We zijn niet welkom :-(

Vorige week stuurde ik een mailtje naar Informatie Rijksoverheid Nederland omdat ik tegengestelde berichten las over de voorwaarden om te mogen reizen naar onze Noorderburen.

Vandaag kreeg ik volgend antwoord (erop klikken om te vergroten):

Helaas zijn we voorlopig dus niet welkom in Nederland tenzij we een negatieve PCR test kunnen voorleggen (ok, nog tot daaraan toe) én tien dagen (ja, TIEN dagen) in quarantaine gaan.

Als wij gaan fietsen in Nederland, dan is dat meestal voor een dag of vier, vijf. Tien dagen in quarantaine gaan is dus sowieso onmogelijk.

Jammer, doodjammer want ik zie mijn plannetjes alweer in het water vallen. We kunnen alleen nog hopen dat de situatie in juli versoepeld is.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

64 gedachten over “We zijn niet welkom :-(”

   1. Ik geloof het best maar wij willen ons gewoon aan de regels houden, dus doen wij dat niet; Hoe jammer ook.

    Like

    1. Wij hebben het weekend van 11 juni een weekend Ardennen. Maar mag dat dan wel? Ik denk van niet… dat is dan de tegenovergestelde reisbeweging. Toch even opzoeken…

     Like

  1. Staat er niet bij. Wij zijn ook nog niet volledig gevaccineerd. Man krijgt zijn tweede prik volgende week. Ik moet nog wachten tot 27 juli.

   Like

     1. Ik las net dat andersom ook geldt: Nederlanders die langer dan 48 uur in België verblijven moeten bij terugkomst ook 14 dagen in quarantaine …. Maar de regels veranderen constant, dus wie weet

      Like

 1. Ik denk dat er in ’t kort weer veranderingen aankomen. De virologen hier (Kuipers op kop) zijn blijkbaar optimistisch. En als dat prikpaspoort eraan komt, kan alles misschien wat soepeler.

  Geliked door 1 persoon

  1. Dat prikpaspoort krijg je pas 3 weken na je tweede prik. In mijn geval dus half augustus.
   Misschien moesten we ook maar gewoon eens ongehoorzaam zijn.

   Geliked door 1 persoon

   1. Myriam:

    “Een ander belangrijk onderwerp op tafel is de buitenlandse reizen, en met name voor wie terugkeert naar België. Daarvan is nu beslist dat wie terugkomt uit een rode zone en al zeker twee weken volledig gevaccineerd is, geen coronatest moet ondergaan en ook niet in quarantaine moet. Wie niet reeds twee weken volledig gevaccineerd is, zal wel een test moeten ondergaan, en dat vanaf de leeftijd van 12 jaar. Gisteren maakte premier Alexander De Croo (Open VLD) al bekend dat er twee gratis PCR-testen komen voor wie op reis gaat, of een festival bijwoont, en nog niet volledig gevaccineerd is. Volgens minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) wordt er nu volop gewerkt om de testcapaciteit verder op te trekken.”

    Like

    1. Ik heb net de hele persconferentie gevolgd en hoop dat tijdens het volgende overlegcomité er nog wat versoepeld wordt wat betreft inreis. Maar vooral hoop ik dat we heel snel Nederland in mogen zonder die tien dagen quarantaine.

     Like

     1. Even nagekeken. Ik vind voorlopig (nog) niets, maar de voorziene volgende stap is van 21 juli naar voor gehaald naar 30 juni. Wat daar juist allemaal in zit, weet ik niet, want ik vind enkel horeca/festival/sport- dingen en regels voor de thuissituatie. Maar ik hou het in de gaten en dan laat ik iets weten, als ik deze reactie niet meer terugvind, dan in een corona-logje.

      Geliked door 1 persoon

 2. Wij blijven bewust in eigen land. Je mag wel over de grens als het korter dan een dag is. Dat is ook zo met Duitsland. Wij reizen zo op onze tocht een paar uur door België en Duitsland in de grensstreek.

  Like

   1. Het mag zolang je minder dan 12 uur in dld of be bent dan valt het onder het grensverkeer. Onze meest logische route loopt zo. Het is geen doel op zich maar transit.

    Like

 3. Met volledige vaccinatie zou er geen probleem mogen zijn, in het andere geval gelden de regels van het land waar je naar toe reist.

  Like

 4. De verwarring is onbeschrijflijk. Nochtans wil ik de Nederlanders die momenteel vakantie houden in Griekenland niet te eten geven. Mij kom je niet vertellen dat die allen na terugkeer in quarantaine gaan…

  Like

 5. Het was nochtans vanaf het begin heel duidelijk, wij mogen naar Nederland, ALS we daar in quarantaine gaan (ook als het om minder dan 48u gaat). Maar, omdat dochterlief over de grens woont hebben we ook het een en ander opgezocht. Het is wel zo dat het om een advies gaat, het is niet wettelijk vastgelegd, er kunnen dus GEEN boetes aan gekoppeld worden.
  Voorlopig wordt er ook niet gecontroleerd, daar zou wel eens verandering in kunnen komen als dat “coronacerficitaat” er komt natuurlijk.

  Geliked door 1 persoon

  1. Die quarantaine is een beetje onlogisch hé. Tien dagen quarantaine als je maar vijf dagen daar bent. Dat kan niet, dus is de regel: blijf thuis.

   Geliked door 1 persoon

   1. Het zou gewoon zoveel eenvoudiger zijn mocht Europa dezelfde regels hanteren en voor één keertje een echt geheel zijn. Ik begrijp niet wat daar zo moeilijk aan kan zijn.

    Geliked door 1 persoon

  1. Tenzij we doen zoals er zovelen doen. Mijn buurvrouw woont halftijds aan de Zeeuwse kust en ze zei dat het er krioelde van de Belgen. Je gaat mij niet wijsmaken dat die allemaal volgens de regeltjes reizen …

   Like

 6. Wat een chaotische mail, al die linken. Alsof je zelf niets zou kunnen vinden. Men had toch in een korte mededeling hetzelfde kunnen zeggen.
  Ik zou zeggen, volg je verstand en ik neem aan dat de regels binnenkort behoorlijk versoepelen.

  Like

  1. Riet ik heb die geplaatst omdat daar precies staat wat wel en niet mag en wat de uitzondering daarop is. Ik wilde daarmee juist Myriam en Bea helpen.

   Like

    1. Oh gelukkig 😅 Die mail heeft zoveel kleine lettertjes dat ik het niet kan lezen op mijn smartphone en de foto vergroot niet bij mij.

     Like

     1. De overheid hé, heeft altijd héél veel woorden nodig om zo min mogelijk te zeggen. Dat is een voorwaarde om bij de overheid te mogen werken.

      Like

 7. Tja, er waart nog immer een virus rond in te groten getale. Maar uitstappen in eigen land zijn minstens zo leuk.

  Like

  1. Ik heb de laatste weken niet anders gedaan dan annuleren en herboeken. Laat ons hopen dat er heel snel verandering komt langs Nederlandse zijde. Misschien heb je dan nog geluk. Een PCR test vind ik geen probleem, maar die quarantaine, dat gaat hem niet worden.

   Like

  1. Je mag max. 12 uren in NL zijn. Ga je langer, dan moet je een negatieve test hebben en 10 dagen in quarantaine.

   Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: