Bij de elite

De titel van dit logje heb ik gepikt van bentenge. ’t Is te zeggen, van een reactie die hij schreef op een foto van Auberge du Pêcheur op Instagram: ‘bij de elite, dat lukt wel denk ik‘.

Laat mij u heel snel uit de droom helpen! Zonder enige twijfel is de locatie subliem, zo mooi in een bocht aan de Leie, maar ik was echt teleurgesteld in de kamer.

We hadden een ‘Kasteelweekend’-bongobon en aangezien we al langer eens wilden gaan fietsen aan de Leie en Auberge du Pêcheur in Deurle/Latem tussen de kasteelweekend adressen stond was de keuze snel gemaakt.

Een bongo hotelbon is nogal vaak een vergiftigd geschenk. Meestal zijn ze alleen geldig in het laagseizoen en niet tijdens het weekend. Vaak krijg je ook een minderwaardige kamer. Het was bij Auberge du Pêcheur niet anders. We zijn heel vriendelijk ontvangen, maar onze kamer (de comfort kamer) was absoluut zijn geld niet waard. Ze bevond zich in een dépendance (Latem House) tegenover het hoofdgebouw en ze was piepklein maar gelukkig wel proper. Totaal niet wat je op de foto’s op de website ziet. Er was ook nogal wat achterstallig onderhoud in de badkamer. De douchedeur sloot niet, de douchekop viel altijd terug naar beneden en de kranen lekten. Zou niet mogen voor een kamer waar voor een overnachting op 30 mei op de website 170 euro voor gevraagd werd (kamer + ontbijt).

Toen we uitcheckten werd me gevraagd of we een goed verblijf hadden gehad en of alles in orde was. Ik ga dan niet onnozel doen en zeggen dat het ok was terwijl het dat niet was. Ik ben ook zo frank geweest om te vragen of ze deze kamer ook aan ‘normaal betalende’ gasten verhuren en daarop werd bevestigend geantwoord. Ik zou het er zelf nooit aan geven!

Enfin, een gegeven paard …
Gelukkig kregen we op maandagmorgen wel een heerlijk ontbijt, geserveerd in de orangerie met zicht op de Leie.

Auberge du Pêcheur

Ondanks de tegenvallende kamer hebben we toch een fijne tweedaagse gehad. We hadden onze fietsen mee (uiteraard, zou ik zeggen) en we hebben zalig gefietst.

Zondag hebben we de route ‘Bergeend‘ gefietst. Op het gemakje 62 kilometer getrapt langs rustige wegen, over jaagpaden langs de Schelde, door mooi natuurgebied en een stukje door de stad Gent. Het was prachtig weer en we hebben ervan genoten. Het was ook nog een brokje nostalgie voor Manlief toen we de Watersportbaan naderden want hij heeft daar in zijn jeugd op redelijk hoog niveau wedstrijden geroeid.

Bergeend’

’s Avonds hebben we voortreffelijk gegeten bij d’Ouwe Hoeve in Deurle. Gemoedelijk, gezellig, lekker, … Meer moet dat niet zijn.

D’Ouwe Hoeve

Maandag hebben we de ‘Leiestreekroute‘ gefietst in een iets aangepaste versie, vertrekkend vanaf het hotel. Het begin van de route was mooi: via de Latemse villa’s en de golf door de mooie natuur met be-boterbloem-de weiden en kikkerpoelen naar het veer in Afsnee en zo richting … Gent! Oops, blijkbaar de verkeerde route op de GPS gezet. We zijn dan toch nog tot in Deinze geraakt maar het was op zich een vrij saaie route, door woongebied en langs een spoorlijn. Van Deinze terug naar Latem was dan weer wel een heel mooi stuk. We tikten af op 67 kilometer.

‘Leiestreekroute’

Ik weet nu wel zeker dat ik mij een nieuwe fiets ga aanschaffen want mijn batterij kan niet veel meer aan dan 60 kilometer, en dan heb ik nog een heel stuk op de eco stand gefietst. En de laatste 4 kilometer op eigen kracht.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

44 gedachten over “Bij de elite”

 1. De streek is me zeer bekend. Gewandeld, gefietst, gevaren… De Leiestreek is schilderachtig mooi. Le Pêcheur teert een beetje teveel op z’n naam me dunkt… Dat zou echt niet mogen voor zo’n dure kamer. Goed dat je het hebt gezegd, dan kunnen ze er meteen iets aan doen.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja, Le Pêcheur teert op zijn naam. En ze hebben natuurlijk de ligging mee. Maar daar stopt het dan ook. Het restaurant hebben we niet geprobeerd. Toen ik de obers zag rondlopen dacht ik … brrrr, zo’n stijf gedoe. Niks voor ons.

   Geliked door 1 persoon

 2. Hihi, wij zijn precies toch echt wel (verre) familie hè. Ik kan het ook niet laten mijn gedacht te zeggen als iets niet ok is (maar wel beleefd natuurlijk he). Niks achter ‘t gat, recht voor de raap. Da’s het eerlijkst. 😉

  Geliked door 1 persoon

 3. Datzelfde gevoel hebben wij ook heel vaak met Bongo. Het wordt overal ontkend, maar onze ervaring is anders, jammer én niet eerlijk….
  Langs de dure villa’s aan de Leie fietsen is altijd leuk, wij hebben ook al eens zelf bootje gevaren ‘doorheen’ de tuinen.
  En jullie deden ook Melle aan, waar de zoon woont😉. In Drongen woont de andere zoon, heel mooie omgeving.
  Ik overweeg ook een nieuwe fiets om dezelfde reden, maar ik hoorde dat het wel eens laaaaang zou kunnen duren omdat de aankoop tegenwoordig de spuigaten uitloopt.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik heb nog één eet-bongo en dan ben ik ze allemaal kwijt. Oef!
   Bootje varen zegt mij dan weer totaal niks. Mooi om te zien, maar daar blijft het bij.
   Ik ga eens zoeken of er hier een dealer is van het merk E-Bike. Daar hoorde ik gisteren twee mensen vol lof over spreken.

   Like

   1. Het was een electrische boot die we zelf moesten besturen, wat nog een heel avontuur was. Veel moeilijker dan gedacht, omdat he water minder controle hebt.

    Like

  1. Inderdaad, ik heb een tweede accu gekocht. En mijn fiets sleept deze mee in de fietszak, maar zo vermijd ik de angst op laatste kms op eigen kracht moeten trappen.

   Like

  2. Ik kan ook mijn oplader meenemen. Tegenwoordig zijn er wel fietscafés waar je je fiets kan opladen. Is in ieder geval lichter dan een tweede accu.

   Like

   1. Wij doen dat vaak tussendoor. Het mag overal, We nemen gewoon de batterij mee naar binnen met de oplader. Mensen zijn altijd heel vriendelijk.

    Geliked door 1 persoon

 4. Ik weet niet welke fiets je hebt, Myriam, maar kan je niet gewoon een nieuwe batterij kopen met meer vermogen? Ik heb een Bosch 500 Wh op mijn fiets en kan daar in eco toch rond de 120 km mee doen.
  Als ik samen met Bruno op fietsreis ga hebben wij 3 batterijen voor 2 fietsen. Hij wisselt als de zijne half leeg is, die andere helft gebruik ik dan (hij rijdt in eco, ik moet een standje sterker anders kan ik niet mee met hem)

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik wil geen nieuwe batterij. Ik wil een fiets die op twee manieren ondersteuning geeft en dus niet alleen een rotatiesensor heeft maar ook een trapkrachtsensor. Mijn fiets zal ondertussen 6 jaar oud zijn, toen bestonden er alleen fietsen met rotatiesensor.

   Like

 5. Prachtige streek, de Leiestreekroute hebben ik ook al twee keer gefietst, zij het wel met een kleine variante. Al bij al hadden jullie wel een topweekend hoor. Bedankt voor de mooie foto’s die het verhaal begeleiden.

  Geliked door 1 persoon

  1. Mijn variante die ik voorzien had stond nog op mijn computer. Verkeerd GPX bestand op de GPS gezet …
   Maar sowieso hebben we heel mooi gefietst aldaar.

   Like

 6. Mijn man en ik hebben ook een keer een hotelbon gebruikt, maar dat viel ook erg tegen. We konden amper kiezen uit hotels, en waren verplicht daar te dineren wat veel duurder uitpakte dan als we ‘gewoon’ uit eten gaan.

  Geliked door 1 persoon

 7. Die namen zijn dikwijls vergane glorie in een gemeente die zich hoger prijst dan de rest van het land. In d’ouwe Hoeve hebben Anneke en ik op een wandeltocht ook eens lekker gegeten ’s middags. Gezellig buiten. Gelukkig kunnen jullie goed en veel fietsen en brengt dat in elk geval vreugde. Succes met de aankoop van een nieuwe fiets!

  Geliked door 1 persoon

 8. DAg Myriam! Fijn dat je er toch even uit kon zijn. Jammer van de tegenvallende kamer. Niet leuk als het onder de verwachtingen en de prijs is. Ik zou graag eens een elektrische fiets testen, moet ik eens doen in de buurt bij iemand. Misschien zou het met zo goed bevallen dat ik er misschien eentje zou kopen, want wij moeten hier echt veel meer gaan bewegen. Misschien interesse om de jouwe af te kopen als je hem weg doet. Groetjes

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik vind het vooral jammer voor de gever. Ze geven veel geld uit aan zo’n bon terwijl hij dat helemaal niet waard is. Maar we hebben wel een heel leuk weekend gehad hoor. Voor herhaling vatbaar!
   Je mag altijd hier mijn fiets een komen testen, maar ’t is wel een eind rijden. En dan moet je nog zien of het de goede maat is. En ik heb nog geen nieuwe hé. Ze spreken over levertijden van één jaar of meer …

   Like

   1. Amai, zo’n lange wachttijden voor een fiets. Mja, die bonnen, ik heb het er ook niet meer voor. Ik heb al de overnachtingen die ik had liggen, naar restaurantbonnen omgezet.

    Geliked door 1 persoon

 9. Ik denk dat de meeste mensen er ondertussen wel achter zijn dat Bongo een vergiftigd geschenk is, ook wij kregen een aantal jaar geleden een schandalig slechte kamer en dito eten.
  Wel fijn dat jullie toch echt genoten hebben! 😄😄

  Geliked door 1 persoon

  1. Gelukkig dat we al snel besloten hadden om niet daar te eten. Ze zullen best een goede keuken hebben, maar het zag er allemaal zo stijf deftig uit. Neen, in de tuin in D’Ouwe Hoeve was het perfect zoals wij het graag hebben. En gelukkig dat we maar één nacht in die kamer moesten logeren.

   Geliked door 1 persoon

  1. En ik zeg het niet alleen als het niet goed is, maar ook als het wel goed is. Het ontbijt bv. was prima en de bedden waren goed. Ook dat heb ik gezegd.

   Like

 10. Je mening recht voor de raap verkondigen, weliswaar beleefd, wordt heden nog maar zelden in dank afgenomen. Spijtig, want tevens geef je alzo advies en tips.
  De fietstochten zullen beslist heerlijk zijn geweest. Mooie omgeving! Mocht je deze uitstap moeten quoteren op 10, hoeveel punten was hij dan waard?

  Geliked door 1 persoon

  1. Alleen al het feit dat we twee dagen een andere omgeving gezien hebben is al een tien waard. De mindere kamer was niet van dien aard om het tripje te verknallen. We hadden een (goed) bed en een douche en verder zijn we niet op de kamer geweest.

   Geliked door 1 persoon

 11. Ik koop ook geen bongobons meer. We hebben de zelfde ervaring en dat wil je dan een ander niet aandoen. Gelukkig vielen het weer en de streek mee.

  Geliked door 1 persoon

 12. De Pêcheur, dat is hier natuurlijk een klinkende naam. Er wordt al eens een wenkbrauw opgetrokken: amai, dan moedegij veel geld hebben. Jammer dat het tegenviel.
  Wat ik daar trouwens ook vind (kunnen ze niks aan doen, eerlijk gezegd) is dat de straat waar ze gelegen zijn, de gruwel is om te fietsen. Er staat me iets voor van werken dus het zou minder kunnen zijn nu maar: smalle, bochtige straat zonder fietspad, met veel verkeer waaronder vaak vrachtwagens, ik probeer dat daar zoveel mogelijk te mijden.
  Als stadsmens ben ik blij met een fietspad als dat aan de spoorweg, ook al is het saai. Ik moet wel zeggen dat het stuk aan de spoorweg in Beervelde wel wat mooier is. Soit. Ik reed er op dezelfde dag als jullie, vond ik grappig. Die spiraal is wel eens leuk hè? En het stuk door het Parkbos ook. De mooie en minder mooie stukken wisselen elkaar af.

  Geliked door 1 persoon

  1. Die straat uw inderdaad een gruwel maar gelukkig konden we snel het Kerkpad in om zo langs de (mooie) Dorpsstraat te fietsen. We hebben er dus eigenlijk geen last van gehad.

   Like

 13. Helemaal terecht om even de mankementen van de kamer door te geven. Ik deed ooit trouwen eenzelfde ervaring op met zo’n luxe locatie. Menig hotel van de toekan is beter en luxer ingericht.

  Geliked door 1 persoon

 14. Ik krijg ook niet graag een Bongo bon als cadeautje… nooit vind ik mijn goesting in hun aanbod.
  Gelukkig was het toch een geslaagd uitje 🙂

  Geliked door 1 persoon

  1. Jawel hoor. En de bons die we nog hadden liggen heb ik ingeruild voor ‘romantisch etentje’ bons. Daar zat wel iets van onze gading bij.

   Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: