Mijn landen-reis-ABC (1)

In navolging van een medeblogger en reisfanaat doe ik hem ook eens: de landen-reis-ABC.

Waar het hart van vol is …

A
Geen enkel land bezocht waarvan de naam begint met A. Langs Andorra zijn we wel eens gepasseerd toen we een trip door de Pyreneeën maakten, maar meer dan dat was het dan ook niet. Verder ook geen interesse in landen die met A beginnen.

B
Hier kom ik niet verder dan België. Nog heel veel te ontdekken in ons eigen landje! Vooral het zuiden van België is redelijk onbekend. Natuurlijk zijn we wel eens in de Ardennen geweest maar eerlijk gezegd spreekt het me niet zo aan. Ik ben meer het type ‘le plat pays qui est le mien’.

België

Botswana was geboekt voor 2020, maar corona en het K-monster staken stokken in de wielen.

Wel nog een kleine interesse in Burkina Faso.

C
In januari 2019 hebben we een mooie maar zeer zware groepsrondreis door Costa Rica gemaakt. Van de hoofdstad waar weinig te zien was tot het vulkanisch gebergte in het westen ; van de tropische hitte aan de Stille Oceaan in het zuiden tot het nog hetere regenwoud aan de Atlantische Oceaan in het noorden. Dé topbestemming voor natuurliefhebbers en fotografen. Ontelbaar veel vogels, landdieren, bomen, planten en bloemen.

Costa Rica

D
Dominicaanse Republiek, tweemaal geweest in het begin van de nineties toen all-inclusive vakanties populair begonnen te worden. Eenmaal aan de noordkust, eenmaal aan de zuidkust. Was meer dan genoeg.

República Dominicana

Vaak in Duitsland geweest. Mijn zus en haar kinderen wonen er, maar we zijn er ook wel op vakantie geweest. Een paar maal naar het Zwarte Woud en het Sauerland, gaan fietsen aan de Moezel, beklijvend Berlijn bezocht, maar ook naar Beieren. Mijn moeder ging er vroeger met een vriendin op kuurvakantie en toen beide dames te oud werden om heel die reis met de trein (4 overstappen of zo) te doen, hebben wij hen een paar keer weggebracht en er een korte vakantie aan vastgeknoopt. Mooie herinneringen aan een heel mooie streek!

Duitsland

E
Egypte = duikvakanties. We zijn er minstens 12 keer op duikvakantie geweest. Taba, Dahab, Sharm-El-Sheikh, Hurghada, El Gouna, Marsa Alam, … allemaal bekend terrein waar mijn man ging duiken of snorkelen terwijl ik aan het strand en/of het zwembad lag of mee op de boot ging als de duiken wat verder op zee plaatsvonden. We hebben ook wel wat uitstappen gedaan, o.a. in de Sinaï woestijn.
Toen hij stopte met duiken, stopten ook de vakanties in Egypte.
In Egypte hebben we vele jaren geleden ook een Nijlcruise gedaan. Een ideale manier om alle indrukwekkende kunstschatten langs de Nijl te bezoeken omdat je altijd je drijvend hotel bij hebt. Drijvend hotelletje in ons geval, want er waren slechts 30 kajuiten op ‘ons’ schip.

Egypte

F
Frankrijk natuurlijk! Jarenlang hebben we onze vakanties in Frankrijk doorgbracht. In de Alpen, de Vogezen, de Elzas, de Charente Maritime, aan de Loire, de Côte d’Opale, de Côte d’Azur, de Provence, Normandië, Bretagne, de Languedoc-Roussillon, Aquitaine, … En ook een aantal keren in Parijs geweest, maar grote en drukke steden zijn eigenlijk niet aan mij besteed.
Rondrijden op Corsica staat nog wel op mijn lijstje.

Frankrijk

G
In Griekenland hebben we alleen Kreta en Rhodos bezocht. Kreta in 1990, het jaar dat mijn vader is overleden ; Rhodos een jaar later. Van Kreta herinner ik me nog een bezoek aan het Minoïsche Paleis van Knossos waar ik bijna van mijn stokje ging omdat het zo bloedheet was, evenals onze avondwandelingen in Rethymnon waar het asfalt smolt onder onze schoenen. Man, man, wat was het daar heet (in augustus).

Kreta

Guadeloupe, ook al vele jaren geleden. Ik zocht daar de Creoolse sfeer maar heb ze niet gevonden. Het was daar gewoon très français. We hebben met de huurwagen het eiland rondgetoerd en nog wel mooie dingen gezien zoals de Chutes du Corbet, 3 mooie watervallen met poeltjes om te zwemmen. En op het eilandje Marie-Galante (korte boottocht) hebben we een suikerrietplantage en katoenplantage bezocht. Dat was toen nieuw voor ons.

Guadeloupe

H
Niets met een H. Misschien doen we ooit eens een citytrip naar Budapest (Hongarije), maar dat staat zeker niet bovenaan het lijstje.

I
In Israël zijn we geweest een jaar nadat ik gestopt was met roken, van het geld dat ik apart had gelegd. We schrijven 1994. We verbleven in Eilat aan de Rode Zee. Het plan was om een uitstap te doen naar Bethlehem en Jeruzalem maar bombardementen en rellen staken daar een stokje voor. Staat wel nog op het lijstje.
Het is in Israël dat manlief de goesting voor diepzeeduiken te pakken kreeg. Gewoon door één keer een proefduik te doen.

Van Italië hebben we best al veel gezien. Ligurië, Trentino, Veneto, Emilia-Romagna, Toscane, Lazio (Rome), Campania, Basilicata, Puglia, Calabrië, Sicilië, Sardinië. Het is een heel divers land waaraan ik veel mooie herinneringen heb. Vooral ook aan het lekkere eten (met name in Bologna!).

Italië

Misschien wil ik wel eens naar Ijsland, om eens iets totaal anders te zien.

J
In Jordanië zijn we tweemaal geweest. De eerste keer gewoon strandvakantie omdat een rondreis in Israël (alweer) niet kon doorgaan. Het beviel ons daar wel aan de Rode Zee in Aqaba. Daarom zijn we nog een keer terug geweest en hebben we wat meer van het land gezien. De Wadi Rum woestijn onder andere, en Petra.

Jordanië

K
Het jaar dat mijn moeder is overleden zijn we naar Kaapverdië geweest. Zij overleed 6 januari en onze vertrekdatum was 18 januari. Ik heb getwijfeld of we het wel moesten doen. Het voelde alsof ik haar in de steek liet. Mijn familie heeft me overgehaald om toch te gaan. Buiten heerlijke winterzon en prachtige stranden was er daar niet veel te zien. We hebben nog wel een mooie uitstap gedaan, achterop een pick-up truck, naar het Deserto de Viana, een landschap met wandelende duinen.

Cabo Verde

Kenia was toch wel de mooiste reis die we gemaakt hebben. Het was een reis ter gelegenheid van onze twintigste huwelijksverjaardag, september 1996 dus. Een volle week safari in vier verschillende nationale parken met heel veel wild en natuurschoon, gevolgd door een week rust in een prachtig strandresort. Een heerlijke reis!

Kenya

Kroatië staat nog op het lijstje.

~ Wordt vervolgd ~

Wie na dit lange blog nog zin heeft in foto’s op groter formaat, kan een kijkje nemen op
mijn fotopagina op Flickr

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

71 gedachten over “Mijn landen-reis-ABC (1)”

 1. Oh zo leuk om lezen! Ja het is een hele boterham om hem te schrijven hé! Berlijn wil ik heel graag nog eens pikken van je lijstje En Dubai, maar die heb je vast over het over hoofd gezien . Maar zolang die covid rondwareert wil ik eigenlijk niet op reis. Ik vertrouw het allemaal niet ! We hebben nog altijd een vierdaagse staan naar de Champagne, op 29 april, maar ik vrees dat het ook uitgesteld ( opnieuw ) zal worden.
  Ik kijk uit naar de rest van je logje, want ik lees zo graag over reizen, en je hebt er nog een deel foto’s bijgeplaats die het nog leuker maken.

  Geliked door 1 persoon

  1. Dubai staat onder de Verenigde Arabische Emiraten. Die komt nog als ik weer eens niet weet wat schrijven.
   Wij hebben ook iets staan voor de week van 20 april (fietsen in NL). Het zal me benieuwen of het kan doorgaan. Normaal waren we deze week ook weggeweest maar dat had ik al eerder geannuleerd.

   Like

 2. Wat heb jij ongelooflijk veel gezien. Een fotopracht aan herinneringen.
  Zelf kwam ik nog nooit buiten Europa. Een safari in Kenia zou me nog wel aanspreken, maar zonder de husband dan, want hij stapt geen vliegtuig in….

  Geliked door 1 persoon

    1. Helemaal niet ouderwets. Ik ook trouwens. Maar zij is gescheiden, dan is zo’n groepsreis wel een oplossing als je graag reist.

     Like

 3. Je schrijft regelmatig over de reizen die je gemaakt hebt en dit is een mooie toevoeging. Vast wel een hele klus om te schrijven en uit te zoeken…
  Ik ben al benieuwd naar de volgende letters!

  Geliked door 1 persoon

  1. Het geeft me wat te doen nu we weinig anders kunnen en mogen. Zeker nu er op reisgebied niet veel te plannen valt. ☹️

   Like

 4. Met een dergelijk lijstje zou ik wel héél snel klaar zijn. Er is geen groot reiziger aan mij verloren gegaan. I simply don’t feel the need.
  Wel heel fraaie foto’s. Beetje jammer dat ze niet groter zijn.

  Geliked door 1 persoon

  1. Moest ik alle foto’s apart plaatsen, dan zou het wel een heeeeel lang blog geworden zijn. Probleem is dat ik niet kan kiezen.

   Like

   1. Soms maak ik dan een aparte pagina aan en parkeer de vele foto’s daarop. Met een simpele link naar die pagina kan vervolgens honderduit worden genoten. 😉

    Geliked door 1 persoon

 5. Jeetje wat veel reizen hebben jullie gemaakt! Ik ben alleen in Europa geweest en dan nog niet eens in alle landen.
  Wel naar IJsland geweest omdat mijn zus er een paar manden zat. Was een heerlijke zussenweek

  Geliked door 1 persoon

    1. Toch wel. Auto, trein, … Mijn zus heeft in haar jonge jaren een reis door Europa gemaakt met de trein. En toen waren er nog geen TGV’s.

     Like

 6. Heerlijk dat we zo een beetje met je mee kunnen reizen. Ik ben naar IJsland geweest en vond de natuur een aanrader, maar warm of exotisch is het er alleszins niet ;-).

  Geliked door 1 persoon

 7. Je hebt het blog erg mooi in elkaar gestoken. Je bent duidelijk reislustig en hebt er ook duidelijk van genoten, je zult het wel missen nu. Reislust zit volgens mij niet in mijn genen, ik zou met zo’n lijstje snel klaar zijn. Kom tot m’n eigen verbazing nog aan 9 bezochte Europese landen, daar zal niets meer bij komen denk ik.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik heb het wel van mijn moeder denk ik, al was reizen vroeger niet zo ‘in zwang’. Toch zijn we met thuis vanaf 1962 ieder jaar op vakantie geweest.

   Like

   1. Het zit in je of niet. Ben met het gezin dan nog wel hier en daar geweest, dan kun je niet altijd nee zeggen. Maar dat heb ik echt wél gezegd tegen naar Amerika reizen, Henk wilde wel graag en is een paar keer met het gezin van Inge mee geweest. Dat gunde ik hem van harte zolang ik niet moet. 😉

    Geliked door 1 persoon

     1. Natuurlijk gunde ik hem dat, hij heeft er zó van genoten al miste hij me altijd wel en wou hij de laatste keer niet meer mee als ik niet óók mee ging. Maar toen zou de reis eigenlijk ook voor hem al te zwaar geworden zijn.

      Geliked door 1 persoon

 8. Dat is al een hele start aan landen die je gezien en bezocht hebt. Zover kom ik bij lange na niet, zal ook niet gebeuren, hahaha

  En geen A:? Australië staat toch wel mocht dat ooit voorbij komen op mijn lijstje. Ik heb eigenlijk niet zoveel reiswensen, behalve dat dus zei ik van de week nog, en Schotland. Verder? Neuh, hoeft dat voor mij niet zo.

  Prachtige foto’s zitten er overal tussen dat wel!

  X

  Geliked door 1 persoon

  1. Australië trekt me op de een of andere manier niet. Ten eerste is het véél te ver en op de foto’s die ik gezien heb van vrienden lijkt het mij heel Europees (vooral de steden dan). Neen, steek mij maar liever in de jungle of in de woestijn. Daar kan ik geen genoeg van krijgen.

   Geliked door 1 persoon

 9. Jullie zijn wel echte globetrotters! Zo te zien komen jullie enkel thuis om de kleren te wassen, het stof af te doen en weer te vertrekken …

  Geliked door 1 persoon

  1. Voor ons pensioen waren we gemiddeld zo’n 4 keer per jaar op reis. Sinds ons pensioen zijn we bijna iedere maand weg. Soms een weekend, maar vaak ook langer. Vorig jaar (en dit jaar) was dus echt wel een beproeving.

   Like

    1. Weet je dat ons weekendkoffertje altijd klaar staat? Paar stukken kledij erbij gooien en we kunnen binnen het kwartier vertrekken als het moet.

     Geliked door 1 persoon

 10. Wauw, wat heb je veel gereisd!! Italië behoort bij ons tot de favorieten, en behalve de vele zuilen van Bologna herinner ik me van die stad inderdaad ook het eten, ha! 🙂

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik ben ook al wat ouder hé Leen. Als ik nu nog moest beginnen met reizen zou het maar een magere ‘oogst’ zijn.
   Ja, die zuilengalerijen in Bologna die kwamen nog goed van pas. Voor zowel de zon als de regen!

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: