1000 vragen aan jezelf #30


581. Hoe kun je het voor jezelf simpeler maken?
‘Het’? Wat, ‘het’?

582. Waar huil je in stilte om?
Om bepaalde dingen die ik toch niet kan veranderen.

583. Heb je ooit een liefdesbrief geschreven?
Wel meer dan één!

584. Heb je ooit een liefdesbrief gekregen?
Ook dat!

585. Geef je altijd aan een goed doel?
Ik heb bepaalde goede doelen die ik steun, maar ik kies mijn doelen zelf en geef niet aan iedereen.

586. In hoeveel wereldsteden ben je geweest?
Gebaseerd op Wikivoyage: Kaapstad, Nairobi, Dubai, Amsterdam, Barcelona, Brussel, Lissabon, Londen, Parijs, Rome, Wenen, Zürich.
Al vind ik dat steden als Colombo, Dakar, Napels, Bordeaux, Lyon, München, Berlijn … ook een plekje op deze lijst verdienen. En Antwerpen natuurlijk! 😜


587. Welke kledingtrend van vroeger vind je nu echt lachwekkend?
Hippie / flower power / disco. Kortom, jaren ’70 stijl.

588. Is je basishouding positief?
Ik doe mijn best.

589. Hoe rijk zou je willen zijn?
Het is goed zoals het is. Wat ben je met veel geld als de gzondheidsproblemen zich blijven opstapelen?

590. Mag je liegen om iemand te beschermen?
Een leugentje om bestwil vind ik oké, maar echt liegen daar heb ik het moeilijk mee.

591. Wat heb je onlangs tweedehands aangeschaft?
Een autostoel voor onze Kleine Man. Uit zijn eerste was hij al uitgegroeid. Het gaat snel!

592. Wat is nep beter dan het origineel?
Nep? Ik hou helemaal niet van nep. Niets dus.

593. Luister je goed naar je lichaam?
Ik denk het wel. Ik ben geen mens van excessen.

594. Van welk beroep begrijp je eigenlijk niet wat het precies inhoudt?
Van veel beroepen met een dure titel.
Analytics Marketeer … Application Consultant … Share Point Analyst … klinkt allemaal geweldig, maar wat die mensen doen? Geen idee.

595. Wat klopt er niet als je nu om je heen kijkt?
Het weer klopt van geen kanten. Het zou nu lekker warm en zonnig moeten zijn. In plaats daarvan is het koud, grijs en herfstachtig.

596. Wat is je wens voor de mensheid?
Wat minder egoïsme, wat meer gezond verstand.
Geen oorlog of conflictsituaties meer, geen hongersnood.
Gelijkheid voor iedereen, welk ras of welke geaardheid ook.

597. Zoek je gezelschap op als je je alleen voelt?
Neen want ik ben graag alleen.

598. Van welke ‘viezige’ geur kun je heel blij worden?
Maar enfin zeg, wat een vraag weer! Van geen enkele natuurlijk.

599. Wanneer had je voor het laatst kriebeltjes in je buik?
Een jaar of 40/45 geleden?

600. Hoe vaak zet jij je telefoon uit?
Nooit! Ik zet hem wel op stil, of op trillen maar ik zet hem nooit helemaal uit.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

36 gedachten over “1000 vragen aan jezelf #30”

  1. Ik ben benieuwd naar jouw antwoord op 598 en toch weet ik niet of ik het wel wil weten want van welke vieze geur kan je nu blij worden?

   Like

 1. Met die jaren’70kleding heb ik ook totaal niks.

  En die viezige geur… ik moest gelijk aan mijn vader denken: die kon niet tegen uienlucht, maar als er ergens mest uitgereden werd vond hij het zo heerlijk natuurlijk ruiken. Ik vind uienlucht trouwens heerlijk, ik doe de ramen van mijn auto expres open als ik ergens rij waar de uien uitgereden worden. Dat heb ik dus duidelijk niet van mijn pa 🙂

  Geliked door 1 persoon

 2. Goh ik zou het vast heerlijk vinden als flower power terug in de mode zou zijn en er aangepaste maten zouden voor mensen zoals ik!
  Wat betreft de beroepen, ben het met je eens, veel ingewikkelde namen voor misschien eenvoudige jobs, geen idee. Maar het klinkt in elk geval heel moeilijk en heel geleerd.
  Over het rijk zijn ben ik eens, gezondheid boven alles, maar het is wel handig dat je alles kan betalen waar je de gezondheid beter kan maken. Veel mensen raken door gezondheidsproblemen ook in de financiele problemen.
  En dat weer, ja, mooi weer zou ons instant vrolijker maken. Ik duim voor het weekend, al kunnen wij hier niet weg! Maar dan kunnen we op zijn minst eens buiten zitten.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik weet het wel dat je geld nodig hebt maar als je toekomt is het voor mij ok. Ik hoef echt geen miljoenen op de bank te hebben.

   Like

   1. Ik ook niet Myriam, mazr ik heb vroeger veel zwarte sneeuw gezien, en toen pas besefte ik dat het ook niet onbelangrijk was.

    Like

 3. Gezondheid is onbetaalbaar dat beaam ik ook ten diepste. Om mij heen momenteel weer veel ellende bij mensen die me na aan het hart liggen.

  Geliked door 1 persoon

 4. Er is nu een lotgenote die eindelijk met haar gezichtsoperaties klaar was en nu borstkanker kreeg. Het is zo moeilijk voor haar. Ik weet ook niet meer wat te zeggen. En mijn neef van nog geen 50 met 3 jongvolwassenen kids net als wij die ineens met spoed ivm een of ander kankervorm geopereerd en bestraald wordt. Alles speelt zich af in Canada, dus je kunt ook niks voor ze doen. Sorry maar moest even de machteloosheid kwijt. Terwijl jij eigenlijk zelf nog meer dan genoeg hebt. Is de ingreep al geweest? Hoe ging/gaat het?

  Like

  1. Wat vreselijk allemaal.
   Er is geen ingreep geweest. Blijkbaar waren het deze keer geen cystes maar zijn het de implantaten die overwoekerd worden door littekenweefsel. Wat hij daaraan gaat doen? Ik denk dat hij het zelf ook even niet meer weet. 7 juni terug controle.

   Like

 5. Een jas van nepbont krijgt alvast mijn voorkeur boven the real stuff. En als het om ‘viezige’ geurtjes gaat: I like the smell of koemest in the morning. 😀 Kind van het platteland, ikke.

  Geliked door 1 persoon

 6. Bij 589 schrijf je gelukkig ook dat het goed is zoals het is. Maar bij de rest van je antwoord heb ik toch een aanvulling. Het is dus niet zo dat je kunt kiezen óf gezond óf rijk, en juist als je gezondheidsproblemen hebt kan geld je leven veel leefbaarder maken, Zo zal iemand die bijv. rolstoelafhankelijk mét geld makkelijker aangepaste woning, aangepast vervoer en noem maar op regelen. Wie straat arm én ziek is heeft het echt zwaar. Maar in grote lijnen maakt geld inderdaad niet gelukkiger wanneer je boven een bepaalde grens bent, Dus voldoende voor je natje en droogje , onderdak en af en toe eens iemand te kunnen verwennen.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik ben het met je eens hoor, maar mijn antwoorden hebben betrekking op mezelf. Het is dus goed zoals het is want ik heb geen geldproblemen en wel gezondheidsproblemen.

   Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: