Uit de oude doos

Oude blogberichten herlezen … het is zoals in een fotoalbum bladeren.
Eentje van 2010 … zoon & vriendin op vakantie.

Vanmorgen telefoon van zoonlief. Een telefoontje, géén smsje … Waar gaan we het schrijven?!

Ik: Alles goed daar in Normandië?
Hij: Ja, alles goed hier, nog geen regen gehad, al heel veel gezien, zelfs nog geen tijd gehad om het zwembad op de camping uit te proberen.
Ik: En het weer?
Hij: Het start altijd bewolkt maar in de loop van de dag begint de zon te schijnen. Zo is het al alle dagen geweest.
Ik: Belt ge me daarvoor of is er nog iets anders …
Hij: Euh … nee, eigenlijk bel ik daar niet voor.
Ik: Ik had niet anders verwacht!

Hun beider lach schalt door de hoorn …

Hij: Ik wou die camping aan de Mont St. Michel reserveren, maar ze vragen een creditcard nummer.
En die heeft hij niet. Hij weigert een creditcard aan te vragen hoewel ze bij zijn bank gratis en voor niks is, maar het past gewoon niet bij zijn levensstijl vindt hij.
Kunt ge het nummer van papa zijn kaart nog eens doorgeven?

Ik heb er verder niks over gezegd en het kaartnummer doorgegeven. De tweede keer trouwens, want de eerste camping was ook op manlief zijn kaart gereserveerd.

Ik hoop dat hij nu beseft dat zo’n kaart toch echt wel handig kan zijn en weinig met levensstijl van doen heeft. We zullen het er volgende week nog eens uitgebreid over hebben.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

38 gedachten over “Uit de oude doos”

 1. Lief dat je jullie creditcard nummer gaf. Het is inderdaad toch wel handig om te hebben. En als je het niet bij je levensstijl vindt passen, zou je eigenlijk ook niet van die van anderen gebruik moeten maken ; )

  Like

  1. Je hebt helemaal gelijk, maar ik heb liever dat hij belt om het nummer dan dat hij ergens onder een brug gaat slapen.

   Like

 2. We worden steeds meer tot dingen gedwongen waar we eigenlijk geen zin in hebben of die helemaal niet bij ons passen. De keuze is niet langer aan de klant. “Vrije markt”? Koning Klant? Ga weg!!!
  Zoek iets op op internet. Als je geen cookies aanvaardt, vind jhe niet wat je zoekt. Als je ze wél aanvaardt (omdat het niet anders kan), wordt je jaren later nog gespamd met ongevraagde mails.

  Het hebben van een creditkaart is ook zoiets. Voor de digibeten onder de mensen: zelfs een “gewone” telefoon deugt niet meer. Nee, het moet een smartphone zijn. Een “verstandige” telefoon. Alsof die zélf denkt. Een toestel is nog altijd maar zo slim als de gebruiker, en wie om één of andere reden die hele evolutie van de afgelopen – pak ‘m beet – 30 jaar (is het echt nog maar zolang?) van de allereerste e-mails tot de huidige digitale vergaderingen niet heeft meegekregen, wordt zonder gewetensbezwaren aan de kant geschoven. Óver de kant zelfs. Want zonder hulp kunnen die mensen niet meer aan hun geld, komen ze bij een heleboel instanties niet meer aan de bak. Ze bestaan ronduit niet meer.

  Vroeger moest je een adres kunnen opgeven en geld op zak hebben voor een brood, of je kwam in een landloperskolonie. Nu wordt je bestaan ontkend als je geen emailadres hebt. Onlangs moest ik voor mijn moeder nog iets in orde maken. E-mailadres? Mannekes, ’t menske is 90, kan nog geen berichtje lezen op haar gsm, wat zou ze een pc hebben, internet of een e-mailadres?

  Geliked door 3 people

  1. Je hebt natuurlijk gelijk, maar ik ben toch blij dat ik mee ben met de tijd. Al vind ik het ook fijner om face to face met mijn bankier mijn bankzaken te bespreken dan via videochat. En dan kies ik voor de bank die mij die service geeft.

   Like

   1. Begrijp me niet verkeerd: ik heb er ook een, ik heb daar voor gekozen. Maar dat men een generatie klanten dwingt tot dingen waar ze niet aan toe zijn, of waar ze bewust voor kiezen niet aan mee te willen doen, daar heb ik problemen mee. Men laat die klanten uiteindelijk wel betalen voor services waar ze geen gebruik van kunnen/willen maken, maar sluit hen uit van het essentiële. Dat is een smartphone verkopen waar je mee kan app’en, foto’s maken, internetten, maar niet telefoneren. Overigens boek ik onze vakanties altijd zonder creditkaart. Het enige waar ik die voor gebruik (1-2 keer per jaar) is voor het bestellen van boeken in het buitenland, die hier niet te krijgen zijn.

    Geliked door 1 persoon

      1. Nee hoor. Ik betaal gewoon een maandelijkse bijdrage en er zit een zeer goede reis- en annulatieverzekering aan gekoppeld.

       Like

 3. Hier ook creditcard-loze kroost. Ik heb een prepaid exemplaar, is dus niet verbonden met een bankrekening. De kaart wordt vooral gebruikt om te reizen. De dochters betalen er hun maandelijks Spotify abonnement mee en occasioneel een online aankoop.

  Geliked door 1 persoon

  1. Zoon is ondertussen bekeerd hoor.
   Ik weet niet hoe lang ik de mijne al heb, maar in ieder geval al heel lang en ik zou ze ook niet meer kunnen missen. Leg maar online een viegticket vast, of een hotel. Dan moet je wel een creditcard hebben. Of om snel en gemakkelijk door de poortjes van de péage in Frankrijk te rijden, enz. enz.

   Like

 4. Veertig jaar in een bank werken heeft me niet kunnen overtuigen van een kredietkaart. Een ‘bankkaart’, dat wel, absoluut, maar bij een uitgave zie ik die toch liefst onmiddellijk van de rekening gaan.

  Geliked door 1 persoon

 5. Wat een grappig verhaal weer 🙂
  In de commentaren las ik dat hij ondertussen een kredietkaart heeft. Nog zo slim.
  Wij hebben ook een kredietkaart, voor het gemak, niet voor het krediet. Om makkelijk online te kunnen betalen, en op reis is het soms echt een lifesaver.

  Geliked door 1 persoon

  1. Inderdaad. Een auto huren bv. kan niet zonder creditcard. En bij de onze is er een uitgebreide reis- en annulatieverzekering aan gekoppeld. Kost wat maar veel minder dan een jaarpolis bij Europ Assistance of VAB.

   Geliked door 1 persoon

  1. Ja, maar jij reist misschien niet vaak. Als je ergens in het buitenland een auto wil huren kan dat niet zonder creditcard. Idem met een vliegtuigticket boeken.
   En nu kan je in het buitenland ook met je bankkaart met Maestro functie betalen, maar dat kon 30-40 jaar geleden niet.

   Like

 6. Ik heb hem ook al jaren. Makkelijk overal en nu mijn dochter in Belgie woont moet ik elke keer de toltunnel door. Die in De liefkenshoek is ook goedkoper als je het creditCard poortje neemt.

  Geliked door 1 persoon

  1. De Liefkenshoektunnel is nog goedkoper als je zo’n kastje neemt om op je ruit te kleven. Ook al gebruik je de tunnel maar enkele keren per jaar (zoals wij). Heel gemakkelijk ook want je moet niet meer stoppen. Gewoon even langzaam rijden,

   Like

 7. Is dat bij jullie normaal, een credit card aan kunnen vragen? Dat gaat hier in elk geval niet zomaar, ik krijg het al niet. Gelukkig maar ook, hahaha

  Geliked door 1 persoon

   1. Ah oke, dan hier volgens mij nog altijd, niet standaard maar op aanvraag… en toetsing van… en ooit werkten we ook beiden, toen ik ging samen wonen met ex man, beiden een inkomen etc, maar een credit card kregen we echt niet! Ik weet niet wat ze hanteren in het nu in elk geval.

    Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: