Photo challenge #huisdier

Satur9 had weer een tof idee: een photo challenge. Dertig weken lang elke week een foto met een bepaald thema.

Thema van deze week: huisdier.

Dit waren onze katten: moeder en zoon.


Mop is bij ons in huis gekomen in de zomer van 1994. Ze kwam uit een nestje dat mijn schoonbroer had en ze had acht weken in een donkere garage gezeten. Buiten wat eten en drinken kreeg ze totaal geen aandacht. Ze is altijd een schuwe poes gebleven en had het vooral niet voor vrouwen. Behalve op het einde toen ze op de sukkel was, toen zocht ze steeds mijn gezelschap op.

Zino kwam er een jaar later bij, uit een nestje van onze Mop. Vanaf de eerste dag is hij een echte flodderkat en een allemansvriend geweest. Een totaal ander karakter dan zijn moeder. Mop moest helaas niets van hem hebben.

We hebben beide katten moeten laten inslapen. Ze hadden allebei een aandoening aan de nieren en waren al een paar jaar blind. Zino was ook doof. Helemaal op het einde begonnen bij beiden de vitale organen uit te vallen. Het was hoog tijd, zei de dierenarts. Ze zijn respectievelijk 16 en 17 jaar geworden.

Nadien hebben we geen huisdieren meer in huis gehaald. Te moeilijk als je veel weg bent en altijd iemand moet zoeken om voor de dieren te zorgen.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

34 gedachten over “Photo challenge #huisdier”

  1. Voordien woonde onze zoon nog thuis, dus er was altijd iemand om eten te geven of mee te kroelen. Want ook al zijn het maar katten, ze hebben wel aandacht en affectie nodig.

   Like

 1. Moeder en zoon moesten niets van elkaar hebben? En moeder moest niets van vrouwen hebben? Niet gemakkelijk dus. Maar wel heel mooie katers!
  Om dezelfde reden als jullie namen wij geen nieuwe kat meer tien die van ons vier jaar geleden het loodje legde.

  Geliked door 1 persoon

 2. Mooie katten. Ze zijn oud geworden en hebben een fijn leven gehad. Waren echt op. Dat doet deugd toch? Helaas geen katten meer, ik ken het. Lijkt alsof het verlangen naar een huisdier steeds groter wordt.

  Geliked door 1 persoon

  1. Wij hebben ze ook gemist hoor. En soms nog want het is wel gezellig in huis. Nu hebben we het plezier van de kat van de buren. Wel de lusten, niet de lasten. 😉

   Like

 3. Van kindsaf waren er poezen rond mij En ze leefden allemaal lang en wellicht gelukkig. Nu met Turbi die een andermans kat bleek te zijn heb ik besloten dat er geen poes meer in huis komt. Had er zo’n verdriet van .Al is het een troost dat hij dagelijks even langskomt goedendag zeggen! Wat wil je ,zijn thuis is twee straten verder…En toch is hij nog altijd boos op me dat zie ik aan zijn gedrag, tja ik heb hem tenslotte achtergelaten bij de dierenarts toen bleek dat hij gechipt was en is de eigenaar hem daar gaan ophalen..

  Geliked door 1 persoon

  1. Dat snap ik dat je geen poes meer in huis haalt. Wij ook niet, maar we hebben ook wel plezier van de poezen van de buren.

   Like

 4. Ik heb een zwak voor rode huistijgers. Mooie beestjes! En ik vind het ook super als zo’n huisdier een eigen persoonlijkheid heeft. Deurmatten kan je bij de drogist kopen …

  Geliked door 1 persoon

  1. Dat vind ik ook het fijne aan katten. Ze doen gewoon hun zin. Je mag met ze kroelen zolang zij het OK vinden, maar als ze er genoeg van hebben dan wordt dat heel snel duidelijk!

   Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: