Super

Onze Kleine Man (3) is al een tijdlang gek op alles wat met dino’s te maken heeft. Hij heeft niet alleen een boekentas met dino’s op, maar ook een brooddoos, fruitdoosje en drinkfles. En zeg niet zomaar dino tegen een T-Rex! Enfin, om maar te zeggen dat het hem nogal bezighoudt.

Toen ik een paar weken geleden toevallig een t-shirt met dino’s zag in de etalage van Bel & Bo heb ik dan ook niet getwijfeld.
‘Oh wow, een T-Rex, dat is mijn lievelings, die is supercool‘! , zei hij.

En toen zag oma in het blaadje van Dunaldi regenlaarsjes met dino’s staan. Tja.

Toen we hem vorige week dinsdag van school haalden (jaja, we mochten nog eens want schoondochter was uitgeschoven in de douche en kon niet voor- of achteruit) kwam er zelfs een dino op ons afgestapt. Van verre riep hij al ‘Ik heb een dino trui aan (met stekels op de kap en al), ik heb superkracht‘.

En toen hij thuis de botjes zag was het helemaal feest. Hij heeft ze niet meer van zijn voeten gedaan. ‘Die zijn supercool. Heb lullie die voor mij gekocht? Dat is superlief‘.

En toen ging de jongeman met dinotrui en -botjes met de duplo spelen: ‘kijk, oma, ik maak een superhoge toren’. Nadien grabbelde hij in de bak met auto’s en koos hij een supersnelle auto …

Ik denk dat het kind in zijn ‘super‘ fase zit.

Laat mij er nog een paar superlatieven aan toevoegen: wij hebben een superschattig en superleuk kleinkind. Ons zonnestraaltje.

Dino laarsjes … supercool!

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

61 gedachten over “Super”

  1. Dank je. Laarsjes zijn nog minstens een maat te groot, maar hij wil ze niet meer uit doen. Gaat er zelfs mee naar school.

   Like

 1. hahahahaha hoe grappig, ik ben sinds gisteren al aan het zoeken naar een cadeautje voor mijn kleinzoon die binnenkort jarig is, dus het cadeau zullen we maar zeggen, ook gek op dino’s maar ook op bouwen en auto’s… kortom keuzestress, en nu kom jij aan met al de dino’s, het enige waar ik nog niet naar heb gekeken.

  Hoe schattig, en supegaaf! 😉 Ik denk dat ik voor de grote truck ga, met oplegger, en nog 4 autootjes erbij van hout.. voor bij de garage die hij vorig jaar al kreeg. 😉

  X

  Geliked door 1 persoon

  1. Een grote truck met oplegger, daar gaat ie zeker heel blij mee zijn. Wannes heeft ook auto’s en vrachtwagens in alle maten en kleuren. Bij ons kiest hij de snelle auto’s uit de doos. Of graafmachines en bulldozers, vindt hij ook helemaal geweldig.

   Geliked door 1 persoon

   1. Hahahaha ja Luca ook! Hij is ook gek op zijn V tech toet toet banen en garage geloof ik, daarnaast is mijn dochter en ook mijn kleinzoon fan van het merk Little Dutch, dat is van hout maar dan mooier dan vroeger ook nog ;-)En daarvan, de houten truck met oplegger erbij. Ik ga straks even een winkelafspraak maken om het te zien en eventueel aan te schaffen. 😀 Luca wordt 3 trouwens op 9 april 😉

    Geliked door 1 persoon

    1. Zo’n houten truck met oplegger en autootjes heeft Wannes ook, maar hij trekt toch altijd naar de sportwagens waarvan er heel veel nog van zijn papa zijn geweest.

     Like

     1. Dat is helemaal leuk! Ik weet van mijn kleinzoon erg weinig momenteel. Heb hem 16 dec voor het laatst gezien in real life. Ik lees alleen en soms een filmpje.

      Geliked door 1 persoon

  1. Ik ben al benieuwd wat de volgende periode zal zijn. Zo leuk om de evolutie van zo’n kind te kunnen volgen. Daar had ik vroeger, toen mijn eigen kind die leeftijd had, toch minder oog voor. Of niet minder oog, maar vooral minder tijd. Met je eigen kind ben je ook meer aan ’t opvoeden, met je kleinkind is het eigenlijk alleen maar genieten.

   Like

   1. Ja zo is dat. Tijd en leef-tijd en niet meer moeten opvoeden helpen het echte ontspannen genieten.
    Hier waren al de periode van zoo-dieren en Nachtwacht aan de beurt, nu hoor ik vreemde Startrek namen, en kan ik niet langer mee😦

    Geliked door 1 persoon

    1. Haha, dat laatste, dat snap ik. Ik kan ook niet mee als hij het heeft over een t-rex of een iguanodon. Ondertussen ken ik wel het verschil … geleerd van een driejarige!

     Geliked door 1 persoon

  1. Ik ben geen droom van een oma hoor. Ik ben de (ver)zorgende, niet de speeloma. Hij heeft wel een droom van een opa. Twee speelvogels bij elkaar!

   Geliked door 1 persoon

 2. Hier klinkt een ‘superoma’.
  Erg dat er tegenwoordig een ongeval van de schoondochter nodig is vooraleer jullie dat superventje mogen zien.

  Geliked door 1 persoon

  1. We hebben ook lang moeten wachten voor we een kleinkind hadden. En we hebben er maar een en die verwennen we graag een beetje.

   Like

 3. Geweldig om daar in mee te gaan hé, als ze er zo blij mee zijn! Wat kunnen we an die blijheid genieten! En daarvoor doen we het hé! Ellie is in haar Unicorn and princesses, periode. Ze vind het de max als ik kleren maak met een unicorn op. Ik bestel van de strijkstickers bij Alli express. Wat is het genieten met onze kleinkinderen rondom ons.

  Geliked door 1 persoon

  1. Rotcorona. Wij wonen gelukkig dicht genoeg bij elkaar om – als het weer het toelaat – eens bij hen in de tuin te gaan zitten of samen te gaan wandelen. En nu is het ‘nood breekt wet’. Wij zijn daar niet rouwig om …

   Geliked door 1 persoon

  1. Het fijne is dat hij niet veel nodig heeft om blij te zijn. Het is zo’n vrolijk en lief kind, en altijd tevreden. 💖

   Like

    1. De onze houdt niet van poppen. Er zit een pop in zijn speelgoedbak (gekocht omwille van geen onderscheid te maken tussen meisjes- en jongensspeeldgoed). Hij haalt ze er steevast uit en zegt dan ‘dat is jouw baby, oma’.

     Like

 4. Haha mijn kleinzoons zijn ook gek van dino’s. Truien, brooddozen, laatst nieuwe drinkbussen. En vorige week moest dochterlief al hun dinodieren op niet of wel vleeseters leggen 🤣

  Geliked door 1 persoon

 5. Haha, zalig. Tijdens mijn lagereschooltijd was ik ook al zo gefascineerd door dino’s, nog ver voor het een commerciële hype werd, dus. Ik heb de boekjes over dinosaurussen die ik toen verzamelde nog steeds in mijn bezit. Voor geen geld ter wereld doe ik ze weg.
  Mijn favoriet was overigens de brontosaurus. 😉

  Geliked door 1 persoon

  1. Haha, zo is dat. Ik word soms onnozel van al zijn ‘super’ maar aan de andere kant is het ook weer zo schattig.

   Like

 6. Super toch 🙂
  Gek hè, hoe dat er toch al van zo klein in zit, dino’s voor jongens, roze en prinsesjes voor meisjes… mijn zoon was maar net 6 maanden gepasseerd toen hij al gefascineerd was door speelgoedauto’s (de baby-versie, ha), en dat is nooit meer verdwenen.
  Altijd zalig als je toevallig zo’n super-catch tegenkomt die je kan scoren voor de super-kleinzoon 🙂

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja, dat zit erin en dat is niet aangeleerd hé want in de crèche en op school was/is er ook speelgoed voor jongens en meisjes. Auto’s hebben nog niet zo lang zijn interesse eigenlijk. Toen hij klein was, was het vooral kloppen op houten blokken. En heel veel lawaai maken! Dat kan hij trouwens nog altijd goed. 🙄

   Geliked door 1 persoon

 7. SUPER dat de Kleine Man niet alles KEItof vindt! Overigens altijd wel goed voor een (glim)lach, die woordjesperioden van die gasten …

  Geliked door 1 persoon

  1. Neen, dat heb ik hem nog nooit horen zeggen Ik denk dat hij dat ‘super’ heeft van zijn neefjes die iets ouder zijn. Op die leeftijd zijn het echt aapjes hè.

   Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: