Feestje!

Gisteren hadden we terug een echt feestje. Dat was bijna anderhalf jaar geleden, van toen onze zoon jarig was in januari 2020.

Deze keer vierden we schoondochter haar verjaardag. We waren met negen volwassenen en uiteraard hebben we coronaproof in de tuin gevierd, al was het weer niet waarop we hadden gehoopt. Plensende regen, wind en koud tot 17 uur! Gelukkig hadden ze zich daarop voorzien.

Er was wel taart à volonté en allemaal blije mensen, content dat we elkaar nog eens zagen.

Het was gewoon goed zoals het was, en bijna weer als vroeger.

Ons eerste terrasje in eigen land is ook een feit. Dat deden we zaterdagmorgen in het café van mijn schoonzus. We hadden daar de laatste dag vóór de lockdown mee de sluiting ‘gevierd’ en we vonden dat we ook de heropening niet mochten missen. Helaas was het ook een terrasje in mineur: onder de (nieuwe) luifel, met dikke jas en sjaal terwijl de regendruppels op het glazen dak vielen.

Het kan alleen maar beter worden.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

49 gedachten over “Feestje!”

 1. Fijn hè, dat er toch weer terug meer dingen mogen? Ik las dat openingstijden van de terrassen bij jullie veel ruimer zijn dan bij ons. Dat is veel beter, vind ik.

  Geliked door 1 persoon

  1. Inderdaad. Van ’s ochtends 10 (denk ik) tot ’s avonds 22u.
   Ik heb de gewoonte van ’s morgens boodschappen te doen bij AH en dan even een kop koffie te drinken, maar dat kan nu niet want de terrassen in NL zijn pas om 12u open.

   Like

     1. Ook niet slecht. Ik zal mij eens in de veranda gaan installeren, zie. Vóór het binnen een halfuur begint te onweren.

      Geliked door 1 persoon

      1. Oh echt? Ik hoop dat het hier nog wat over blijft want ik moet nog om asperges en dat wou ik met de fiets doen.

       Like

      2. Met de fiets om asperges was geen goed idee. Ik was nog maar 8 km ver toen ik in een regen- en hagelbui terecht kwam om U tegen te zeggen! Even geschuild en dan toch maar moedig doorgetrapt.

       Like

 2. Hoe we zo intens weer genieten van wat vroeger ‘doodnormaal fijn’ was. En het kan nu alleen maar beter worden, die koude lente zal niet blijven duren.

  Like

 3. Wat fijn dat het weer langzaamaan kan. Het is heerlijk genieten! Gisteren zat het weer wat tegen, maar hopelijk komt ook dat stilaan weer helemaal in orde.

  Geliked door 1 persoon

   1. Heerlijk hé. Ik was deze namiddag dus bij mijn moeder. Daar kwam ook mijn dochter en schoonzoon. Zo ook twee broers met hun vrouw. Wat fijn dat we zo heerlijk konden bijkletsen buiten.

    Geliked door 1 persoon

 4. Inderdaad het k kan alleen maar beter worden vanaf nu.
  Ik hou niet zo van terrasje zitten, ben wel graag buiten maar lunchen doe ik liever binnen.
  Dan gaat het voor mij weer normaal worden pas.

  Geliked door 1 persoon

   1. Oei dat wist ik niet? Geraken mensen dan nog aan het tweede vaccin? Want je kan toch niet zomaar overschakelen naar een ander?

    Like

    1. Ik heb geen idee. Misschien hebben ze voorraad genoeg voor de mensen die een eerste prik gehad hebben met AZ???

     Like

 5. Hier hebben we van de ganse dag nog geen zon gezien. Zwaar bewolkt, veel wind maar droog en aangename temperaturen.
  Aan terrassen waag ik me vooralsnog niet. Als ik de beelden zie van de losgeslagen meute, dan slaat de schrik me om het hart. Een tuinfeestje staat daarentegen wél op het programma.

  Geliked door 1 persoon

 6. Wij hadden niet echt plannen gemaakt om een terrasje te doen, te meer omdat het het weer niet veel goeds voorspelde. Maar we werden opgebeld om wat te vrijwilligen in de cultuurkapel en zo was ik gisteren pannenkoekenbakster, tussen 18 u en 22h. Mijn man stond achter de bar. En coronaregels? Euh bepaalde tafels wel, maar twee andere tafels, bleven maar groeien. Ik vrees het ergste. Ook wat ik in het nieuws zag vanavond. Zelf mijn dochter bekende dat ze ergens op een feestje was geweest. Ze wou er niet meer over kwijt;

  Geliked door 1 persoon

  1. Die excessen ga je altijd en overal hebben. En vooral bij de (oudere) jeugd. Die denken dat ze onaantastbaar zijn.

   Like

 7. De wereld wordt weer beetje bij beetje zoals vroeger. Hopelijk moeten we na verloop van tijd niet weer in lockdown. Dat zou er bij velen teveel aan zijn.

  Geliked door 1 persoon

 8. Gelukkig voor jouw schoonzus heeft haar café het wèl overleefd. Voor een terrasje voel ik mij echter nog lang niet geroepen. Als je de beelden ziet, maak ik me daar toch serieus wat bedenkingen bij. Alsof het virus plots niet meer bestaat. Not.
  Een terrasje binnen onze eigen kleine bubbel dan weer wel, op veilige afstand buiten zoals gisteren (moederdag). De zon was dan ook van de partij dus ja…daarvan toch al even genoten.

  Geliked door 1 persoon

  1. Iedereen ziet die beelden op TV van terrassende mensen en denkt dat het er overal hetzelfde aan toe gaat. Een terrasje doen in een klein dorp (5 tafeltjes) is wel totaal anders. Ik ben zelfs al sinds een half jaar niet meer in de stad geweest. Totaal geen behoefte aan mensenmassa’s.

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: