Photo challenge #bokeh

Satur9 had weer een tof idee: een photo challenge. Dertig weken lang elke week een foto met een bepaald thema.

Het thema van deze week: bokeh.

Bokeh? Huh? Een term waarvan ik nog nooit gehoord had. En daarom ben ik blij met deze challenge. Ik zoek het op – google is my friend – en leer elke keer wat bij! Dank je Anne!

Bokeh dus. Met andere woorden: onderwerp scherp, achtergrond wazig. Dat lukt niet altijd met mijn telefoon. Toch niet zoals het moet.

Dus ben ik eens in mijn foto’s van Costa Rica gedoken, een van de enige keren dat ik mijn Nikon camera overvloedig gebruikt heb (ik had hem speciaal voor deze reis gekocht). En ik heb toch wel een aantal bokeh foto’s gevonden. Weliswaar toevalstreffers want van de instellingen ken ik niets.

Even spammen …


Alle foto’s © MyriamC

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

45 gedachten over “Photo challenge #bokeh”

 1. Ik leerde hier ook serieus wat bij, ook dat het me niet lukt met mijn smartphone 😦.
  Die laatste foto vind ik schitterend! De andere prachtig. Wat een mooie exotische vogels.

  Geliked door 1 persoon

 2. Prachtige foto’s Myriam! Ik heb er ook een paar van vroeger die toevalstreffers lijken, achteraf gezien. Nu ik het probeer met instructies en zoals het zou moeten, lukt het moeilijk….

  Geliked door 1 persoon

 3. Misschien vind ik een goede bokeh nog wel het meest fascinerende aan zelf geschoten foto’s. Vooral als de kleuren licht overeenkomen, zoals bij jouw vlinder. Prachtig!

  Geliked door 1 persoon

 4. Dat is hier hetzelfde, hahaha toevaltreffers die erg mooi zijn dan. Maar zie ik nu serieus paradijsvogels voorbij komen? Prachtige serie heb je in elk geval geselecteerd!

  X

  Geliked door 1 persoon

 5. De vlinder vind ik prachtig en dat vogeltje met die knalrode pootjes is ook geweldig. Verstand heb ik er niet van maar iets “mooi”vinden lukt me natuurlijk wel. 😉

  Geliked door 1 persoon

  1. Die vlinder zat gelukkig stil. Alleen jammer dat hij zijn vleugels dicht had want het is een prachtige blue morpho.

   Like

 6. aha zoals velen heb ik hier ook bijgeleerd! Soms lukt het me ook om bokeh foto’s te hebben maar dan is het echt toeval. Ik ga dat nu eens bestuderen met dank aan google haha! In elk geval heb jij er een reeks heel mooie hier tentoongesteld.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ha ja, die vleermuisjes waren zo grappig. Moest de gids ons er niet op gewezen hebben, we hadden ze nooit zelf gezien!

   Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: