Het houdt niet op

Dinsdag was ik nog maar eens bij mijn chirurg op bezoek. Ik voelde al langer dat er weer iets niet in orde was in mijn mond. Weinig plaats, moeilijk eten, moeilijk slikken, moeilijk praten.

Ondertussen had ik zelf al gezien dat er opnieuw een mucocèle (speekselkliercyste) in de weg zat. Na mijn laatste operatie had ze me wel gezegd dat ik last zou blijven houden van die cystes maar dat ik na vier weken alweer terug bij haar in de behandelstoel zou zitten, dat had ik niet verwacht. Of niet gehoopt, in ieder geval.

Ze kon er ook niet meteen iets aan doen want ze had er niet mee gerekend dat het zo’n grote cyste zou zijn.

Volgende week woensdag dus opnieuw onder het mes. Onder plaatselijke verdoving want algehele verdoving vond ze geen goed idee. De vorige keer is tenslotte nog maar goed een maand geleden.

Ze hoopt dat ze alles zal kunnen wegsnijden, maar ik moet er toch rekening mee houden dat kleine speekselklieren blijven verstoppen. De grote ondertongspeekselklieren (glandula sublingualis) – waarvan ik dacht dat het de boosdoeners waren – zijn namelijk al verwijderd bij mijn grote operatie in juli vorig jaar. Halsklieren werden dan uit voorzorg weggenomen en dan nemen ze ook de ondertongspeekselklieren ineens mee weg.

Dus ja, het is wat het is en ik moet het maar weer ondergaan.

En dan zien wat maandag brengt want dan heb ik een afspraak bij de handchirurg om eindelijk eens komaf te maken met de blijvende pijn in mijn pols.

Ik ben er nog niet door!

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

59 gedachten over “Het houdt niet op”

 1. Best wel weer een tegenvaller. En in zo korte tijd dat je nauwelijks van recuperatie kan spreken. Sterkte!

  Geliked door 1 persoon

 2. Zo vervelend. Kunnen die blijven komen? Ik weet dat je plaatselijke verdoving maar niets vindt, hopelijk duurt de operatie woensdag niet te lang en herstel je snel. Ik denk aan je.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja, die cystes kunnen blijven terugkomen. Als ze deze volledig kan wegsnijden, open laat (niet naaien dus) zodat er zich littekenweefsel kan vormen, dan zou het op deze plek in principe niet meer kunnen voorkomen, maar heel je mond zit vol kleine speekselklieren. Ik moet er dus rekening mee houden dat dit een blijvend probleem is.

   Geliked door 1 persoon

 3. Ik lees je antwoord aan Oma, wat ontzettend vervelend dat die cystes heel de tijd terug op kunnen duiken.
  Je wil gewoon dat het ophoudt, dat hoor ik van mijn zus, dat je “van die ellendige K-trein kan afstappen”.
  Ik duim dat het volgende week een snelle ingreep wordt! Liefs 💙.

  Geliked door 1 persoon

  1. Gelukkig is het onschuldig, maar toch. En dan dat gepruts in mijn mond. Het zou ‘maar’ een twintigtal minuten duren. Ik zie mij al twintig minuten met mijn mond wijdopen zitten, terwijl heel mijn mond nog zo krampachtig aanvoelt. Nu ja, geen andere keuze.

   Geliked door 1 persoon

    1. Ik denk dat ik zelf mijn mond moet openhouden (en ik hoop het!) want ze zei me dat ze wel even kon stoppen tussendoor om mijn mond te ontspannen.

     Geliked door 1 persoon

 4. Oei dit is heftig. Wat een tegenslag en zo ontmoedigend. Hopelijk valt de ingreep mee en blijft die grote weg.
  Warme knuffel
  Lisa

  Geliked door 1 persoon

 5. Ik wens je kracht en moed om alles te doorstaan. Ik kan me voorstellen dat je daar even diep voor moet zoeken. Is er preventief iets te doen? Spoelen met zoutoplossing heeft mij erg geholpen na andere ingrepen. Vies, beetje pijnlijk soms maar geen ontstekingen of verstoppingen.

  Geliked door 1 persoon

   1. Wat jammer zeg. Aan spoelen raak je gewend maar aan die bobbels niet. Ik hoop dat je een beetje geluk hebt nu volgende week met je arm en de mondingreep.

    Like

 6. Op zo’n momenten besef je pas wat gezondheid waard is. Het zal best wel schrikken geweest zijn, want zoiets verwacht je niet zo snel. Laat ons hopen dat men je goed en deze keer meer definitief kan helpen. Ondertussen wens ik je veel sterkte toe.

  Geliked door 1 persoon

 7. Nog niet bekomen van de vorige operatie en er staat weer al eentje te wachten. Hopelijk gaat de operatie vlotjes en heb je er niet teveel hinder van. Ik kan je enkel virtueel een dikke steunknuffel geven en weet dat ik erg met je meeleef.

  Geliked door 1 persoon

  1. Dank u Magda. Ik heb er wel wat schrik van omdat het nu onder plaatselijke verdoving is. Als ik had mogen kiezen, dan was ik voor volledige narcose gegaan, ook al is het niet goed zo kort na de vorige.

   Like

   1. ach de anesthesist weet heus wel hoeveel ze moeten geven voor een korte operatie. Daar zou ik me niet te zenuwachtig overmaken. Het is het resultaat dat hier belangrijker is hoor.

    Like

 8. 😦 Ik denk ook aan jou! Heel veel sterkte, en ik las ook al, dat het terug kan komen vanaf hier, ik wens jou echt heel erg toe, dat dit zal stoppen! Dat het gezond wordt voor zover mogelijk en zoveel mogelijk normaal naar wat mogelijk is.

  Beterschap en echt heel veel sterkte ❤

  Virtuele knuffel van mij ❤

  Geliked door 1 persoon

   1. Doe ik, zo even lekker douche, net de keuken een grote beurt gegeven, moest even ook koelkast stond nog vol met voedsel wat ik gehaald had in de ziekenhuistijd, ahum 😉 (begin/midden feb. dus)

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: