1000 vragen aan jezelf #20


381. Op wie had je onterecht kritiek?
Ik heb wel eens – terecht of onterecht, dat laat ik in het midden – kritiek gehad op mijn zus, om dingen die mij eigenlijk geen fluit aangingen. Dat heeft jarenlang onze relatie vertroebeld en dat is jammer. Ik had verstandiger moeten zijn.

382. Hergebruik je wel eens andermans grappen?
Neen want ik kan geen twee minuten een grap onthouden.

383. Bestel je altijd hetzelfde in een restaurant?
Neen, maar ik neem (in ‘den vreemden’) wel altijd iets wat ik ken. Ik ben, in tegenstelling tot mijn man, geen avontuurlijke eter.

384. Wat is je geheime ambitie?
Ik heb geen ambitie.

385. Hoe zou je je dagen vullen als je alles mocht doen wat je wilde?
Veel onderweg zijn. Op reis, dagtripjes, fietsen, wandelen, … Ik hoop dat dat heel snel terug zal kunnen.

386. Waar word je altijd enthousiast van?
Van de eerste bos tulpen. Brengt meteen het lentegevoel in mij naar boven (hoewel ik dit jaar de eerste bos tulpen al in januari in huis had … toen de winter nog moest beginnen).


387. Van welke spullen kan je genieten?
Van een paar nieuwe oorbellen of een ring die toevallig in de uitverkoop in mijn gezichtsveld springen. Maar evengoed van een mooi ‘soldeke’ voor mijn man. Zo kocht ik hem een toffe pull voor minder dan de helft van de prijs. Daar word ik blij van.

388. Vind je het leuk om nieuwe dingen te doen?
Hangt er vanaf wat. Als het leuke dingen zijn waarschijnlijk wel. Anders niet.

389. Ben je een vragensteller of een verteller?
Geen van beide. Ik ben nogal een stille.

390. Wat was je laatste creatieve uitspatting?
Mijn eigen haar bijknippen tijdens de lockdown. Om de paar dagen zette ik de effileerschaar erin, zodat het niet opviel moest ik er eens naast knippen. Goed gelukt, al zeg ik het zelf!

391. Bij welk liedje draai je de radio harder in de auto?
Het gebeurt zelden dat er muziek opstaat in de auto maar als het gebeurt, en Barry White komt voorbij (wat bij mijn weten nog nooit voorgevallen is), dan zou ik wel eens aan de knop draaien. Of André Hazes (Sr.), en dan luidkeels meebrullen.

392. Wanneer heb je voor het laatst enorm veel plezier gehad?
‘Enorm veel’ vind ik nogal billenkletserig. Zo ben ik niet.

393. Is je partner ook je beste vriend of vriendin?
Volmondig ‘ja’.

394. Welk accent vind je charmant?
Een Fransman die Engels spreekt.
Andersom, een native English speaker die Frans spreekt … vreselijk!

395. Op welke momenten van het leven vliegt de tijd?
Hoe ouder je wordt, hoe sneller het gaat. Dat zei mijn moeder altijd en ze heeft gelijk gehad.

396. Wanneer ben je voor het laatst van kapsel veranderd?
Ik heb al sinds mijn 20ste dezelfde coupe. Met mijn dik krullerig haar was weinig aan te vangen behalve heel kort knippen. Van kleur ben ik veranderd iets na mijn 50ste. Toen ben ik gestopt met mijn haar te verven en heb ik het laten uitgroeien (gaat snel als je heel kort haar hebt). Sindsdien heb ik witgrijs haar waar ik heel blij mee ben.

397. Is uit het oog ook uit het hart?
Heel vaak wel. Ik herinner me nog het afscheidsfeest van mijn man, de collega die – met tranen in de ogen – zei ‘ik ga je missen en we gaan zeker contact houden’. Nooit meer iets van gehoord. Ieder heeft zijn eigen leven zeker?

398. Hoe zorg je dat het leven soms wat langzamer gaat?
Heb je daar dan invloed op? Graag het recept!

399. Doe je elke dag iets nieuws?
Neen. Daar heb ik ook geen behoefte aan.

400. Waar ben je Oost-Indisch doof voor?
Voor roddeltantes. Ik heb zo’n kennis die jan en alleman kent en over iedereen wel iets te vertellen heeft. Op zo’n moment ben ik Oost-Indisch doof.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

35 gedachten over “1000 vragen aan jezelf #20”

  1. Ik was wel eens met Amerikanen in Parijs en het is geweldig dat ze zich proberen uit de slag te trekken in het Frans. Helaas was het ook voor mij nauwelijks verstaanbaar, laat staan voor een Parijzenaar.

   Geliked door 1 persoon

 1. 397 is iets waarvan ik nog dagelijks moet ondervinden dat die uitspraak niet altijd klopt. Regelmatig krijg ik berichtjes of telefoontjes van collega’s, ook al ben ik ongeveer al twee jaar uit hun gezichtsveld verdwenen.

  Geliked door 1 persoon

  1. Het kan inderdaad ook anders. Ik heb ook nog altijd contact met een oud-collega. We zijn na onze ‘carrière’ zelfs heel goede vriendinnen geworden. Voor mijn man was dit wel heel teleurstellend.

   Geliked door 1 persoon

 2. Als voor 398 een goede oplossing is wil ik die graag kennen. Ik vrees eigenlijk dat die pas komt als we oud en versleten de dagen in onze zetel moeten doorbrengen. En of we dat willen??
  Zou 395 blijven gelden?

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja, een Duitser die Engels praat is ook raar. Of denken wij misschien dat alleen Nederlandstaligen hun vreemde talen goed spreken?

   Like

    1. De oudste van mijn zus (Duitstalig) spreekt ook goed Nederlands. Heeft wel een gedeelte van haar studie in Nederland gedaan (weliswaar in het Engels) maar mijn zus heeft ook redelijk consequent Nederlands met haar gesproken. Met de jongste was dat al wat minder.

     Geliked door 1 persoon

 3. Wat 391 betreft: stem je radio eens af op Nostalgie. Daar hoorde ik Barry White al een paar keren. 😉
  Tulpen zijn ook hier een gegeerde bloem, doch ze moeten het afleggen tegen rozen. Ergens wel logisch; Katrien is de dochter van een rozenteler.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik hou ook van rozen (van welke bloemen niet?), vooral van de oude soorten. We hebben ze trouwens in de tuin staan, na haar overlijden uit mijn moeder haar tuin gehaald.
   Niet zo ver van bij mij zit er een grote rozenkweker: Philippo. Zeker niet onbekend bij Katrien (of haar ouders).
   En Barry White … ik heb zijn volledige oeuvre op mijn Spotify playlist. Helaas ben ik de laatste tijd te onrustig voor welke muziek dan ook.

   Like

   1. Jan Philippo van Power Roses is ons genoegzaam bekend, jazeker.
    Ik heb een voorliefde voor oude Engelse hybriden. Die rozen zijn quasi stuk voor stuk oogstrelend. Helaas zijn dat niet de doorbloeiers waar de meeste tuinliefhebbers hun hart aan hebben verloren. Wij betrekken/betrokken ze overigens rechtstreeks uit Engeland, bij David Austin.

    Geliked door 1 persoon

 4. Ik heb ook veel aan mijn haar geknipt en uitgedund met een gewone schaar. Maar nu ben ik toch blij dat het eindelijk eens professioneel gedaan is. Heb ik ook beslist om nooit meer een poging te doen om het te laten groeien, ( want dan trekt het op niets. ) . Ik vind dat jij een hele mooie haarkleur hebt. Bij mij zou het nooit lukken om het laten uitgroeien, ik heb blijkbaar heel veel pigment in mijn haar en ben maar grijs in flarden e n dat is heel lelijk. Ik Heb het anderhalf jaar geleden eens in twee tinten grijs gekleurd en dat stond me ook goed. En deze keer was ik een goeie bui en mocht de kapster haar ding doen. Maar ik hou wel van kleurtjes in mijn haar, ik ben een beetje een Pipi Langkous op dat vlak.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik vind ook dat dat rood goed bij je past. Toen ik nog liet kleuren heb ik ook wel roodtinten gehad, maar ik vond dat mij dat niet stond. Ik heb ook nog violet gehad en dat was beter, neigt ook meer naar het blauwe en dat neigt dan weer naar het grijze dat ik nu heb. En zo is de cirkel rond.

   Like

 5. Mijn vriendin en ik hadden ooit discussies met een charmante Parijse jongeling die ervan overtuigd was dat the in het Engels “zie” was. Hilarisch.

  Geliked door 1 persoon

 6. 400. Hahahaha ja precies dat, ik vind het altijd zo knap van die mensen die alles lijken te weten over anderen, en als je vraagt naar henzelf, dan slaan ze dicht, en mag je niets weten… dat dus. Geheimzinnig worden en zo. Ik luister wel net als jij, maar vergeet het ook. Zo had ik een oudere buurvrouw waarvan ik mij altijd af vroeg hoe het kon dat zij alles wist wat er bij ons in de straat gebeurde. Nou, dat is opgelost, haar balkon, qua uitzicht was totaal anders dan het mijne, de flat is wat rond gebouwd en ik zit precies in de ronding naar buiten toe, dus zelfs als ik buiten ben, dan moet ik echt over de railing heen gaan staan om ook maar iets te zien wat er op straat gebeurd. Bij haar op het balkon, al stond je in de keuken dan zag je alles gewoon gebeuren. Maar ja, ik stond vaak met een vraagteken op mijn gezicht als ze mij dan iets vroeg over anderen in de straat.

  X

  Geliked door 1 persoon

 7. 398 Het schijnt dat het doen van nieuwe dingen het gevoel geeft dat de tijd minder snel gaat. Daarom heb ik een paar jaar geleden het moderne Japanse “alfabet” geleerd (Hiragana) of hoe je dat maar noemt, het gaat niet per letter maar per lettergreep (tsu-na-mi). Ik kan het lezen, maar niet schrijven. En verstaan al helemaal niet. En ik ben niet van plan om naar Japan te gaan, maar ik vind het leuk om zo’n alfabet te leren. Ook al heb ik dus geen flauw idee wat een woord betekent 😉 Maar soms ook wel en dan is het soms van een zeer grote schoonheid: komorebi, zonlicht dat gefilterd door boombladeren op de grond valt.
  En nu ben ik bezig met Zweeds, dit keer wel om te leren spreken en later ook te kunnen schrijven. Maar zonder vakantieplannen. Gewoon voor de lol en om de hersens eens flink aan het werk te zetten met iets nieuws.

  Geliked door 1 persoon

  1. Om die reden heb ik het Spaans terug opgepakt enkele jaren gelede. Helaas door omstandigheden vorig jaar moeten stoppen maar wel van plan om terug te starten zodra mijn gezondheid het toelaat.

   Like

 8. Talen: het was voor mij altijd een beetje vakantie als er een les Nederlands, Frans of Engels op de agenda stond. Duits leerde ik op vakantie met mijn ouders in Duitsland en Oostenrijk en dat ging me zo goed af dat ik Duitse toeristen om de tuin kon leiden. Later heb ik daar (in avondonderwijs) 2 jaar Spaans aan toegevoegd. En laat mij van dat laatste bijna niets meer overhouden, omdat ik het niet meer gebruik. En het Frans en Duits hebben al een ferme opwarmingstijd nodig eer ik weer op dreef kom. Alleen het Engels is gebleven. Ik heb enkel aan Geoff Hamilton- en David Attenborough-gehalte ingeboet. Dat komt er van als je de Premier League volgt …

  Geliked door 1 persoon

  1. Spaans had ik in de hogeschool al twee jaar gehad, maar er was ook niet veel van overgbleven. De andere talen gebruikte ik vrijwel dagelijks op mijn werk. Omdat wij zo vaak naar Spanje reizen heb ik het Spaans terug opgepakt en dankzij mijn voorkennis was ik daar toch heel snel terug mee weg. Ik kan ginder ook best mijn plan trekken, maar ik zou het wel graag echt goed kunnen spreken. Nu is het niet het moment om te herbeginnen. Ten eerste is het nu afstandsonderwijs en dat is niet mijn ding (heb ik vorig jaar nog geprobeerd) en ten tweede spreek ik nu veel te slecht. Spaanse klanken krijg ik er nu echt niet uit, terwijl mijn uitspraak altijd een van mijn troeven was. Ik hoop dat dat nog terug komt.

   Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: