47 gedachten over “Out of the Blue”

  1. Ik eigenlijk niet zo. Ik heb niet veel blauw in huis, ook niet in mijn kleerkast.
   Toch blij dat ik jou een plezier heb kunnen doen!

   Like

  1. Ik kan het nu ook wel appreciëren maar na mijn schooltijd (tot mijn 18 in blauw uniform) kon ik geen blauw meer zien!

   Like

    1. Ik vond het op zich wel gemakkelijk. Nooit moeten nadenken ’s morgens ‘wat ga ik eens aandoen vandaag’.
     De bedoeling van de scholen was natuurlijk om iedereen er hetzelfde te laten uitzien, geen klasseverschil zeg maar, want de uniformen moesten in een speciale winkel gekocht worden. Al haalde je de welgestelde meisjes er zo uit natuurlijk, met duurdere schoenen, met de auto waarmee papa of mama reed, enz.

     Like

  1. Blauw is nooit mijn lievelingskleur geweest. Tot mijn 18de niet anders dan blauwe schooluniformen gedragen. Maar nu kan ik het wel appreciëren, al heb ik niets blauws in mijn kleerkast hangen.

   Geliked door 1 persoon

  1. Volgens google lens heten ze ‘pericallis hybrida’ maar google lens durft er nogal eens naast te zitten. Menck weet het meer dan waarschijnlijk wel.
   Menck to the rescue!

   Like

   1. Volgens mij heeft Google lens gelijk. Het zou dan om de “blue cineraria” gaan. Niet winterhard, dus niet geschikt voor mijn tuin. Wat daarin staat moet zichzelf kunnen bedruipen. Overigens, Obsidentify bakt er weer eens helemaal niks van.

    Geliked door 1 persoon

    1. Dan zal deze een cultivar zijn van de blue cineraria, want ik zie ze alleen met een donker hart.
     Ze staan niet in onze tuin hoor. Foto werd genomen in de Koninklijke Serres in Laken.

     Geliked door 1 persoon

 1. Haha Gargamel en Azrael 🙂
  Blauw is niet mijn favoriete kleur, maar een blauwe lucht kan in ten zeerste smaken. Een blauwe lucht en groen gras (of andere begroeiing) vind ik zelfs schitterend.
  Mooie foto’s!

  Geliked door 1 persoon

  1. Het is ook niet mijn kleur. Behalve van lucht of van water. Ik schrok er wel van hoeveel foto’s met blauw ik heb verzameld in de loop der jaren!

   Like

 2. “Op een ochtend, toen een van ons zonder zwart zat, gebruikte hij blauw: het impressionisme was geboren.”
  [ Pierre-Auguste Renoir, Frans kunstschilder, 1841-1919 ]

  Geliked door 1 persoon

 3. Het enige blauw dat een slechte zaak is is “een blauwtje lopen”. 😉
  Had vroeger wel wat met blauw maar dan niet die lichte tinten, veel kleding in ieder geval. Tegenwoordig ben ik meer van de aarde kleuren. Het blauw van dat stukje mozaïek vind ik het mooist

  Geliked door 1 persoon

 4. Prachtig al dat blauw zo bij elkaar, het is overigens een lievelingskleur van mij, vooral van de vlinder bovenin. Dat was de lievelingsvlinder van mijn oma, en de mijne ook. 😉

  X

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: