een warme koffie drinken!

We zijn al bijna in Middelburg, 31 km ver, en mijn tenen zijn er bijna afgevroren als de zon aarzelend door de grijze massa piept. Maar eens ze haar weg gevonden heeft is ze niet meer te stoppen en is het heerlijk fietsweer. We pikken nog de gedeeltelijke zonsverduistering mee. Helaas niet vast te leggen met de smartphone.

In Middelburg doen we even een ommetje langs de Reigerstraat die getooid is met kleurige paraplu’s. We wanen ons even in het warme zuiden. We zoeken en vinden een plekje in de schaduw op een fijn terras waar we een hapje eten en een glas drinken.

De koude wind van ’s ochtends wordt een welkome stevige bries in de namiddag. En meer dan een bries als we de ‘Zeeuwse Windroute’ aanvatten. De windturbines draaien op volle toeren.

Ondanks de grijze en frisse start hebben we een heerlijke dag gehad en een rit van bijna 62 km gemaakt. Het was overal zó rustig, zelfs in Middelburg. We gaan dat heel snel herhalen, maar dan ga ik voor vertrek eerst wel op de webcam kijken. Niks zo veranderlijk als het weer tenslotte!

Alle foto’s © MyriamC

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

60 gedachten over “Naar het buitenland!”

 1. Dat is een lange rit geweest en gelukkig werd het weer beter in de loop vd dag. Ik red het net om 5 km te fietsen op een driewieler met elektriek, dus heb altijd bewondering voor lange tochten.
  Op het moment ben ik een boek over Walcheren aan het lezen “Het verjaagde Water” van A den Doolaard.
  Gaat over de oorlog en de dijkdoorbraken die daar zijn geweest door bombardementen. Hoe het leven toen was en vooral gaat het over het vermogen van mensen om met water om te gaan, de kunst van het herstellen van de dijken waarvoor nieuwe methodes werden gevonden. Zoals de schrijver noemt dat de Watertovenaars.
  Boek is uit 1947 en van mijn vader geweest die het vaak heeft herlezen en nu doe ik dat ook.

  Like

  1. Watertovenaars, ja dat is wel een terechte benaming want wat hebben ze daar veel verwezenlijkt qua dijken en verdedigingswerken.

   Like

 2. Ik lees ‘Myriam de ‘salonfietser’, grappig😉.
  Ik heb ook zo’n enorme heimwee om daar in de buurt terug te gaan fietsen. Je doet me watertanden. Een prachtige omgeving met veel variatie, water, gezellige stadjes.
  Die paraplu’s in de lucht zijn gezellig. En beschermen tegen regen en zon😉

  Geliked door 1 persoon

  1. Haha, vergeleken bij de die-hards zoals mijn lieve echtgenoot ben ik echt wel een salonfietser. Niet te warm, niet te koud, (liefst) geen wind, vlak, … Ik ben niet veeleisend hoor!
   Het was zalig om nog eens in Nederland te zijn. Er wordt daar zoveel vrijer omgegaan met heel het corona gegeven. Ik voel me daar veel meer op mijn gemak dan hier aan de kust bijvoorbeeld (waar je te allen tijde een masker moet dragen, ook al fiets je alleen over de dijk).

   Like

   1. Nederland is altijd al soepeler geweest, wij voelden ons daar ook altijd beter. En uiteindelijk staan de beide landen nu even ver, dan vraag je je toch het nut af….. Maar goed, we staan nu in betere papieren 👍.
    Ik heb eigenlijk net dezelfde (weinige) fietsvoorwaarden als jij. Hoe soepel kunnen we zijn!!

    Geliked door 1 persoon

    1. Nu nog duimen dat we heel snel voor een langere periode in Nederland mogen verblijven zonder quarantaine gedoe.

     Like

      1. I know maar ik zal pas op 27 juli volledig gevaccineerd zijn. Ik doe ‘den al’ om mijn 2de AstraZeneca na 8 weken te krijgen ipv 12 weken maar voorlopig wordt er aan mijn vraag (eerder een smeekbede) niet tegemoetgekomen.

       Like

       1. Man werkt in vaccinatiecentrum en zit met zelfde probleem als jij. Ze krijgen zoveel vragen om te vervroegen dat ze vreselijk streng zijn geworden. Hij is ook nog altijd ‘geduldig’ wachtende.
        Allemaal niet heel eerlijk vind ik maar dat was met zoveel zaken het voorbije jaar, ik heb het opgegeven erover te klagen😦

        Geliked door 1 persoon

        1. Ik ben nogal een volhouder en heb het nog niet opgegeven. Ik vind het wel straf dat risicopatiënten/65+ nu plots wel als laatsten gevaccineerd zullen zijn. Mijn gezonde zoon (38) krijgt zijn 2de Pfizer al eind deze maand.
         Neen, ik geef het nog niet op. Er moet maar eens één keer een welwillende de telefoon opnemen …

         Like

 3. Ik kan ook niet meer fietsen door ms evenwichtsproblemen maar ik geniet wel van uw verhaal en mooie foto’s 👍.Dit jaar staat Zeeland ook op mijn verlanglijstje om er te gaan wandelen.

  Geliked door 2 people

  1. Zeker. Bij ons prikken ze alleen met Pfizer en AZ. Dwz als er vaccins genoeg zijn want er staan grote vertragingen aan te komen.

   Like

 4. Daar zal je van genoten hebben Myriam! Oei was het donderdagmorgen hier ook minder weer? Ik herinner het mij niet meer :-). Maar fijn dat madam soleil tevoorschijn kwam en je bevroren tenen heeft opgewarmd. Mooie foto’s en prachtige bloemen onderweg.

  Geliked door 1 persoon

 5. Dat was een flinke rit, petje af, ik doe het je niet na. Zeeland is relatief rustig vergeleken met de andere kustgebieden. Kan me goed voorstellen dat je genoten hebt. Vooral nu je ook onderweg weer ergens neer kunt strijken om iets te eten of te drinken.

  Geliked door 1 persoon

  1. De overkant is voor ons veel korter bij. In drie kwartier zijn we in Vlissingen. We nemen wel eens de ferry naar Breskens om aan jouw kant te fietsen.

   Geliked door 1 persoon

 6. We hadden naar elkaar kunnen zwaaien: ik was aan de overkant(Zeeuws-Vlaanderen) langs de kust aan het wandelen.
  Sinds vorige week zien we hier veel auto’s met Belgische kentekenplaten. Fijn dat er alweer meer mogelijk is.

  Geliked door 1 persoon

 7. Tof hè. Blij dat je het gedaan hebt, je hebt er zo van genoten.
  Wij hebben er een tweede weekendje Zeeland opzitten, maar nu is het echt wel gedaan 🙂

  Geliked door 1 persoon

  1. Vandaag doen we een ander toertje. We hebben de smaak te pakken …
   Een weekend … daar ga ik me nog niet aan wagen.

   Like

 8. Fietsen in Zeeland is gewoon de max ! Het toeval wil dat ik deze route (misschien op een enkel detail na, enkele jaren geleden, ook gereden heb 🙂 Mooie foto’s en tal van herkenbare plekjes. Wij waren gisteren op Goeree-Overflakee voor een fietstocht. Fietsgroetjes, Rudi

  Geliked door 1 persoon

 9. Goed dat jullie wel warme truien bij jullie hadden zeg. Op de fiets kan de wind inderdaad extra fris zijn. Maar wat heerlijk dat het overal zo rustig was. Dat verrast mij.

  Geliked door 1 persoon

 10. Inderdaad erg rustig overal. Normaal gezien zit het er vol met Duitse toeristen, maar die mogen nu ook Nederland niet binnen.

  Like

  1. Zo slim zijn we niet. En als ik de route in die bepaalde richting op de GPS heb gezet, dan kan ik dat niet meer veranderen. Maar goed, we hebben het overleefd hoor.

   Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: