Mijn landen-reis-ABC (2)

In navolging van een medeblogger en reisfanaat doe ik hem ook eens: de landen-reis-ABC

Waar het hart van vol is …

Deel 2.

L
In Luxemburg zijn we wel eens geweest, maar het is hetzelfde verhaal als de Ardennen. Het zegt me niet veel.

Liechtenstein hebben we bezocht toen we in 2019 van Zwitserland naar Italië reden tijdens onze ‘Grand Tour of Switzerland’. Ik wist niet wat ik ervan moest verwachten. Uiteindelijk was er daar niks te zien.

Liechtenstein


M
Madeira, behoort uiteraard tot Portugal maar is toch totaal anders. Het wordt ook wel het bloemeneiland genoemd en hoewel we er eind april waren, enkele dagen voor de aanvang van de bloemenfeesten, hebben we weinig bloemen gezien. We hebben er ook heel slecht weer gehad en het weer bepaalt voor mij toch een groot deel het succes van een vakantie. Ik hoef niet meer terug.

Madeira


De Malediven, het tweede deel van onze rondreis Sri Lanka en de Malediven. We hadden die combi gekozen omdat de Malediven een hotspot zijn voor duikers. Al viel dat voor mijn man wat tegen. Door El Niño (in 1998, wij waren er in 2001) was er nauwelijks nog koraal te zien (tenminste, het koraal was allemaal verbleekt) en hij had gehoopt meer grote vissen, schildpadden, enz. te spotten. En ik? Ik heb me daar stierlijk verveeld. Overdag kon je niet buitenkomen van de hitte en de hoge luchtvochtigheid en het eilandje was zo klein dat je op een kwartier rond was. Het enige leuke aan deze bestemming was de waterbungalow, ook al moest ik ’s nachts met oorstoppen slapen door het klotsen van het water tegen de onderkant van onze bungalow. Niet voor herhaling vatbaar en ook veel te duur want alles moet worden ingevoerd.

Malediven


Een citytrip naar Marrakesh in Marokko hadden we in de planning staan voor het najaar van 2020. Helaas … corona …

Mochten we nog de goesting hebben om verre reizen te doen zou ik ook wel eens naar Mauritius willen.

Als je aan de Côte d’Azur bent, dan kan je moeilijk voorbij aan Monaco. We zijn er dus best vaak geweest. Het oude stadsdeel met zijn smalle straatjes heeft wel iets. Monte Carlo is fantastisch leuk om mensen te kijken. Echt een ‘place to see and to be seen’, voor ‘the rich & famous’ dan wel.

N
Namibië – zelfde verhaal als Botswana (afgelast omwille van corona en het K-monster).

In Nederland kom ik meerdere keren per week want ik woon zo goed als op de grens. We doen er onze boodschappen maar we fietsen er ook heel veel. Niet alleen bij ons in de buurt, maar eigenlijk doorheen heel Nederland. Zeeland kennen we ondertussen op ons duimpje, maar ook in veel andere provincies hebben we al gefietst. En ook op verschillende Waddeneilanden. Als fietsland staat Nederland voor ons op nummer één!

Nederland


O
Oman, een van onze mooiere reizen. De eerste keer hebben we onder ons twee een rondreis gedaan met een 4×4 doorheen een groot deel van dit immense land dat nog niet overspoeld wordt door toeristen. We hebben toen onder andere ook geslapen in een tent in de woestijn, wat al jaren mijn droom was. De tweede keer hebben we alleen het zuiden, Salalah, gedaan. Een fijne sfeer met super vriendelijke mensen en een prima bestemming om de koude Belgische winter te ontvluchten.

Oman


Oostenrijk – vaak met thuis op zomervakantie geweest. Met de CM of St.-Paulus reizen. Stappen, stappen, stappen en iedere avond onweer. Ook een keer op skivakantie, dat was al helemaal niks voor mij.
In Wenen zijn we een keer op citytrip geweest. Ik vond het Franzl & Sissi gehalte er tamelijk groot. Het was niet mijn stad.
Salzburg hebben we als dagtrip gedaan tijdens een van onze reizen in Beieren. Voor wat ik er mij nog van herinner was dat een mooie en aangename stad.

Wenen & Salzburg


P
We zijn heel vaak naar Portugal geweest, altijd fly & drive. We hebben gereisd van noord naar zuid en van west naar oost. Onze vakantie afsluiten deden we altijd in de Algarve. Heel mooi land, heel vriendelijke bevolking en het leven is er spotgoedkoop.

Portugal


Q
Qatar, nog niet geweest maar ik wil er heel graag naartoe. Ik ben nog steeds geïntrigeerd door het Midden-Oosten.

R
Geen enkel land met R bezocht. Een dat me wel interesseert is Rwanda.

S
Senegal (hier en hier) hebben we twee keer bezocht. Een land met hele mooie mensen en een fantastisch lekkere winterzon. Eigenlijk voor mij te warm, maar wel heel mooie herinneringen.

Senegal


Spanje natuurlijk! Buiten de Costa Del Azahar en de Costa Tropical hebben we aan de Spaanse oost- en zuidkust alle costa’s bezocht en meerdere malen met de huurwagen rondgereisd in Andalusië en rondgedwaald in de steegjes van Sevilla, Granada, Córdoba en Ronda, maar ook in Valencia, Toledo, Barcelona, Baskenland, …
Voor zij die denken dat Spanje louter zon, zee en dolce far niente is … think twice! Het cultureel erfgoed in Spanje is fenomenaal.
Uiteraard hebben we ook de eilanden Mallorca, Ibiza, Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura en La Gomera bezocht. Spanje is een heerlijk land! In oktober gaan we – als corona of het verloop van mijn ziekte geen stokken in de wielen steekt – nog eens voor een maand.

Spanje


In Sri Lanka hebben we een rondreis gedaan voor onze 25ste huwelijksverjaardag. Het was een combireis Sri Lanka en de Malediven. Een mooie en interessante reis (het gedeelte Sri Lanka dan toch) maar dit continent spreekt ons eigenlijk niet aan om verder te verkennen. Behalve dan het Midden-Oosten dat ook in Azië ligt maar van een totaal andere orde is.

Sri Lanka

~ wordt vervolgd ~

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

27 gedachten over “Mijn landen-reis-ABC (2)”

  1. Dat is echt een heel bijzonder land. Heel divers van natuur ook: de fjorden in het noorden, de bergen centraal, de woestijn in het zuiden, de prachtige stranden … Ja, ik zou het geen straf vinden om nog eens terug te gaan.

   Geliked door 1 persoon

  1. Zeer mooi land met vriendelijke mensen, En je hoeft niet eens te vliegen als je dat niet wil. OK, het is niet bij de deur maar onderweg zijn is ook vakantie, toch?

   Geliked door 1 persoon

 1. Volledig met je eens wat Portugal betreft. Verder spreekt Madeira, het bloemeneiland, me ook nog aan. Voor vakanties dichtbij vind ik Zeeland heerlijk om te vertoeven.

  Geliked door 1 persoon

  1. Dichtbij is Nederland ook onze favoriet, maar vooral omdat wij graag fietsen en het overal (of toch zo goed als) vlak is.
   Naar Zeeland gaan wij vaak voor een dag omdat het maar drie kwartier rijden is.

   Geliked door 1 persoon

 2. Zalig om weg te dromen bij al die mooie bestemmingen. Al heeft corona momenteel de reislust naar verre bestemmingen wat getempert. We hebben zelfs nog niet geboekt voir Dubai. We kijken de kat uit de boom.

  Geliked door 1 persoon

  1. Inderdaad. Ik heb ook totaal geen zin in een verre bestemming. Ik zou wel weg willen, maar dan gewoon naar Zuid-Frankrijk, Zwitserland, Spanje of zo. Met de auto zodat we snel terug kunnen als het nodig is.

   Like

 3. Wat hebben jullie toch veel mooie reizen gemaakt en veel gezien!
  Mij trekt het, door corona, nog steeds niet om naar het buitenland te gaan. Zelfs naar België ben ik nog niet geweest.

  Geliked door 1 persoon

  1. Daarom moeten we het maar doen met herinneringen hè. Al zou ik toch deze zomer wel eens weg willen. Hoeft niet ver te zijn, en al zeker niet met het vliegtuig, maar even de buitenlandse sfeer opsnuiven, daar snak ik wel naar.

   Like

 4. We kunnen rustig stellen dat je zeer bereisd bent! Ik doe het je niet na want vooral landen waar het zo héél anders is dan hier trekken me totaal niet.
  Maar jullie beleven er duidelijk plezier aan en dat gun ik je van hater. In dit rijtje kom ik niet verder dan Spanje, Oostenrijk en België natuurlijk want ik woon in Nederland. Ik hoop dat je dit jaar nog een droomreis kunt maken.

  Geliked door 1 persoon

 5. Wauw Myriam, wat heb jij al veel gezien! Ik ben niet verder geraakt dan de landen rondom, Griekenland, Hongarije, Italië, Spanje, Ierland, GB, … dat zal het zo’n beetje zijn. Zo’n groot reiziger ben ik niet.
  Mijn droom blijft Noorwegen en Zweden. Mijn man heeft het er echter niet zo voor. Teveel muggen in de zomer en te koud voor de rest van het jaar. Desondanks hoop ik dat het er ooit eens van komt.

  Geliked door 1 persoon

 6. Wow, jullie hebben bijna een zwerversbestaan. Dat is vast thuiskomen, koffers wisselen en weer weg. Schitterend!

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: