Pols

Zoals je hier kon lezen, ben ik maandag te rade gegaan bij de handchirurg in de hoop dat hij mij kon bevrijden van de blijvende pijn aan/in mijn pols.

Het verdict:

Daar waar mijn huisarts van oordeel was dat de pijn in mijn pols werd veroorzaakt door een peesontsteking (wat ook bevestigd werd met een echografie), vermoedt de handchirurg dat de pijn die ik voel een combinatie is van peesontsteking en een beschadigde zenuw. Dat is volgens hem niet abnormaal want zo’n flap uit je arm nemen, wat gebeurd is tijdens mijn ‘grote’ operatie, is een heel delicate bedoening.

Na allerlei testen, tekken en duwen, waarbij ik af en toe bijna tegen het plafond vloog van de pijn heeft hij de pijnlijke plek verdoofd en aldus de zenuw uitgeschakeld. De pijn was weg! Voor alle zekerheid heb ik ook nog eens een infiltratie gekregen voor de peesontsteking. Mijn hand was dan toch verdoofd, dan voelde ik het niet want dat zijn heel venijnige prikken.

29 maart controle.

Als de pijn terug is gaat hij het gebied waar de pijn zit aflijnen om exact te bepalen waar de beschadiging zit en … je raadt het al … dan staat er mij terug een operatie te wachten. Dan wordt het stuk van de zenuw waar die beschadigd is blootgelegd, er wordt dan vetweefsel op- en onder gelegd zodat de beschadiging wat ‘ingepakt’ is en beter bestand tegen schokken en dergelijke. Maar helemaal weg zal de pijn nooit meer gaan.

Het enige wat ik nu kan doen is hopen dat de pijn niet terugkomt. Duim maar mee!

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

67 gedachten over “Pols”

 1. Begrijp ik het goed dat als de zenuw beschadigd is de pijn wellicht terug komt? En dat de infiltratie enkel voor de peesontsteking werkt?
  Ik hoop dat een operatie niet hoeft, en dat de pijn weg blijft.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja, dat klopt. En als de zenuwpijn terug komt, dan kan hij die wel verlichten maar helemaal weg zal die nooit gaan. Het is niet zoals met een tand die je ontzenuwt. Je haalt de zenuw weg, en de pijn is ook weg. Die zenuw in mijn arm mag en kan natuurlijk niet weggehaald worden.

   Like

    1. Een zenuw in je tand kan je missen. De tand wordt daar zwakker van en in het slechtste geval breekt hij af na een tijd (zegt zij die nog bij een tandarts gewerkt heeft).

     Like

     1. Ik weet het want heb meerdere ontzenuwde tanden die geregeld terug moeten worden opgebouwd.
      Van de mijn af leek me altijd de beste oplossing, jaren later echter..

      Geliked door 1 persoon

 2. Ik heb spierpijn in mijn duimen van het duimen voor jou .Als het duimen nu maar eens zou helpen. Ik zal mijn grote tenen mee inzetten. En vele kaarsjes branden.
  Och Mirreke .De miserie mag stillekes verdwijnen.

  Geliked door 1 persoon

  1. Haha, mijn vriendin zei ook al ‘zie maar dat jij straks niet voor mij moet duimen, want ik heb al kramp in mijn duimen’.
   Tja Lisa, het is niet anders en ik moet erdoor, willen of niet.

   Like

 3. Je hebt weer heel wat doorstaan. Ik duim zodat jij even bij kunt komen voor een volgende stap. Want je hebt ook nog die slijmcysteverwijdering. Sterkte Myriam.

  Geliked door 1 persoon

  1. Inderdaad, morgen moet ik om die slijmcyste te laten verwijderen. Daar zie ik zo tegenop. Als ik er nog krijg, dan laat ik ze toch verwijderen onder algehele narcose. Tenzij het morgen heel erg meevalt.

   Like

 4. Leven met pijn is niet wat een mens wil… ik hoop dat het niet tot een operatie komt!
  🤞🤞🤞

  Geliked door 1 persoon

 5. Een dergelijke zenuw kan natuurlijk nooit chirurgisch worden verwijderd, zoals wellicht wel vaker wordt gedacht. En dus hoop ik van harte dat de pijn desalniettemin geheel wegblijft.
  Mocht het toch tot een operatie komen, dan duim ik dat dit de allerlaatste zal zijn. Mét positief resultaat, dat spreekt voor zich.

  Geliked door 1 persoon

 6. Zucht, dat is nieuws waar je van gaat balen! Het voelt alsof ze je “stuk” hebben gemaakt! En ik kan er in komen dat het je kwaad maakt. Dit had niet nodig moeten zijn! Hopelijk voelt het na vandaag veel beter en kan een operatie afgewend worden. heel veel sterkte Myriam!

  Geliked door 1 persoon

   1. Idd , kan ik geloven. Mijn buik is ook nog steeds niet in orde na mijn operatie 7 september vorig jaar. En ben een week of vier vijf na de operatie terug geweest en ik voelde dat hij het aanstellerij vondt. Hij zei me letterlijk dat ik alleen nog moest gaan als de huisdokter me doorstuurde. Hij maakte zich er heel heel snel van af. Ik ga volgende week eens naar de huisdokter.

    Geliked door 1 persoon

      1. Zeker doen. Heb het ook eens voorgehad. Ik had mijn voet omgeslagen, kon er niet meer op steunen. Huisarts vond mij ook maar een flauw bees. Na veel aandringen toch een voorschrift gekregen voor een foto. Voet was gebroken! Vijf weken gips. Flauw bees? Ik dacht het niet!

       Like

 7. Opvallend hoe vaak een mens beschadigd uit een reparatie komt. Of zoals wij hier soms zeggen: het éne gat maken om het andere te vullen. Ik heb al ineens weer veel minder goesting in mijn rugonderzoek a.s. vrijdag. Daar is het woord “operatie” ook al een paar keer gevallen.

  Ik duim héél hard voor jou, Myriam.

  Geliked door 1 persoon

  1. Wel, zo voel ik dat ook. En zeker sinds mijn ingreep van vorige week. Elke ingreep is een stap terug, terug naar af. Wéér kan ik nauwelijks eten en praten, wéér moet ik aanvullen met proteïneshakes omdat ik anders niet voldoende voedingsstoffen binnen krijg. Ik word daar zo moedeloos van. En dan die pols die me nog staat te wachten.
   Veel succes vrijdag. Ik hoop dat het meevalt!

   Like

   1. Het is inderdaad iets wat een mens moedeloos maakt. Vooral in een tijd waarin afleiding beperkt is.
    Laat je er niet onder krijgen! Succes!

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: