1000 vragen aan jezelf #32


621. Van wie heb je onlangs afscheid moeten nemen?
Echt afscheid, als in ‘die zie ik nooit meer terug’? Ik denk dat dat mijn nonkel was die in april vorig jaar is overleden aan Covid.

622. Ben je een jongens- of een meisjesmoeder?
Ik ben een jongensmoeder omdat ik nu eenmaal een zoon heb en geen dochter.

623. Heb je wel eens je eigen ansichtkaarten gemaakt?
Neen.

624. Hoe zou je familie jou omschrijven?
Vraag het hen eens!

625. Waar zoek je je kleding op uit?
Het moet praktisch en duurzaam zijn. Een kledingstuk dat goed zit vind ik belangrijker dan een dat alleen maar mooi is.

626. Welke eigenschap vind je niet mooi aan jezelf?
Hier zet ik mijn joker in.

627. Welk gerecht zou je elke dag willen eten?
Afwisseling is fijn. Geen enkel dus.

628. Met welk gevoel loop je door een dierentuin?
Ik ben niet zo’n dierentuin-vriend. Ik heb al te veel dieren in hun natuurlijke habitat gezien en, hoe goed de dieren in een dierentuin ook verzorgd worden, ze horen daar eigenlijk niet thuis.

629. Wanneer had je eerder je grenzen moeten aangeven?
Wow zeg! Dat weet ik niet hoor.

630. Wat vind je de beste slechte film die ooit gemaakt is?
Ik was gechoqueerd door A Clockwork Orange. Ik was waarschijnlijk te jong om de film te begrijpen.

631. Is elke dag een nieuw begin?
Ja zeker. Dat was ook mijn instelling toen we het moeilijk hadden met onze zoon. Morgen een nieuwe dag, een nieuw begin.

632. Waar ga je het liefst naar toe op een eerste date?
Geen behoefte aan daten. Nooit gehad trouwens.

633. Wanneer heb je je voor het laatst moeten inhouden?
Inhouden in de zin van eerst tot tien tellen en dan pas je mond opendoen … ik zit zo niet in elkaar. Ben meer van ‘klinkt het niet, dan botst het’.

634. Kun je iemand nadoen?
Nooit geprobeerd.

635. Wat had je veel eerder moeten doen?
Man, man, wat een vragen weer!

636. Zing je altijd mee in de auto?
Als er muziek opstaat wel. Ofwel zingen, ofwel fluiten.

637. Met wie zou je graag willen ruilen van leven?
Met niemand. Het is wel goed zoals het is.

638. Wanneer heb je voor het laatst heel hard gejuicht?
Daar moet ik eens heel hard over nadenken. Er valt niet zoveel te juichen de laatste tijd.

639. Hoe gaat het met je liefdesleven?
Prima, dank je!

640. Waardoor raak je geïnspireerd?
Geïnspireerd waarvoor? Kookprogramma’s op TV inspireren mij als ik mij de vraag stel ‘wat zullen we eens eten vandaag’, het internet inspireert mij als ik mij de vraag stel ‘waar zullen we eens op vakantie gaan’, enz. enz. Maar dat was niet de bedoeling van de vraag zeker?

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

41 gedachten over “1000 vragen aan jezelf #32”

 1. Ik heb ooit nog getwijfeld of ik ook aan die duizend vragen zou beginnen, maar sommige vragen zijn echt niet te doen. Ik kan dan onmogelijk vijf jokers inzetten per bericht hé.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik sta er mezelf ook maar één per bericht toe. En de rest probeer ik dan maar te beantwoorden met een kwinkslag, of een tegenvraag.

   Like

  1. En deze zijn dan nog redelijk oké. Over de laatste loodjes (i.e. de laatste 300+ vragen ) ga ik echt mijn hoofd moeten breken om dat tot een goed einde te brengen.

   Geliked door 1 persoon

 2. Aha nuchtere Myriam. Wat een vragen. Ik zou veel nummertjes moeten laten passeren.
  Waar komen die vragen eigenlijk vandaan? Niet dat ik zal starten😉

  Geliked door 1 persoon

 3. 630: Die heb ik op school ook gezien. Ik vond hem ook schokkend, maar geen slechte film. Het is één van die pakweg vier of vijf films die me bijgebleven zijn. De rest was het onthouden niet waard, dus als ik bij die vraag aan kom, ga ik niet weten wat te schrijven.
  Overigens is het nog altijd een klassieker: Kleindochter2 heeft het boek nu als examenopdracht.

  Geliked door 1 persoon

  1. Het is ook de enige film die mij bijgebleven is. Dat zegt toch wel iets.
   Maar ik hoef hem niet opnieuw te zien.

   Like

   1. Ik heb hem online gevonden (tijdje geleden al) en ga hem ter gelegener tijd nog eens kijken. Net omdat ik me afvraag hoe ik hem pakweg 50 jaar later ervaar. Er zullen zeker dingen zijn die anders overkomen dan toen, omdat je ouder bent, omdat de wereld an sich zo sterk veranderd is, omdat – daar ben ik van overtuigd – er zaken in zitten die je nu terug ziet komen.

    Geliked door 1 persoon

 4. Bij de vraag, “met wie zou je willen ruilen”, toch raar dat we allemaal toch terug voor ons eigen leven kiezen, ondanks de moeilijke medische dingen die op ons pad komen. Ik zou eerlijk gezegd ook met niemand willen ruilen. Fijne dag Myriam!

  Geliked door 2 people

 5. En toch eet ik elke dag twee kleine geroosterde boterhammetjes. Grotendeels om in leven te blijven, en in mindere mate van te willen.

  Geliked door 1 persoon

  1. Waarschijnlijk gewoon omdat je ’t lekker vindt (ik ook trouwens).
   Ik drink iedere morgen een shake met yoghurt, melk en fruit. Noodgedwongen omdat drinken nu eenmaal beter gaat dan eten gezien mijn situatie. Maar ik zal blij zijn als er terug wat afwisseling komt in mijn menu. Nog een aantal maanden geduld …

   Like

   1. Eigenlijk doe ik dit omdat mijn lijf geen ongeroosterde boterhammen verdraagt. Alleen door te roosteren, heb ik geen maagklachten. 😉

    Geliked door 1 persoon

      1. Ik ook. Al vele jaren. Is niet gezond, ik weet het, maar ik voel het direct als ik het eens een dag vergeten ben. Dat gebeurt dan ook zelden.

       Like

       1. Ik gebruik al zeker 30 jaar omeprazol en gelukkig geen lat van.
        Ik moet het ook echt meteen na opstaan innemen voor ik iets eet en drink, de hele enkele keer dat ik dat vergeet merk ik het na uurtje al en al neem ik hem dan meteen dan nog heb ik de hele dag beetje last.

        Er zitten inddaad vreemde en onnozele vragen bij

        Geliked door 1 persoon

        1. Hetzelfde hier hoor. Ik neem het ook meteen na het opstaan.
         Toen ik in het ziekenhuis lag gaven ze mijn Omeprazole ’s avonds. Ik wist al niet waarom ik overdag zo’n maagpijn had. Tot ik op een avond de verpleegkundige hoorde zeggen tegen haar collega ‘mevrouw moet haar Omeprazole nog krijgen’. Toen heb ik meteen ingegrepen …

         Geliked door 1 persoon

 6. De meeste vragen lenen zich uitstekend om je er met wat humor doorheen te slaan, gewoon blijven doen. Ik kan niet kiezen of ik een meisjesmoeder ben of een jongensmoeder, ik heb een dochter én een zoon. 😉

  Geliked door 1 persoon

    1. Ja, dat is leuk. Ik heb het zelf nooit gekend want ik ben de oudste van drie. Mijn zus is twee jaar jonger (we verschillen zo erg dat we eigenlijk heel veel ruzie maakten) en mijn broer is acht jaar jonger.

     Like

     1. Meisjes liggen emotioneel een jaar of voor op jongens dus gaan snel “moederen”over een jonger broertje. Maar vooral in de pubertijd is het leuk omdat dan de vrienden van de jongen interessant zijn voor het zusje en omgekeerd haar vriendinnen interessant zijn voor haar broer.
      Ze hebben zo’n leuke tijd gehad met een leuke vriendengroep waar ook verschillende stelletjes uit kwamen.
      Voor een meisje van 15 is een broer van 13 nog een echt broertje.

      Geliked door 1 persoon

 7. Elke dag is een nieuw begin. Daar heb je ’t nu wel moeilijker mee hè?
  Ik heb een dochter en een zoon, maar heb toch meer met de meisjesmoeder 🙂 Komende uit een gezin van 3 dochters, en mijn dochter nu twee kleindochters… maar ik zie mijn zoon ook graag hoor 😀

  Geliked door 1 persoon

    1. Ik ook hoor, maar zij trekt wel meer naar haar familie en bijgevolg mijn zoon ook. En vroeger, voor de schoondochter in the picture was, mocht ik altijd met hem gaan shoppen. Vanaf dat de vriendin er was, was moeder niet meer nodig. Jammer maar normaal uiteraard. Met een dochter doe je als moeder toch meer dingen samen denk ik, en zie ik in mijn omgeving.

     Geliked door 1 persoon

     1. Mijn schoondochter komt wel vaak naar mij (online dus) om te babbelen. Ze heeft niet echt veel aan haar ouders.
      Ik doe in ieder geval ook wel meer met mijn dochter dan met mijn zoon, dat is wel zeker.

      Geliked door 1 persoon

 8. Ik denk dat ik iedere dag pasta zou kunnen eten… misschien is iedere dag misschien wel ook een beetje te veel van het goede.

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: