Floralia Brussel 2021

Gisteren hebben we, na heel lange tijd, eens een uitstapje gemaakt buiten de gemeentegrenzen. We zijn de voorjaarsbloeiers gaan bewonderen in het park van het Kasteel van Groot-Bijgaarden tijdens Floralia Brussel.

Het park is 14 ha groot, 2 hectaren groter dan ons Arboretum maar totaal anders. Terwijl het Arboretum in Kalmthout vooral gekend is om zijn grote variëteit aan uitheemse planten en bomen, gaat het in het kasteelpark voornamelijk om een grote verzameling voorjaarsbloeiers.

Specialisten en professionals plantten meer dan 1 miljoen bollen in het park waaronder 400 soorten tulpen (en 10 nieuwe soorten die nog een naam moeten krijgen). Maar er is meer dan tulpen. Botanische narcissen staan broederlijk naast druivenhyacinten en minitulpen of azalea’s en rododendrons die geïmporteerd zijn uit de Exbury Gardens, gelegen in het zuidwesten van Engeland.

Floralia Brussel is een in wezen levende tentoonstelling, met kleur in overvloed. De natuur evolueert elke dag en het is zeker de moeite het park meer dan eens per seizoen te bezoeken want er staat de hele periode wel iets in bloei. Zeker nu met het koude voorjaar stonden nog lang niet alle bloemen open.

Een must voor iedereen die van bloemen houdt. Nog tot 2 mei te bezoeken, tickets online. Er zijn toiletten en op het grote gazon staan her en der stoeltjes en tafeltjes waar je, heerlijk in de zon, kan genieten van take-away hapjes en drankjes.

Foto’s, zei u?
Natuurlijk!

Alle foto’s zijn aanklikbaar voor een grotere weergave en © MyriamC.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

46 gedachten over “Floralia Brussel 2021”

 1. Prachtig! Ik hou enorm veel van tulpen in alle kleuren van de regenboog dus ik zeg dank voor de foto’s.
  Ik zal je blog doorsturen naar mijn vriendin in Kapellen, ook zij houdt van tulpen, wellicht is dit uitstapje iets voor haar.
  ps: mag ik zeggen dat jij er (weer) goed uitziet?

  Geliked door 1 persoon

  1. Dank je wel. Frontaal zie je niet veel aan mijn gezicht, maar mijn profiel is totaal veranderd (waarschijnlijk vanwege het vele vocht dat er zit). Die foto’s zijn allemaal in de vuilnisbak beland.

   Geliked door 1 persoon

 2. Wat een fijne tip! Met de nodige ( voor mij toch in deze tijd!) randinformatie. Heel graag waren we dit jaar naar Keukenhof geweest omdat het nu 2 jaar geleden was, maar dit lijkt een waardig alternatief. Bloemen en kleur maken blij, en dan jou ertussen ontdekken!

  Geliked door 1 persoon

  1. Aangezien Keukenhof niet open is wilden wij langs de bollenvelden gaan fietsen dit jaar, maar ook dat kon niet doorgaan want ik vind het super ongezellig om op je hotelkamer te moeten eten. Dit is zeker een waardig alternatief.

   Like

 3. Mooi. Jammer dat ik het geen week eerder geweten heb dat dit er was. Mijn oudste (de Brusselesse) had een weekje verlof en zocht nog wat vertier. Dit had ze zeker ook graag gedaan. Ik probeer het op te slaan in mijn bovenkamer tot volgend jaar.

  Geliked door 1 persoon

  1. Er waren redelijk wat bezoekers, maar 1) was het eindelijk eens een mooie dag en 2) met de corona wil/moet iedereen in eigen land zijn bezigheden zoeken. Gelukkig is het park groot genoeg om elkaar niet voor de voeten te lopen.

   Like

 4. Prachtig! Het walhalla voor wie van bloemen houdt. Is er makkelijk parking in de buurt of waren jullie met de trein?

  Geliked door 1 persoon

   1. Ik ben niet erg fan van de bollenkwekerij, want het is behoorlijk schadelijk voor het milieu, maar de laatste jaren wordt hier volop overgeschakeld van fruitteelt naar bloembollen en dan geniet ik toch ook van de lange banen bloemen in verschillende kleuren. Maar soms heb ik moeite om mij koest te houden. Vorige week ook weeral: “toeristen” (ik noemde ze anders, hoor), compleet met picknickuitrusting en zelfs verschillende kledingsetjes, die de bloemen gaan plat trappelen om fotookes te maken met bijpassende toiletjes. Dat ze allemaal samen duizenden euro’s schade veroorzaken aan iemands broodwinning kan hen niet schelen. De politie patrouilleert er nu al verschillende keren per dag en nu staat er al een hek aan de straatkant.

    Like

    1. Zoiets kan je natuurlijk niet goedkeuren, maar een park met bloemen is nog iets anders hé. Wij hebben er in ieder geval enorm van genoten en nog wat bollen gekocht voor ons eigen ‘park’ (aka tuintje).

     Like

  1. Dat was het ook. We hebben er enorm van genoten om eens uit ons kot te zijn en om de zon op ons gezicht te voelen!

   Like

 5. Oh zo mooi deze bloemenpracht. Ik hou heel erg van tulpen. Staat hier ook nog op de agenda. Ik ben benieuwd… al helemaal na het zien van jouw werkelijk mooie foto’s hier.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: