1000 vragen aan jezelf #29


561. Heb je ergens spijt van?
Neen. Spijt komt altijd te laat.

562. Wat is je favoriete tekenfilm?
Geen.

563. Wat zou je aan je kind willen meegeven?
Mijn kind is ondertussen al lang en breed volwassen. Ik had hem wat meer zelfvertrouwen toegewenst.

564. Welk boek sloeg je onlangs met een diepe zucht dicht?
‘Het moois dat we delen’ van Ish Ait Hamou. Ik vond het een mooi boek, maar het was mij te langdradig en er zat te weinig vaart in.

565. Zou je weer terug willen naar een leven zonder internet?
Neen zeg. Dat kan en wil ik me zelfs niet meer voorstellen.

566. Wanneer heb je voor het laatst een kleurplaat ingekleurd?
Ik heb zo’n kleurboek voor volwassenen met mandala’s maar ik heb helaas te weinig geduld om die piepkleine vakjes in te kleuren. Heel lang geleden dus.

567. Wie was je jeugdliefde?
Welke? Ik heb verschillende jeugdliefdes gehad. Geheel onschuldig trouwens.

568. Voor wie heb je het laatst ballonnen opgeblazen?
Voor mijn kleinzoon zijn verjaardag.

569. Hoe zouden anderen jouw huis omschrijven?
Iedereen die hier komt vindt het gezellig bij ons.

570. Met wie haal je het liefst herinneringen op?
Met mijn beste vriendin. We kennen elkaar al vijfenvijftig jaar. Herinneringen genoeg dus!

571. Hoeveel uur per dag breng je achter een scherm door?
Veel te veel.

572. Verzwijg je weleens aankopen voor je partner?
Neen.

573. Wie of wat gebruik je vaak als excuus om iets niet te hoeven doen?
Die tijd is voorbij. Vroeger, thuis, was ‘huiswerk’ vaak een excuus om de afwas niet te moeten doen.

574. Ga je graag naar de bioscoop?
Neen. Te druk, het geluid staat veel te luid, het scherm is te groot. En dan heb ik het nog niet over het gekraak van chips of de vieze geur van popcorn. Neen, dank je!

575. Hoe ruimdenkend ben je?
Hm, da’s een dubbele. Voor de meeste zaken vind ik mezelf best wel ruimdenkend. Zo van ‘leven en laten leven’. Maar er zijn ook dingen waar ik heel conservatief over denk.

576. Wat probeer je uit angst te vermijden?
Ik zet mijn joker in want ik kan niet onmiddellijk iets bedenken wat ik probeer te vermijden.

577. Wat is je laatste onschuldige obsessie?
Woordpuzzels en online legpuzzels. De hele dag als het moet …

578. Wat zou je dragen op de rode loper?
Een jeans en een pull want dat ben ik.
Dat is waarschijnlijk niet de bedoeling. Ik zal dan maar kiezen voor een losse linnen broek en een mooi bloesje. Dat ben ik ook wel, als het ‘gekleed’ moet zijn.

579. Hoe gaat het echt met je?
Ça va, zeggen we dan. Maar eigenlijk gaat het niet zo goed. Die steeds terugkerende cystes baren me zorgen. En ook het feit dat er blijkbaar niets definitiefs aan kan gedaan worden. Ik wil niet iedere maand in mijn mond laten prutsen. Het is zo al erg genoeg. Bestraling zou de enige oplossing zijn maar dan vervang ik het ene probleem voor het andere. In ieder geval volgende week dinsdag weer een chirurgische ingreep. 😥

580. Waar heb je onlangs met pijn in je hart ‘nee’ tegen gezegd?
Met pijn in het hart heb ik, omwille van corona, alweer nee moeten zeggen tegen twee geplande mini vakanties.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

37 gedachten over “1000 vragen aan jezelf #29”

 1. 579: begrijpelijk dat je je zorgen maakt. Iedereen die hetzelfde voor zou hebben zal eender denken.

  Like

 2. In 574 volg ik je niet. Ik mis het verdrinken in het grote scherm met prachtige beelden en de muziek die weerklinkt vanuit alle kanten. Hier zijn momenten dat eten en bijhorend kraken wordt verboden, die kies ik uit.
  Veel moed voor dinsdag, maar het besef dat er geen blijvende oplossing voor is is toch heel ontgoochelend.

  Like

 3. Ik loop ook het liefst met een jeans en een truitje of t shirt. Maar sinds mijn buikoperatie vorig jaar heb ik me wat rekkerbroeken aangeschaft. Want mijn ritssluiting en knoop aan jeans hinderen me heel erg bij het zitten. En ik kocht dit weekend twee linnen broeken met rekker. Nooit eerder linnen gedragen. Oja, ik draag het liefst levis, die ik meestal in de solden koop of in een outlet.

  Like

  1. Broeken met rekkers heb ik nog nooit gehad, al heeft Brax die ook wel in het assortiment. Een broek met een rekker loddert aan mijn buik omdat bij mij het verschil tussen heupomtrek en buikomtrek zo groot is. Er moet altijd wel iets vermaakt worden als ik iets nieuws koop.

   Like

 4. Begrijpelijk dat je gezondheid je zorgen baart. Het heeft veel invloed op hoe je je voelt en zo krijg je geen rust. Sterkte komende dinsdag.

  Like

  1. Ik bn heel bang voor de ingreep want mijn mond is al helemaal verlittekend. Ik had het onder volledige narcose gewild maar dan moet ik weken wachten. Tegen die tijd zijn deze cystes kapot en kunnen ze weer niks doen (net zoals vorige week).

   Like

   1. Ach Myriam wat een ellende. Ik hoop dat het meevalt. Wel verstandig je beslissing. Misschien op deze manier ook minder litteken. Sterkte.

    Geliked door 1 persoon

 5. 572 bij verzweeg ik aankopen die voor Henk z’n verjaardag kocht maar daar kwam hij dan vanzelf toch achter dus dat is waarschijnlijk niet wat ze bedoelen. De bioscoop kan mij ook niet bekoren, vroeger al niet en van wat ik hoor tegenwoordig zéker niet. Loeihard geluid en etende mensen. Gelukkig houd ik ook helemaal niet van film kijken, een té lange zit.

  Geliked door 1 persoon

 6. Voor 576 had ik onmiddellijk mijn antwoord klaar: grote hoogtes. Ik heb een diepgewortelde hoogtevrees. Het is wat het is, maar die angst overwinnen, lukt me niet.
  Voor de rest: weer het een en ander te weten gekomen over je. 😉

  Geliked door 1 persoon

  1. Die cystes baren me echt zorgen. Hoe ga ik ooit die ziekte achter me kunnen laten als ik steeds weer met die complicaties geconfronteerd word. Dinsdag worden er weer twee weggesneden.

   Geliked door 1 persoon

 7. Vanmorgen vond ik mezelf al zielig dat ik bijna uur bij mondhygieniste in de stoel lag, was op paar plekken pijnlijk maar als ik jouw problemen dan lees valt dat natuurlijk in het niet.

  Ik zou erg graag eens helemaal opgetut op de rode loper willen echt mooie jurk aan en gekapt en opgemaakt. en dan mooie foto’s. lijkt me gewoon leuk.

  Geliked door 1 persoon

   1. Wordfeud is de online scrabble versie… die kun je tegen een robot spelen, tegen onbekenden en bekenden (zoals ik) die het ook spelen… dan moet je dus die app op je gsm of tablet oid installeren

    Geliked door 2 people

 8. Ik heb ook al op het punt gestaan om een kleurboek voor volwassenen te kopen, maar ik heb daar ook het geduld niet voor. Ik denk dat ik er eerder zenuwachtig van zou worden dan dat het mij ontspant :-).
  Nummer 579.. .dikke knuffel!

  Geliked door 1 persoon

 9. Ik las onlangs Hard Hart van Ish Ait Hamou, maar heb het niet uitgelezen. Vond het echt niet goed. Maar echt, echt niet goed. Het moois dat we delen heb ik nog niet gelezen.
  Tja, je gezondheid. Bestraling, ik zou er ook maar als laatste optie aan beginnen, pfffff. Ik heb blijvende schade overgehouden aan de dubbele bestraling die ik kreeg. Ik heb er niet superveel last van, maar toch, af en toe speelt het op.

  Geliked door 1 persoon

  1. Als ze bestralen hang ik voor de rest van mijn leven af van kunstmatig speeksel want dan worden ook de kleine speekselklieren vernietigd. Ik heb nu al speekseltekort en kan je verzekeren dat dat heel oncomfortabel is met eten, spreken en slikken. Dat zou dan alleen maar erger worden.

   Geliked door 1 persoon

   1. Pffff, echt geen optie.
    Mijn slokdarm lijkt beschadigd te zijn door de bestraling. Ik heb soms problemen met eten en drinken doorgeslikt te krijgen, blijft steken. Ik laat het voorlopig niet onderzoeken, heb geen zin in al het gedoe. Is me duidelijk genoeg dat ik toch iets overgehouden heb aan heel die toestand.
    Kan me voorstellen dat speekseltekort echt ellendig is 😦

    Like

    1. Ja Anne, het valt toch allemaal niet mee hé. Ik heb ook geen zin meer in al het gedoe maar die cystes moeten eruit. Ik zie er zo tegenop want ze zijn al heel groot.

     Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: