1000 vragen aan jezelf #24


461. Voor wie ben je een inspiratiebron?
‘Inspiratiebron’ vind ik zo’n groot woord. Een vriendin is door mijn enthousiasme mee Spaanse les gaan volgen. We hebben het samen drie jaar gedaan en zijn ook samen gestopt.

462. Wanneer heb je voor het laatst een zonsopgang gezien?
Dat is lang geleden want ik ben geen ochtendmens. De mooiste zonsopgang die ik ooit gezien heb was in Salalah, het zuiden van Oman … de zon die oprees uit de zee en de hemel rozig kleurde. Dit is wat we ’s morgens zagen vanuit onze hotelkamer.

Zonsopgang in Salalah

463. Hoe hoog was het hoogste gebouw dat je hebt bezocht?
De Burj Khalifa in Dubai, 828 meter hoog. The Observation Deck bevindt zich op de 125ste verdieping en je zoeft er met de lift naartoe in exact één minuut.

464. Hoe kunnen mensen op jou bouwen?
Mensen die het verdienen kunnen op mij rekenen. Dat moet voldoende zijn.

465. Wat is het wildste wat je ooit hebt gedaan?
In de Wahiba Sands woestijn in Oman de hoge zandduinen op en af gereden met een 4WD, soms zo goed als loodrecht naar boven en naar beneden. Met een bedouinenchauffeur aan het stuur, want zelf rijden zouden noch mijn man, noch ikzelf, gedurfd hebben. Maar wild was het wel!

466. Koop je vaak nieuwe kleren?
Vroeger wel, maar nu al een tijd niet meer. Ik haat shoppen (behalve voor schoenen) en aangezien ik altijd thuis ben heb ik zoveel niet meer nodig.

467. Zou je een deel van je intelligentie willen inleveren voor een oogverblindend uiterlijk?
Neen. Liever wat meer inhoud dan verpakking.

468. Heb je ooit een stille aanbidder gehad?
Hoe zou ik dat kunnen weten?

469. Wat is je favoriete stad!
Oh, moeilijk! Antwerpen uiteraard, maar ook Sevilla, Barcelona, Valencia vind ik top-steden. En ik hou ook enorm van de luxe en het mondaine in Dubai.


470. Wat zou je je toekomstige zelf willen vragen?
Mijn toekomstige zelf? Geen idee.

471. Zou je ook bij je partner blijven als je omgeving hem afkeurde?
Natuurlijk.

472. Wanneer heb je voor het laatst iets gebakken?
Dat is toch alweer even geleden. Het laatste was een appel-frangipanecake.

473. Voor welke gelegenheid was je voor het laatst chique gekleed?
Jaarlijks kerstdiner van man zijn werk. De laatste keer was in december 2019. In 2020 kon het diner vanwege corona helaas niet doorgaan. ☹️

474. Wat is je favoriete uitdrukking?
Leven en laten leven.

475. Wat staat er op de laatste foto die je hebt genomen?
Seringen in wording. Ik vind het zo fascinerend om te zien hoe snel ze groeien. Tussen de twee foto’s zitten exact 18 dagen.

Seringen in wording

476. Vind je het belangrijk om stil te staan bij bijzondere data?
Moederdag, vaderdag, verjaardagen, … Neen, eigenlijk hecht ik daar weinig belang aan. Voor mezelf dan.
Verjaardagen van de familie, sterfdatum van moeder en vader, … Ja, daar sta ik wel bij stil. En mijn moeder krijgt nog altijd bloemen op haar verjaardag, ook al is ze al zeven jaar dood.

477. Wat zou je in een kijkdoos plakken?
Oh, ik zou er wel drie willen maken!!!
-Azuurblauwe zee, wit strand, palmbomen.
-Stadszicht met mooie geveltjes/architctuur.
-Meer omringd door besneeuwde bergtoppen.

Mijn drie kijkdozen

478. Welke crèmes gebruik je?
Heel weinig. Als ik al eens iets smeer is het Nivea Soft.

479. Zou je fysiek sterker willen zijn?
Ik zou vooral betere gewrichten willen hebben, zonder artrose en van die dingen.

480. Vind je dat elke dag moet tellen?
Proberen van elke dag het beste te maken is meer dan okee.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

43 gedachten over “1000 vragen aan jezelf #24”

 1. 465: heb ik ook gedaan, maar ik zat aan het stuur en de bedouïn zat met ware doodsverachting naast me.
  479: héél herkenbaar!

  Geliked door 1 persoon

  1. 465: zelf loodrecht naar boven en beneden op duinen van 100 meter hoog … dat zou echt niet verantwoord geweest zijn. We hebben wel grote stukken zelf gereden, maar die ‘toeren’ lieten we liever aan hem over.

   Like

   1. Ik heb toen – als enige vrouw – de hele 5 dagen het stuur in handen gehad. Ik was ook de enige die in die 5 dagen geen lekke band had of enige andere pech. En dat terwijl in de andere auto’s van de caravaan allemaal van die seksisten zaten. De laatste dag maakte ik zo ongeveer deel uit van de crew, want de groepsleider vroeg of ik achteraan wilde rijden om achterblijvers te signaleren …

    Like

   1. Ik heb tekort, ik loop in de B12 kliniek en krijg van de arts aangevuld, het hele jaar door, mijn bindweefsel neemt de vit. D en B12 niet op… dat merk ik ook, jarenlang werd ik niet bruin in de zomer, tot ik bij hem kwam en kreeg… ineens was ik bruin, binnen een paar uur. midden in de zomer.

    Geliked door 1 persoon

     1. Bij mij dus niet in de zomer komt het zelfs niet door, en geloof me, ben niet een echte zonaanbidster, maar elk jaar ben ik echt elke dag wel buiten in de zon om het op te nemen, maar echt, ik werd alleen hier en daar wat rood, mijn benen bleven spierwit, niemand snapte het. Tot ik dus de vit. D kreeg. Dus een tekort is het niet, mijn bindweefsel neemt het niet op. Dat is vrij zeldzaam, en als ik terug kijk over mijn hele leven, is dat eigenlijk vanaf de geboorte al zo. Dat is dus mogelijk.

      Geliked door 1 persoon

 2. Met veel plezier gelezen. Droge Myriam, die me dan toch eens doet schaterlachen 😀
  Die zonsopgang… prachtig. En inderdaad fascinerend, hoe die seringen groeien. Ik moet hier ook altijd kijken naar onze blauwe regen. Die dit voorjaar láng in de knop blijft staan… (heregod wilt ge eens stoppen met die NO-wind en ons wat warmte geven)

  Geliked door 1 persoon

  1. De tuin ontwaakt langzaam maar zeker. Nu nog wat warmte en je ziet alles omhoog schieten. Als ik foto’s zie van vorig jaar, toen stond het er al heel anders bij!

   Geliked door 1 persoon

   1. Ja, ik kreeg gisteren foto’s van mijn zus, van dezelfde boom, op dezelfde dag, vorig jaar en dit jaar. Wat een verschil!
    Maar als het warmer wordt (als), dan gaan we de boel nogal zien ontploffen 🙂

    Geliked door 1 persoon

 3. 479. Ik zou ook graag fysiek sterker willen zijn. Door een chronische ziekte heb ik weinig energie. Fietsen met tegenwind en een helling opwandelen kan ik bijna niet. De reumatoloog heeft me ook aangeraden om zo min mogelijk dingen te doen waarbij ik mijn eigen gewicht moet opheffen, zoals bij traplopen. Toch beklim ik weleens een (kerk)toren, maar dat doe ik dan heel erg traag en tussendoor neem ik vaak pauze.

  Geliked door 1 persoon

  1. Eigenlijk moet je nooit meer doen dan je aankan, zowel fysiek als psychisch. Maar ten eerste is die grens vaak moeilijk te trekken en ten tweede is het in onze maatschappij nu eenmaal ‘vooruit met de geit en niet zeuren’.

   Like

 4. De foto van de zonsopgang in Salalah vind ik bijzonder fraai. En zo’n wilde rit met een 4×4 zou ik beslist ook wel zien zitten.
  Tiens, hier zijn alle seringen nog potdicht. Iets te koud aan de kust, vrees ik.

  Geliked door 1 persoon

 5. Jouw foto’s zijn altijd geweldig! En je hebt zo veel oog voor detail. Ik heb er namelijk geen idee van hoe het met onze seringen gesteld is. Ik ben de laatste weken niet veel buiten geweest. Ja en Dubai, we gaan boeken, maar wachten nog op onze vrienden of ze meegaan of niet. We twijfelen tussen de gewone reis of de luxereis. Maar bij de luxereis is het pokkeduur om te eten in de hotels en over alcohol dan nog maar te zwijgen. Ik heb nu geinformeerd bij DBV, of die hotels in een drukke buurt liggen met veel restaurantjes. Maar ik vrees dat je in plaatselijke resto’s, geen glaasje wijn zal kunnen drinken. En ik vind dat nu eenmaal bij een reisje horen.

  Geliked door 1 persoon

  1. O, maar er zijn best veel restaurants waar je alcohol kan krijgen hoor. Niet goedkoop, maar het is er wel (legaal). Ik zou nooit een hotel met diner boeken. En zijn de restaurantjes wat ver van de hotels, dan neem je gewoon een taxi. Kost daar bijna niks.
   Ik zie dat ze 4 nachten op The Palm zitten. Da’s wel afgelegen, zo’n 12 km van The Walk en Dubai Marina, waar de leukste restaurants zijn. Maar wel nog te doen met taxi! The Palm is dat kunstmatig eiland voor de kust.
   Aloft ligt redelijk ver van het nieuwe centrum en dichtbij de luchthaven. Weet niet of dat zo’n ideale locatie is.
   En ga je dat in de zomer doen? Het kan daar wel tot 50° zijn en heel vochtig … Er is een reden waarom DBV deze reis tegen zo’n lage prijs kan aanbieden!
   Doe dat op jezelf, samen met de vrienden. Dan logeer je waar je wil en eet je waar je wil.

   Like

   1. We zouden in april gaan. Er staan een paar verschillende reizen op hun programma. We zouden niet de reis nemen met het hotel op de palm. Ik zal je vanavond eens het linkje doirsturen via mess. Grts.

    Geliked door 1 persoon

 6. De laatste drie vragen zijn inkoppertjes voor me, zij het dan dat ik de goedkoopste dag creme van de kruitvat smeer. Die steile hellingproef zou ik aan me voorbij laten gaan. brr….!

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: