Spijt komt altijd te laat

Vorig jaar rond deze tijd heb ik een grote opruimslag gehouden in mijn kleerkast Alle mooie kleding die mij in de loop der jaren te klein geworden was hield ik bij voor ‘als ik ooit nog eens vermager‘. Op het vlak van kleding en schoenen ben ik ongeveer even erg als mijn man op het vlakken van spullen.

Tot vorig jaar. Toen werd het mij echt te gortig want ik had nog nauwelijks plaats in mijn kleerkast. En ach, vermageren, … het zou er toch niet meer van komen. En toen heb ik alles weggedaan. Er waren stukken bij waar het prijskaartje nog aan hing!

En daar heb ik nu zo’n spijt van want met de acht kilo die ik kwijt ben zou de kleding nu perfect passen. Er waren kleedjes (jurken) bij die nu weer helemaal actueel zijn.

En nu is natuurlijk de meeste van mijn kleding te groot. Maar ik hou het lekker bij. Mij gaan ze niet meer hebben!!

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

36 gedachten over “Spijt komt altijd te laat”

 1. Oei, da’s jammer. Gelukkig mag je nu nieuwe spullen kopen ;-‘ Ik bewaar ook heel veel van mijn kleding, ben er ook echt zuinig op. Koop liever 1 duur en goed item dan 10 prullen

  Geliked door 1 persoon

 2. Corona heeft de opruimwoede bij veel mensen aangewakkerd. Ik pleit hier zelf ook schuldig. Maar een uitpuilende kast zorgt ook voor keuzestress.
  Inderdaad jammer van de ‘zonde’, maar ‘de spijt’ kan je terug goed maken😉

  Geliked door 1 persoon

 3. Oh…wat jammer! Ja 8 kilo dat scheelt minstens een hele maat. Ik kwam ook wat jurkjes van een jaar of 5 geleden tegen die me nu weer perfect passen. En ze kunnen nog.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja, ze kunnen zeker nog. Eentje dat ik nu nieuw gekocht heb is bijna een kopie van een die ik heb weggedaan.

   Like

 4. Hier is het omgekeerde gebeurt! Toen ik zo’n kleine 5 jaar geleden zoveel kilo’s heb verloren, heb ik al mijn te grote kledij weggedaan. Heden ten dage zit ik weer aan het gewicht van toen. Nu goed, ik koop niet zo heel veel dure kleren, alleen als ik echt gek op iets ben en het tijdloos is. Ik ben echt geen modefreak, al let ik er meer op dan vroeger als we ergens naartoe ga. Ik wil er niet meer als een sloor uitzien, zoals meer dan 20 jaar geleden. Jammer van uw mooie kleren.

  Geliked door 1 persoon

   1. owww… dan is het niet positief.
    Dan was het beter geweest dat je niet was afgevallen en gezond was gebleven.
    Sorry, ik had de link niet gelegd…

    Geliked door 1 persoon

    1. Dat kon je niet weten hè. Eten gaat zo moeizaam dat ik eigenlijk alleen nog eet dat wat ik nodig heb. Snoepen is bijgevolg volledig tot nul herleid. Dat loont!

     Like

 5. Ik heb best wel weinig kleren als ik sommige kleerkasten zie, maar ik draag elk stuk dan ook “stuk”. En dan ineens investeren in degelijk en dus duur. Wat maakt dat ik nogal vaak hetzelfde aan heb. Maar ik heb zó’n bloedhekel aan shoppen en passen, dat ik nog liever in een ouderwetse aardappelzak zou rondlopen. Gelukkig heb ik sinds ik hier woon een online shop gevonden die zowel bij mijn keuze als bij mijn maat past. Dus intussen hangen er toch al wat meer gevulde kapstokken in de kast.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik hetzelfde. Degelijkheid troef, en een hekel aan shoppen, trouw aan bepaalde merken. En geen al te grote kleerkast.

   Like

 6. Je mag jezelf wel eens verwennen met nieuwe kledij. Shoppen doe ik ook niet graag, maar online kleren kopen doe ik niet.

  Like

 7. Ach, ik loop ook rond in ondertussen veel te wijd geworden kledij. Ik handelde destijds net als jij, kortom. Maar volgende maand zijn het solden. 😉

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: