Het houdt niet op (2)

Eigenlijk kan ik hier gewoon mijn post van 4 maart in de herhaling zetten.

Ja, ik heb weer een mucocèle (speekselkliercyste) die in de weg zit. De vierde in ongeveer evenveel maanden tijd. Ik denk dat ze er al langer zat maar dat ze een uitweg gevonden heeft toen de kaakchirurg twee weken geleden mijn implantaten heeft vrijgelegd.

Wat betekent dit? Weer snijden, weer hechtingen, weer littekenweefsel.

Op zo’n momenten heb ik spijt dat ik die ingrijpende operatie heb laten gebeuren vorig jaar. Diep vanbinnen weet ik wel dat ik geen andere keuze had. Het was dat of de kanker laten uitzaaien en er op den duur aan sterven. Maar al die complicaties achteraf, die zijn er echt te veel aan.

Normaal gezien had ik morgen afspraak bij mijn eigen tandarts om te starten met het kroon- en brugwerk. Dat wordt nu natuurlijk weer uitgesteld. Als het zo doorgaat met die cystes, dan geraak ik nooit meer aan een ondergebit.

Morgen maar weer naar het ziekenhuis om te laten checken en een datum af te spreken voor de ingreep.

Wanneer ga ik die hele kutkanker eens achter me kunnen laten?

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

43 gedachten over “Het houdt niet op (2)”

 1. Dit is echt niet leuk! Alvast weer succes en beterschap en ik hoop echt dat al die complicaties een keer gaan stoppen.

  Like

 2. Helemaal niet fijn. De machteloosheid is inderdaad tergend.
  Ik wens je veel moed en succes bij de ingreep en spoedig herstel.

  Like

 3. Dat is inderdaad zeer vervelend, maar je had geen andere keuze. Zou het kunnen beteren als het ondergebit erin zit?

  Like

  1. Dan zijn we nog verder van huis. Deze cyste zit rond het implantaat, daar waar de basis van de vaste prothese zou komen. Op den duur ga ik nog blij zijn dat ik geen tanden heb!

   Like

 4. Oei Myriam, dit is wel echt deprimerend. Als het gebit er is kan dit dus ook voorkomen, veronderstel ik. Dit is wel een heel grote domper op het vooruitzicht van een gebit en een comfortabel manier om te eten en te spreken.
  Veel moed Myriam. Meer kan ik niet zeggen.

  Like

  1. Bedankt Lisa.
   Eten, spreken, slikken … allemaal heel moeilijk met dat ding dat in de weg zet (ik vermoed zelfs dat er meer dan één zit).

   Like

  1. Er was wel gezegd dat ik cystes zou kunnen ontwikkelen, maar zo vaak en zo kort op elkaar. Ik kan maar beter een klantenkaart vragen in het ziekenhuis. 😞

   Like

 5. Dit is weer eens afschuwelijk. Daar zijn geen woorden voor. Ik vind het zo vreselijk voor je. Ik wens je heel veel sterkte !!!

  Like

 6. O Myriam, ik vind dit zo erg voor je! Ik kan begrijpen dat je er op de duur moedeloos van wordt. Dikke knuffel. Ik wou dat ik meer kon doen voor je.

  Like

 7. Oh lieve Myriam, het mag al eens ophouden! Heel veel moed en een dikke knuffel! 😘

  Like

 8. Toeme toch, wat een intrieste en spijtige tijding. Ik kan helaas niets anders doen dan je heel veel moed en een spoedig herstel toe te wensen. Dat het nu eens eindelijk mag stoppen, zeg!

  Like

 9. Bah, toch, wat een vervelende bijkomstigheden allemaal. Je zou mogen hopen dat een zo’n grote operatie wel genoeg geweest zou zijn. Een lichaam kiest vaak zo zijn eigen weg en daar heb je maar mee te dealen, helaas. Veel moed en wijsheid gewenst, Myriam!

  Like

  1. Was net bij de specialist. Ik blijk een ‘specialleke’, want iemand die op vier maanden tijd evenveel cystes had ontwikkeld, dat had hij nog nooit meegemaakt in zijn carrière. De enige remedie om er vanaf te komen is bestralen zei hij. Maar dan is alles kapot, dus dat doen we niet.
   Hoe het dan verder moet? Geen idee.

   Like

 10. Het is zó voorstelbaar dat je het spuugzát bent steeds weer nieuwe ellende!
  Maar je hebt gelijk, je had domweg geen andere keuze dan in deze roller
  coaster te stappen en meedraaien zolang hij niet stopt.
  Ik hoop dat ze nu wat nauwkeuriger gaan kijken waar de cyste ontstaat om hem dan “met wortel en tak” te kunnen verwijderen. Ze kunnen in rare bochtjes groeien, Hou je haaks, helaas, ik kan het ook al niet leuker maken.

  Geliked door 1 persoon

  1. Het probleem is dat je in je mond honderden kleine speekselkliertjes hebt en daar kunnen allemaal cystes ontstaan van speeksel dat niet weg kan en waardoor de kliertjes verstopt raken. De grote speekselklieren zijn weggenomen, daar ligt het dus niet aan.

   Like

   1. Misschien is het gemis van de grote klieren dat wel de oorzaak dat de kleinere overbelast raken. Maar ja, ook áls dat zo is lost dat het probleem niet op natuurlijk. Wat vervelend zeg.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: