1000 vragen aan jezelf #31


601. Waar let je op als je iemand voor het eerst ontmoet?
Het eerste wat je ziet is het uiterlijk natuurlijk. Ogen, mond en handen. Verzorgde handen vind ik belangrijk.

602. Waarmee zou je wat actiever kunnen zijn?
Ik zou in het algemeen wel wat actiever kunnen en mogen zijn. Ik ben nogal lui van aard.

603. Speel jij de hoofdrol in je eigen leven?
Het is mijn leven, dus ja!

604. Welke leraar heeft een positieve invloed op jou gehad?
Onze leerkracht Engels in het vijfde en zesde middelbaar. Een zeer strenge doch rechtvaardige dame.

605. Wat zou je het meest missen als je doof was?
Gewone dagdagelijkse gesprekken.

606. Om welk nieuwtje was je onlangs verbaasd?
Ik lees geen ‘boekskes’ en ik ken dus ook de laatste ‘nieuwtjes’ niet.

607. Zou je wel weer kind willen zijn?
Neen, ik zou niet weer kind willen zijn. Ik vind het wel fascinerend om te volgen hoe mijn kleinzoon ‘het leven’ ontdekt.

608. Wat kun je uren doen zonder je te vervelen?
Internetten.

609. Wanneer was jij op het goede moment op de juiste plek?
Hier zet ik mijn joker in.

610. Sta je vaak stil bij hoe dingen gemaakt worden?
Eigenlijk niet. Komt misschien omdat ik zelf totaal niet creatief ben.

611. Wat was het kleinste succesje dat je hebt geboekt?
Dat ik al aan vraag 611 geraakt ben zonder op te geven.

612. Word je meestal jonger of ouder geschat?
Jonger. Tenzij mensen niet eerlijk zijn natuurlijk.

613. Wanneer heb je voor het laatst zand tussen je tenen gevoeld?
Veel te lang geleden.
Misschien vandaag want we zitten een dagje aan zee.

614. Wat wilden je ouders vroeger dat je zou worden?
Ik mocht worden wat ik zelf wou. Mijn ouders hebben mij op geen enkele manier beïnvloed. Mijn moeder vond het wel belangrijk dat wij een (hogeschool) diploma haalden. Zij had graag willen studeren maar in de jaren ’40 was dat, zeker als oudste van een groot gezin, onmogelijk. Ze moest, zwaar tegen haar zin, helpen in het huishouden en op de boerderij.

615. Welk apparaat van vroeger mis je?
Een oude mechanische typmachine. Je kon daar zo heerlijk op doorrammen.

616. Waarin denk of doe je nog steeds als een kind?
Ik kan kinderlijk blij zijn met het vooruitzicht van iets leuks. En dat hoeft niets buitensporigs te zijn. Gewoon eens een onverwacht uitstapje of zo.

617. Heelt tijd alle wonden?
Daar ben ik nog niet zo zeker van.

618. Ben je romantisch?
Neen, ik vind ‘romantisch’ al heel snel melig en dat is niet mijn stijl.

619. Wat zou je tegen je jongere ik willen zeggen?
Dat het niet nodig is om onzeker en verlegen te zijn. Dat mijn jongere ik mag zijn wie ze is.

620. Wat doe je met gekregen souvenirs?
Ik weet niet of ik al souvenirs gekregen heb. Ik kan het mij in ieder geval niet herinneren.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

23 gedachten over “1000 vragen aan jezelf #31”

 1. Zelf had ik een leraar wiskunde die ik enorm respecteerde en inspireerde. Een leerkracht kan toch echt iets betekenen in het leven van een jongere😉.
  Waarom zou je niet graag terug kind willen zijn?

  Geliked door 1 persoon

 2. Zo weer een paar heerlijke weetjes gelezen. Ik wil even inpikken op de vraag of je vaak bekijkt hoe iets gemaakt is. IK heb dat dus wel. Nu ik een beetje naai, bekijk ik vaak kleren hoe ze gemaakt zijn. Maar ik heb dat ook met andere dingen. Ik ben ook aangesloten aan een paar groepen , zoals houtbewerken, hoe ik me vergaap aan al die mooie creaties die passeren . Ware het niet dat het veel te zwaar voor me zou zijn en ik geen materiaal heb, ik zou er nog aan beginnen om houtbewerking aan te leren. Ik vind vakmanschap heel erg boeiend. En ik kan uren kijken naar mensen die iets aan het opbouwen zijn of aan het creeëren zijn. Ik bekijk ook vaak yuotube filmpjes over acrylgieten en zo, of andere schildertechnieken. Geniet van het dagje aan zee Myriam. Ik kijk er naar uit om hier ook eens weg te kunnen.

  Like

 3. Als ik doof zou zijn zou ik muziek het meest missen,voor gesprekken zijn nog wel andere opties al zijn die niet héél geweldig maar schrijvend is het mogelijk. Voor muziek is geen vervanging.
  Het zand tussen m’n tenen heb ik er net uitgespoeld want ik was vanmorgen nog op het strand, zó heerlijk!

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik weet niet of ik muziek echt zou missen. Luister het bijna nooit. En dat zand, dat spoel ik er straks af als we van het strand af gaan.

   Like

 4. Die laatste vragen 🙂
  Ik moest luidop lachen met dat je mechanische typemachines mist. Zalig. Ik was verslaafd aan typen op een typemachine, hoe onnozel is dat niet 😀 Ik mis dat ook.
  Ik kan ook blij zijn als een kind in het vooruitzicht van iets leuks, ik ben er hoe langer hoe minder zeker van dat tijd alle wonden heelt (pfffff bijlange niet), ik ben niet romantisch en ik zou net hetzelfde tegen mijn jongere ik willen zeggen.

  Like

  1. Wat een overeenkomsten!
   Ja, zo’n typemachine. De mijne op mijn eerste job was van het merk Remington, pikzwart en de ‘beentjes’ hingen altijd in mekaar als je te rap typte. Ik was ook verslaafd aan typen. En nog eigenijk …

   Geliked door 1 persoon

   1. Myriam, ik ben blij dat ik eindelijk eens iemand tegenkom die verslaafd was aan typen. Komt niet vaak voor. Meestal word ik getrakteerd op onbegrijpende blikken als ik er iets van zeg 🙂
    Mijn vader is zo ooit eens thuisgekomen met zo’n oude machine, merk kan ik me niet herinneren. Inderdaad met zo van die beentjes die in elkaar gingen haken. Er waren een paar letters die niet goed werkten.
    Op school nog blind leren typen op een mechanische machine. De lessen met de pinkjes waren vreselijk 🙂 Maar nog altijd blij dat ik foutloos blind kan typen. Zo’n gemak. (wellicht ook de reden waarom ik niet graag op een telefoon zit te tikken)

    Geliked door 1 persoon

    1. Bij mij is de liefde voor de typmachine al begonnen in het vijfde leerjaar. Toen konden we via Scheidegger zo’n naschoolse cursus volgen. Op een mechanische machine met gekleurde hoesjes over de letters. Ik vergeet het nooit.
     De lessen dactylo en steno later op school waren dan ook mijn lievelingsvakken. Ik kan ook nog altijd foutloos blind typen, en snel.
     En die toetsjes van de telefoon, ik verafschuw ze.

     Like

     1. Ik heb geen idee wanneer mijn vader afkwam met die typemachine, maar ik moet ook die leeftijd geweest zijn, of jonger.
      Dactylo kreeg ik in het vierde middelbaar, inderdaad met van die mechanische machines met gekleurde hoesjes 🙂
      Steno kreeg ik in het hoger onderwijs, maar dat heb ik nooit goed onder de knie gekregen. Ook nooit nodig gehad, later.

      Like

      1. In het middelbaar kreeg ik – denk ik – al vanaf het derde jaar dactylo (ik deed handel, daarna secretariaat talen), Steno vanaf het vierde, maar dat hen ik voor mijn werk ook nooit nodig gehad. Wij werken met dictafoon. Zaaaaaalig!!!

       Geliked door 1 persoon

       1. Ik deed in het middelbaar Moderne Talen (zonder enige toevoeging, bestaat nu niet meer, in het vijfde en zesde hadden we zelfs geen wiskunde meer, 19u talen in de week). In het hoger Secretariaat – Talen.
        Ik werkte een tijd bij een advocaat die een hekel had aan de dictafoon, en alles uitschreef (conclusies, beroep, enzovoort). Briefwisseling dicteerde hij aan mij of zijn vrouw, maar we schreven gewoon op (met afkortingen), zijn vrouw kon geen steno dus hoefde ik ook niet, haha. Was perfect voor mij.

        Like

        1. Hoger onderwijs was bij mij ook zonder wiskunde en alle andere balast, maar in het hoger middelbaar kregen wij nog wel wiskunde voor zover ik mij herinner.
         Ik heb ook nog voor een opdrachtgever gewerkt die weigerde met een dictafoon te werken. Die gaf mij dan 3 woorden (bij wijze van spreken) en daar moest ik een verslag van proberen ineen te knutselen. Neen, dat vond ik niet tof!

         Geliked door 1 persoon

         1. Ik had in het vijfde en zesde middelbaar niks van wiskunde meer, om dan in de opleiding Secretariaat/Talen opeens geconfronteerd te worden met boekhouden en statistiek. Vooral de docent van dat laatste vak was echt geshockeerd dat ik twee jaar geen wiskunde meer gehad had. (en dat met een burgerlijk ingenieur als stiefvader, haha!)
          Voordeel van een advocaat: het moet tot op de letter juist zijn, dus altijd uitgebreid uitgeschreven 🙂

          Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: