Uit de oude doos


Oude blogberichten herlezen … het is zoals in een fotoalbum bladeren.
‘De eeuwige discussie’ uit 2008 waar, tussen haakjes, anno 2021 nog niets aan veranderd is.

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Vanmorgen samen met manlief de logeerkamer uitgemest want morgen krijgen we gasten. Deze kamer, de enige kamer ‘op overschot’ wordt al jaren door hem gebruikt om zijn duik- en fietsgerief in op te bergen. Nu ja, opbergen is een groot woord. De kast zit barstensvol spullen, ondertussen lag ook het bed al vol en de laatste maanden werd er ook gestapeld naast het bed. Er was geen doorkomen meer aan met als gevolg dat ik er maanden nauwelijks een voet heb binnengezet en dat de kamer eigenlijk met nog minder dan ‘de Franse slag’ gepoetst wordt. Behalve als we gasten krijgen dus.

Vanmorgen zijn we er aan begonnen. Eerst ik alleen. Het is bijna onvoorstelbaar wat ik aan rommel gevonden heb. Niet alleen duik- en fietsgerief, maar ook spullen die ik vorig jaar bij de opkuis (vrienden komen één keer per jaar) al voor het containerpark opzij had gelegd. Hij is de man die naar het containerpark rijdt, maar die spullen zijn daar blijkbaar nooit geraakt. Grrrrr. Bijgevolg heb ik hem even ter verantwoording geroepen.

Ik: Wat doen die oude vieze hoofdkussens en versleten dekbedden hier nog?
Hij: Ik dacht dat die nog wel eens van pas zouden kunnen komen.
Ik: Gaat gij die vieze dingen nog gebruiken dan?
Hij: Neen, maar ik dacht …

Grrr, grrr, grrr.

Ik: En al die rugzakken en andere tassen (reclamespul) die we nooit gebruiken? Die lagen toch ook al van vorig jaar opzij voor het containerpark?
Hij: Daar kunnen we misschien toch iemand een plezier mee doen?
Ik: JA, DOE DAT DAN MAAR LAAT HET HIER NIET LIGGEN!!!
Hij: IK HEB NOG WEL WAT ANDERS TE DOEN!

Ik weet al 32 jaar (44 jaar ondertussen, nvdr) dat dat niet de reden is! Hij wil bijhouden en vergaren, ik wil alles wat een jaar niet gebruikt is weg hebben. Die discussie hebben we wel vaker. Het eindigt er altijd mee dat hij kwaad alles wat hij vast kan krijgen in grote plastic zakken stopt … die hij dan naar de kelder draagt.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

36 gedachten over “Uit de oude doos”

  1. Je begint met weinig, je koopt wat bij of je vervangt dingen, en wat stuk is of afgeleefd gooi je weg. Normaal gezien dan. Hier niet. Alles wordt bijgehouden: vies, stuk, afgeleefd, …

   Like

   1. Vervelend. Wij bewaren soms wel dingen voor het geval dat en ik hergebruik veel maar verder ben ik een regelmatige bezoeker van de kringloop en het Gemeentelijk afvalbedrijf.

    Like

 1. Herkenbaar, manlief houdt elk gevonden vijsje bij, je weet maar nooit dat het ergens voor kan dienen, terwijl ik ( in stilte) wegbreng. Hij miste nog nooit iets.
  Maar aan zijn werkgerief kom ik liever niet, je weet maar nooit. .

  Geliked door 1 persoon

  1. Oh, bij jullie ook dus. Aan zijn werkgerief kom ik ook niet, daar doet hij maar mee wat hij wil. Maar al die andere rommel …

   Like

 2. Ja hoor, herkenbaar 😉
  Ik ben eerder van het weggooien/wegbrengen van overbodige spullen dan mijn man.
  Vroeger bewaarde hij alle oude apparatuur, want er kon nog weleens een bruikbaar onderdeeltje inzitten. Ik werd gek van al die nutteloze apparaten! Zo stonden er hier jarenlang naast mijn werkende wasmachine, ook nog twee kapotte exemplaren ruimte in beslag te nemen. Het heeft lang geduurd en ik heb er net zo lang over lopen zeuren maar uiteindelijk heeft hij ze toch weggebracht…
  Samen met mijn zoon heb ik de zolder boven de garage nog weleens opgeruimd. En waarvan wij vonden wat weg kon, is uiteindelijk de helft hier gebleven. Door manlief!

  Like

  1. Hahaha, ik zie het zo gebeuren want dat is hier net hetzelfde. Ik gooi wel eens wat weg als hij niet thuis is.

   Like

 3. O wat is dit herkenbaar. Veel dingen die ik niet meer nodig heb verhuizen naar zijn kot. Maar daar heeft hij alle vrijheid. Maar als hij daar kuising houdt, ja dan kan hij wel weggooien.

  Like

  1. Dé gelegenheid om eens goed te ruimen. Bij ons staan er nog onuitgepakte dozen van toen we hier zijn komen wonen, inmiddels 27 jaar geleden. Mogen niet weg!

   Geliked door 1 persoon

 4. die ‘veldslagen’ heb ik ook tot in den treure gevoerd.. dus heel herkenbaar…. man heeft nu een halve zolder en de schuur en ik kijk weg 😉

  Geliked door 1 persoon

 5. De kelder was bij ons een zolder, maar het resultaat was hetzelfde. En af en toe dan nog een telefoontje: “Moe, mag dat eens EFKES bij jullie op zolder staan?” Ik ben zo blij dat we nu noch kelder, noch zolder hebben …

  Geliked door 1 persoon

 6. Ik ben ook van dat gedacht, als we het binnen het jaar niet gebruikt hebben, dan zullen we het later ook niet missen… weg ermee! 🙂

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: