1000 vragen aan jezelf #19


361. Wat is het ergste waarover je hebt gelogen?
Ik zou het niet weten. Ik ben geen leugenaar.

362. Rek jij je eigen grenzen op?
Ik bewaak mijn grenzen, maar er zit wel wat rek op.

363. Ben je een goede moppentapper?
Absoluut niet. Ik kan ze ook nooit navertellen als ik een goede heb gehoord want ik onthoud ze niet.

364. Welke liedje gaat over jou?
Ik heb lang moeten zoeken, maar hier zitten een paar strofen in die wel bij mij passen.
‘I always liked that’ van Maria Mena (mij verder totaal onbekend).

And I’ve always liked that about me, that I know what I am fighting for.
And for this I’d go to war
Weapon in mind is my mind’s skin,
Swallowed on the only body part,
That should matter—my heart.

The only way is to let go
Get rid of all the fear
Of not being perfect
My goal seems perfectly clear
I’m terrified if I let go I also lose myself
And I don’t want to be somebody else
.

365. Van welke kleine dingen kun je genieten?
Bloemen in huis, een lekkere maaltijd, de babbels van mijn kleinzoon van drie. Laatst wou hij ‘witte chocolademelk’ … gewoon melk dus. En ‘harde choco’ op zijn boterham … matinettes. En gisteren zei hij ‘ik ben al heel groot, maar ik ben al gekrompen’.
Als hij een paar uurtjes hier is tuiten je oren tegen dat hij naar huis gaat, want babbelen kan hij als de beste!

366. Waarvoor mogen mensen jou altijd wakker maken?
Voor NIETS. Ik ben al zo’n slechte slaper. Wee degene die mij in het holst van de nacht wakker maakt. Het zal zijn/haar beste dag niet zijn.

367. Wat zou je willen veranderen aan je uiterlijk?
Nog wat kilo’s eraf zou wel fijn zijn.

368. Wat wil je dat mensen zeggen op je begrafenis?
Ze heeft goed geleefd. En dat ze gelijk had!

369. Laat je je gemakkelijk voor de gek houden?
Nee, you don’t fool me.

370. Wat zou je doen als het onmogelijk mis zou gaan?
Als wat ‘onmogelijk mis zou gaan’? Ik begrijp de vraag niet.

371. Moet je altijd alles kunnen zeggen?
Neen, dat is niet altijd nodig. Soms is het verstandiger om te zwijgen.

372. Aan wie moet je meer aandacht besteden?
Aan mijn vrienden. Die heb ik tijdens de lockdown verwaarloosd. Ik haat (video) telefoneren. Het contact was en is dus zeer beperkt.

373. Kun je makkelijk loslaten?
God nee. Loslaten is zowat het moeilijkste dat er bestaat.

374. Waar ben je dankbaar voor?
Dat ik een goed leven heb gehad. En nog steeds heb, ondanks de zware tegenslag van vorig jaar. En dat ik een man heb die mij onder alle omstandigheden graag blijft zien want ik weet dat ik niet de gemakkelijkste ben.

375. Zijn complimenten van mensen die je niet goed kent belangrijk voor je?
Complimenten zijn plezant zolang ze gemeend zijn. Van wie ook.

376. Voor welk dier ben je bang?
Ik ben bang voor honden. Als ze niet aan de leiband zijn weet je nooit wat zo’n dier van plan is. Jaren geleden kwam er een loslopende hond uit het bos gelopen, vlak voor mijn fiets. Ik heb nog geremd maar lag toch op de grond. ‘Hij doet niks hoor’, riep het baasje nog. Neen, honden … niks voor mij.

377. Waardoor was je voor het laatst helemaal van slag?
Geen idee. Ik zal er eens over nadenken.

378. Wat ligt er standaard in je koelkast?
Melk, boter, eieren, yoghurt, room, verschillende soorten kaas, mayo, ajuin, knoflook, mijn oogdruppels.

379. Schaam je je dat je naar bepaalde tv-programma’s kijkt?
Waarom zou ik mij daarvoor moeten schamen?

380. Wanneer had je de tijd van je leven?
Mijn studententijd vond ik wel tof. Veel feesten en lol maken.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

20 gedachten over “1000 vragen aan jezelf #19”

 1. Ja, van spreken is zilver, zwijgen is goud, soms is zwijgen beter, maar hoe uiten we ons dan bijv. hier op een blog, bij welk blog dan ook, dan gaan we toch voor de antwoorden ook? Een dilemma die ik al langer heb hoor 😉 hahaha

  Leuk je weer beter te leren kennen zo.

  x

  Geliked door 1 persoon

  1. Zelfs al verder want er staan er nog een aantal in concept die hier en daar nog moeten aangevuld worden.
   Ik vind het nog altijd plezant, ook al liggen de vragen me niet altijd.

   Geliked door 1 persoon

 2. 370. Wat zou je doen als het onmogelijk mis zou gaan?

  Ik denk dat het gewoon betekent: wat zou je doen als het vreselijk mis zou gaan in je leven?
  Ik zou daarop zou antwoorden dat ik het van tevoren niet zou weten. Heel veel mensen hebben tegen ons gezegd: als mij zoiets zou overkomen dan zou ik dit of ik zou dat… Maar je weet van tevoren niet hoe je reageert. Pas als het je overkomt weet je dat.

  Geliked door 2 people

 3. 380 volledig akkoord!
  Eigenlijk zo goed als met alles, behalve 376, dat had ik, maar heb ik afgeleerd nu we bij de zonen vijf, je lest goed!, grote honden hebben. Oefening baart duidelijk kunst.
  En in 367 zou ik heel dankbaar zijn voor een klein krulletje in het (in mijn ogen) te stijve haar. Je ziet, ik ben met weinig tevreden…..en toch komt het niet….

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik had vroeger krullen. Zodanig veel en zodanig dik haar dat ik nooit mijn haar heb kunnen laten groeien. Nu ja, het groeide wel maar in de breedte in plaats van in de lengte. Dat was het ook niet. Nu alle pigment eruit is, zijn ook de krullen verdwenen en daar heb ik geen spijt van want er zit nog altijd wel een beetje ‘slag’ in en het is nog goed dik.

   Like

 4. er zitten inderdaad soms wel vragen bij waarvan je denkt ‘wat voor iemand ben jij dat je dit verzint?’

  maar goed… die man van jou boft met jou!

  Geliked door 1 persoon

 5. Momenteel gáát het gewoon onmogelijk mis. Corona, weet je wel. En wat kan een mens dan anders doen dan zulks te ondergaan? (Oké, revolteren. Doch dat is voor de leeghoofdigen van deze wereld. Ook op dat vlak gaat het helaas nog veel te vaak onmogelijk mis.)

  Geliked door 1 persoon

 6. Jij bent zo’n zelfverzekerde vrouw hé Myriam! Dat valt me altijd op als ik uw antwoorden op de vragen lees. Altijd zo kordat en zonder twijfels. Je weet duidelijk wat je wil, wie je bent en wat je kan. Ik ben de eindeloze twijfelaar, ik vrees dat ik heel erg zou uitwijden bij het antwoorden van die vragen. Ik zou me weeral voor alles excuseren of verantwoorden.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: