1000 vragen aan jezelf #22


421. Wat zijn je doucherituelen?
Onder de lopende kraan gaan staan, haar wassen, uitspoelen, lichaam inzepen, afspoelen, kraan dicht, klaar. Vijf minuten ongeveer.

422. Hoe gevaarlijk is jouw werk?
Ik ben met pensioen. Laat ons zeggen dat dat extreem gevaarlijk is!!

423. Van welke bioscoopfilm heb je enorm genoten?
Ik kan mij de tijd niet heugen dat ik nog naar de cinema geweest ben. Ik doe dat namelijk niet graag.

424. Wat is je favoriete bordspel?
Geen. Ik houd niet van bordspelen.
Wat ben ik toch een saai mens! Geen cinema, geen bordspelen, niet dansen, …

425. Aan wie heb je het laatst een kaartje gestuurd?
Aan het zoontje van mijn nichtje en tevens metekind voor zijn tweede verjaardag.

426. Hoe close ben je met je familie?
Niet zo close helaas. Mijn zus woont te ver om gemakkelijk contact mee te hebben want ik haat telefoneren. En mijn broer is een heel gesloten man.
Mijn schoonfamilie, op één schoonbroer en zijn vrouw na heb ik daar helemaal niks aan/mee.

427. Wanneer heb je voor het laatst in een microfoon gepraat?
In een microfoon? Geen idee.
Wanneer heb ik laatst voor een groot gezelschap gepraat? Op het tuinfeest ter ere van ons beider 65ste verjaardag heb ik de gasten verwelkomd. Luid en duidelijk, maar zonder microfoon.

428. Heb je wel eens last van vakantiestress?
Of het stress is weet ik niet, maar ik ben altijd wel prettig gespannen als we naar de luchthaven vertrekken.

429. Wat zijn de drie leukste gebeurtenissen van vandaag?
Die moeten nog komen. De dag is pas begonnen!
Ik hoop op een fijne fietstocht en voor de rest zien we wel.

430. Doe je soms een middagdutje? 
Neen, dat is voor oude mensen.
Neen, even serieus. Ik zou het doen mocht ik er behoefte aan hebben, maar ik heb die behoefte niet, ook al slaap ik ’s nachts soms maar enkele uren.

431. Vind je het belangrijk om je stem te laten horen?
Ik ben niet iemand die op de bres staat.

432. Wat snap je niet van het andere geslacht?
Ik verander de vraag in: wat snap je niet van jouw man?
Wat ik niet snap is dat die in alle mogelijke posities en op alle mogelijke en onmogelijke momenten kan slapen. Rechtstaand, op een stoel, in de zetel, in gezelschap, … Weet je dat die soms gewoon zijn ogen dicht doet en in slaap valt terwijl ik een uitleg tegen hem zit te doen!!!
Nu wil ik zeker niet veralgemenen, maar mijn vader was ook zo’n man. Zaten we soms nog na te tafelen en te praten en zag je zijn ogen zo toevallen. Ook als er gasten waren!

433. Kun je jezelf goed vermaken?
Ik kan eerlijk zeggen dat ik me zelden verveel. Zelfs nu tijdens de lockdown heb ik altijd wel iets te doen.

434. Kun je makkelijk dingen van je af zetten?
De ene keer lukt dat al beter dan de andere.

435. Hoe vol is je boekenkast?
Buiten veel te veel kookboeken en wat kinderboeken heb ik niet veel boeken meer staan. Ik heb er nooit veel gekocht en degene die ik had heb ik ‘te vondeling’ gelegd met Bookcrossing. Ik was wel lange tijd lid van de bib. Nu koop ik e-books omdat onze bib er geen ontleent.
Boven op de logeerkamer hebben we wel een boekenkast vol met strips. Suske & Wiske, hele oude van toen mijn man jong was en minder oude van toen mijn zoon jong was. En ook veel Jommekes. Die las ik graag. Ik was zo geen fan van Sus & Wis.

436. Ben je tevreden met je handschrift?
Vroeger wel, toen er nog met de hand geschreven werd. Tegenwoordig is het een ramp. Zo gewoon om alles met de computer te doen.

437. Kunnen je handen maken wat je hoofd wilt?
Mijn hoofd wil niet zoveel. Ik ben helemaal niet creatief, ook niet in mijn hoofd. De enige vorm van creativiteit die er bij mij te bespeuren is, dat is in de keuken. En dan kunnen mijn handen meestal wel maken wat mijn hoofd of mijn recept wil.

438. Hoe vaak kijk je dagelijks in de spiegel?
’s Morgens als ik in de badkamer sta en ’s avonds nog eens. Tussendoor af en toe om te zien of mijn bril niet scheef staat.

439. Klaag je snel over lichamelijke kwaaltjes?
Alleen als het echte kwalen zijn. Dan heb je, vind ik, wel eens recht om te klagen.

440. Like je wel eens berichten op Facebook die je eigenlijk helemaal niet leuk vindt?
Neen, waarom zou ik dat doen?

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

38 gedachten over “1000 vragen aan jezelf #22”

  1. Het is de schuld van corona! Veel te veel tijd en een winter waarin ik nauwelijks kon buiten komen … en dan is dat het resultaat. Gelukkig blijft het tot hier toe niet ‘plakken’.

   Geliked door 1 persoon

 1. Ik heb luidop gelachen, manlief vroeg benieuwd wat zo grappig was, ik las hem je 432 voor. 😄
  Hier gaat het niet zo’n vaart, rechtstaand slapen lukt hem nog net niet, maar het slaappatroon van mijn man vergelijk ik vaak met dat van een baby. Hij legt zich neer, ik ben nog op zoek naar een goede lighouding als ik hem al hoor lichtjes snurken. Frustrerend voor een slechte slaper als ik. Maar het is zo ‘schattig’.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik wil jouw karakter voor het douchen. Ik zou liefst een uur onder die straal warm water staan. Mijn vaak vastzittende nek en schouders hebben daar zo’n deugd van.

  Geliked door 1 persoon

  1. De vastzittende nek en schouder maakt mijn kinesiste los. Ik ben daar dan toch voor mijn lymfedrainage. Neen, douchen … ik wil daar zo snel mogelijk vanaf zijn.

   Like

 3. Ergens in slaap vallen is me nog nooit overkomen. Mijn schoonvader kon dat ook zoals jij het beschrijft.
  Een familieman ben ik niet. Mijn gezin, onze moeders en dat is het. Mijn kant zie ik nooit en haar kant zie ik liever niet wegens te bemoeizuchtig naar mijn gevoel en smaak.

  Geliked door 1 persoon

   1. Dat bij elkaar houden lukt maar ten dele. De kinderen en kleinkinderen gaan elk hun weg en de ouderen sterven uit. Veel blijft er op zo’n moment niet over om de boel bij elkaar te houden.

    Geliked door 1 persoon

    1. O ja, dat ondervind ik ook. Vroeger kwamen we op zondag met alle schoonbroers- en zussen vaak samen bij de schoonouders. Sinds ze overleden zijn zien we elkaar nog nauwelijks. Ik heb lang geprobeerd om de boel bij elkaar te houden, maar het kan niet van één kant blijven komen en op den duur heb ik het maar opgegeven.

     Geliked door 1 persoon

  1. Een grotere tegenstrijdigheid bestaat er niet. Hij een ochtenmens, ik een avondmens. Hij slaapt waar hij zich legt/zet/staat, ik moet eerst een uur draaien om dan hopelijk voor een paar uren de slaap te vatten.

   Like

 4. Die fotootjes van bereide maaltijden zijn echt plaatjes, is restaurantniveau. Behalve dat rood vlees mag de hele collage mijn mes en vork passeren 🙂 (niet allemaal tegelijk, natuurlijk).
  De eerlijkheid van je antwoorden blijft je sieren!

  Geliked door 1 persoon

  1. De carpaccio bedoel je? Of de (rauwe) tonijn? Mmmm, ik zou allebei wel willen nu. Helaas wordt het straks gewoon een quiche (wat ik ook lekker vind trouwens).

   Geliked door 1 persoon

    1. Een steak heb ik graag saignant. We eten weinig rood vlees maar dat gaat over een paar maanden toch smaken, als ik weer tanden heb.
     Dat eerste fotootje, dat is gemarineerde tonijn. Geen steak dus.

     Geliked door 1 persoon

  1. Ik vind het niet leuk dat hij naast me in de zetel zit te slapen terwijl er een programma opstaat dat HIJ persé wou zien. Maar op het feit dat hij altijd en overal kan slapen … daar ben ik toch dikwijls jaloers op.

   Like

 5. Bioscopen zijn evenmin aan mij besteed. Een film is een te traag gegeven voor iemand die geen ‘zittend gat’ heeft. En de andere toeschouwers rondom me vind ik meestal storende sujetten.
  Douchen doe ik ook zo snel. Op hoogstens vijf minuten is dat waterspel klaar en ondergetekende proper. Meer moet dat niet zijn.

  Geliked door 1 persoon

  1. Bios: laat me daar nog aan toevoegen dat ik zo’n scherm veel te groot vind en dat het geluid veel te luid staat. En dan heb ik het nog niet over de popcorn en chips etende medemens.

   Like

 6. Ik heb ook zo’n man! Die kan gewoon overal slapen.

  De laatste keren dat ik in een microfoon gepraat heb was telkens tijdens een uitvaart: van mijn zoon, van mijn schoonvader en van mijn vader.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik vind het zo knap dat je tijdens zo’n emotionele gebeurtenissen zelf het woord kan nemen. Ik heb het niet gekund bij mijn moeder haar uitvaart. Ik heb alleen maar gehuild.

   Like

   1. Bij mij gaat er een soort knop om als ik dat doe. Ik wil het dan zo graag goed doen, dat me dat wonderwel nog lukt ook. Wel maakte ik iedere keer een afspraak met de uitvaartondernemer: als het mij niet zou lukken, dan kon hij/zij het van mij overnemen, maar dat is nooit nodig geweest.
    Toen ik op de uitvaart van onze zoon iets voorgelezen had keek ik de zaal in en al die zwijgende mensen die me aankeken, maakten toen een hele diepe indruk op me. Ik kon de stilte gewoon voelen.

    Geliked door 1 persoon

 7. Iedere blogger waar ik reageer mag wel blij zijn dat mijn reactie niet handgeschreven is, dat zou de leesbaarheid n.l. niet ten goede komen. We hebben wel overeenkomsten, ik kan ook geen dutjes doen overdag en verveel me ook nooit.

  Geliked door 1 persoon

  1. Mijn moeder kon zo mooi schrijven, ook nog toen ze 80+ was. Ze is dat ook blijven doen, heeft nooit een computer gehad.

   Like

 8. Je bent zo gortdroog dat ik er soms mee moet lachen. Zalig.
  Veel herkenbare dingen ook, zoals dat hele bioskoop-verhaal. Te veel, te groot, te lawaaierig. Eén van mijn vroegste herinneringen is dat ik als kind zo blij was dat ik naar Lady en de Vagebond mocht gaan kijken in de Capitole in Gent. Kwam compleet mottig thuis: hoofdpijn, misselijk…
  Dat slapen, ook zo herkenbaar 🙂 Ik probeer uit alle macht dutjes overdag te vermijden (wat meestal wel lukt), behalve als het echt te gortig geweest is. Meneertje Mertens slaapt ook altijd en overal. Die draait zich om en is wég, en dan lig ik er uren op te luisteren. Af en toe kan ik toch niet anders dan een beetje jaloers zijn.

  Geliked door 1 persoon

  1. O ja, ik ben ook jaloers op mensen die goed slapen. Zeker als er zo iemand naast je ligt en je zelf ligt te draaien en te keren.

   Like

 9. 421, dito hahaha
  427, oh knap, ik wordt dan altijd heel zenuwachtig
  432, zo grappg hahaaha
  435, die van mij staat bomvol … echt erg
  440, een heel bijzondere vraag.

  Geliked door 1 persoon

 10. Sedert mijn twee operaties val ik s middags om en moet een dutje doen. Door corona ben ik begonnen met kaartjes te sturen voor allerlei gebeurtenissen zoals pasen, speciale dag … wordt enorm geapprecieerd door de ontvangers . Is eens wat anders dan een telefoontje of mailtje.

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: