Covid, a never ending story

The Beast foto van Pexels

Februari/maart 2020

Het is maar een griepje …

Mondmaskers? Niet nodig, hebben absoluut geen zin!
Ah neen, want er waren er geen. Voormalig minister van Volksgezondheid Maggie De Block (die van ‘Blijf in uw kot’) liet in 2018 een stock van 22 miljoen nog goed werkende mondmaskers vernietigen. Vernietigen was goedkoper dan stockeren!

Een paar maanden later bleken mondmaskers toch plots wel zin te hebben. Handige naaisters sloegen verwoed aan het mondmaskers naaien.

Begin februari 2021

Het bleek toch meer dan een uit de hand gelopen griepje.
En een grapje is het ook al lang niet meer. Of toch wel?

Het grapje van de vaccins.

We gaan vollen bak vaccineren … Vaccinatiecentra worden in sneltempo klaargestoomd. Het vaccinatiecentrum Noorderkempen krijgt tien vaccinatielijnen om per dag 2.400 mensen te vaccineren. Aan zeven dagen per week betekent dit 16.800 inentingen. Dat gaat nogal vooruitgaan!

Iedereen (die wil) MOET twee keer gevaccineerd worden, het tweede vaccin twee tot vier weken na het eerste.

Pfizer en Moderna: 90% effectief

Astra Zeneca: is maar voor 60% effectief en mag niet gegeven worden aan 65-plussers.

En zelfgenaaide mondmaskers? Liever niet want die bieden onvoldoende bescherming.
Ah ja, want er zijn terug volop chirurgische mondmaskers te koop.

22 februari 2021

Twee vaccins? Overbodig! Eén keer vaccineren is voldoende (zou inmiddels weer herroepen zijn). Ah ja, want er is een groot tekort aan vaccins.

Een gedeelte van de net geopende vaccinatiecentra wordt alweer gesloten.
Ah ja, want voor 100 vaccins per week (jaja, de komende weken worden er per vaccinatiecentrum slechts 100 vaccins per week geleverd!) is het de moeite niet om zo’n centrum open te houden.

En daar waar er nog wel gevaccineerd wordt, komen mensen niet opdagen. Foei!
Ah neen, want ofwel kloppen de namenlijsten niet, ofwel worden de uitnodigingen naar verkeerde emailadressen of GSM-nummers gestuurd. Tssss …

Het vaccin van Astra Zeneca is plots zeker zo goed als de andere vaccins. Het is alleen niet zo uitvoerig getest op 65-plussers. Echt?

Denken die hoge piefen in hunnen ivoren toren nu echt dat wij onnozelaars zijn? Wat gaan ze ons nog allemaal in onze maag splitsen?

Het is toch om te huilen als je die grafiek bekijkt van wat er besteld is en wat er geleverd is! Bron: Dashboard Covid Vaccinaties België (covid-vaccinatie.be)


Valt het op dat ik mij een heel klein beetje erger aan deze situatie?

We zijn hier nog lang niet vanaf. Zeg dat ik het gezegd heb!

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

41 gedachten over “Covid, a never ending story”

 1. En ondertussen zien we telkens weer op het journaal immense gebouwen waar 3 mensen gevaccineerd worden, waar eindeloos veel stoelen wachten, waar meer vrijwilligers zijn dan gevaccineerden en zien we – telkens weer- datzelfde spuitje…..

  The never ending story is een prachtige sprookjesachtige film met veel gevoel.

  Hierbij voel ik nu enkel veeeeel ergernis, het lijkt een niet- lachwekkende klucht.

  Waar geld en macht is, gaat het al lang niet meer over de mens. Ik ben naïef en zou denken dat het recept van een goed werkend vaccin nu kan worden doorgegeven aan andere bedrijven, zodat iedereen samen kan produceren en de wereld in een minimum van tijd terug ‘de oude’ is, maar zo werkt het niet…..

  En wat ik nog geloof!?!?

  Geliked door 1 persoon

   1. Ik ook. Alleen merk ik op dat enkel ik onder mijn eigen ergernissen lijd 😦. Manlief wil nog de afspraak of terzake kijken, ik al lang niet meer.

    Like

  1. Het lijkt op struisvogelpolitiek, maar dat doe ik dus ook. Ik hou wel de berichtgeving over nieuwe maatregelen en regels in de gaten en hou me daar 100% aan. Brave burger die ik ben.

   Geliked door 2 people

   1. Ik probeer altijd uit te gaan van wat mededogen, in de zin van: het is de eerste keer dat we dit meemaken, die mensen weten ook niet alles. En er zijn genoeg andere landen waar het evenmin vlot gaat. Een deel van de miserie komt door bedrijven die niet leveren wat ze beloofd hebben… ik moet zeggen, dat “we zien wel” gaat me wel af de laatste tijd.

    Like

 2. Zelf blijf ik me strikt aan alle maatregelen houden, maar het begint langzaam mijn keel uit te hangen. Dat we na twee maand vaccinaties nog niet aan 5% zitten van het aantal mensen die daar behoefte aan hebben is wraakroepend. Lijkt wel op ‘De Trein Der Traagheid’ – ineens is duidelijk waarom we dit boek moésten lezen in het middelbaar…

  Geliked door 2 people

  1. Ik hou er me ook strikt aan, maar het valt me steeds moeilijker. Ik heb het vooral moeilijk met de uitspraken en de halve waarheden die onze beleidsmensen op ons afvoeren. Zowel virologen als regering.

   Geliked door 1 persoon

 3. Ik begrijp uw ergernis, en vraag me af: hoe had dit beter gekund?
  Misschien de mensen ZELF laten beslissen?
  Zoals: we kopen een hoop vaccins aan, en wie een vaccin wil, kan een afspraak maken bij een vaccinatiecentrum en zelf om het vaccin van hun keuze gaan?
  Was dat niet veel simpeler geweest?

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik weet het niet Kathleen. Ik erger mij dood aan de communicatie, de halve waarheden, vandaag zus en morgen zo. Er was gezegd dat wij vanaf begin maart zouden gevaccineerd worden. Het is al opgeschoven naar eind maart. Waarom de mensen blij maken met een dooie mus?

   Like

   1. Absoluut, dat moet zo frustrerend zijn.
    Goede communicatie is echt zo belangrijk, en gewoon een kat een kat durven noemen.
    Ik heb een tijdje het vrt nieuws online opgezet hier, omdat ik dacht dat het goed zou zijn voor het Nederlands van mijn dochter, en zodat ik zelf wat kon bijblijven, maar ik werd er gewoon gefrustreerd van.
    Alle hoofdpunten gaan elke dag over covid, terwijl er eigenlijk niks nieuws gezegd wordt, en al helemaal niks belangrijks.

    Geliked door 1 persoon

 4. Het wordt duidelijk dat de overheid en de virologen met onze voeten en gezondheid aan het rammelen zijn. We worden er letterlijk gek door. Het einde is nog niet in zicht behalve als dat einde een afgrond is.

  Geliked door 1 persoon

 5. Onlangs praatte ik nog wat na met mijn huisarts. Hij is ervan overtuigd dat covid-19 nog zeker onder ons zal zijn tot eind 2022. Mogelijks zelfs langer, voegde hij eraan toe.
  Europa heeft zich laten rollen wat de vaccins betreft. Hoe lang blijven die dingen overigens werkzaam? Volgend jaar weer van dattum?
  Ik heb gaandeweg geleerd een en ander van me af te zetten. Ik ben niet van plan mijn leven te laten vergallen door corona. Wie wat creatief denken aan de dag legt, komt een stuk verder. 😉

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik wil mijn leven, mijn vrijheid terug. Ik wil weer kunnen reizen. Wat we nu hebben is stilstand. We zijn al een jaar kwijt en we worden er niet jonger op.

   Like

 6. Ik snap je volledig! Ik probeer ook om zo positief mogelijk te zijn! Maar eerlijk is eerlijk. Ik laat de kids hier wel over de vloer komen. Maar nooit samen. En nu heb ik een plan opgevat zodat we op ons gemak met vier kunnen zijn. Ik zal Wim vragen een tent op te zetten. Ik heb er vorig jaar eentje gekocht van 3 op 6 meter en dan kunnen we daar telkens met vier en wie weet met meerderen binnenkort. Ik ga die tent gezellig inrichten en een tijd laten staan denk ik. En heel hard hopen dat het niet meer hard gaat vriezen en niet gaat stormen. Ik kijk er zo naar uit om terug mensen te ontmoeten. Dat mis ik nog het meest van al! Hoewel ik daarnet eens naar reisaanbiedingen heb gekeken. Het begint toch ook te kriebelen.

  Geliked door 1 persoon

  1. Mensen mis ik niet zo erg. Ik mis een terrasje tijdens een fietstocht en een spontaan bezoekje van mijn vriendin. Je moet veel te veel nadenken over wat kan en wat niet kan. En ik zie nog geen einde aan de tunnel. Ons leven gaat in sneltreinvaart voorbij en wij staan stil. Daar heb ik het heel moeilijk mee.

   Like

 7. Dat virus… ja … .bij naam ken ik het .. maar verder….geeeeeeeeeeen ideeeeeeeeeeeee
  Waarheid en waarzin vechten om de eer … maar wat ook, hoe ook…. de overheid , die mogen ze van mij puntjepuntjepuntje (ik blijf netjes op jouw blog hiijijiji)

  Geliked door 1 persoon

 8. Ik hou me aan de regels. En de boer, hij ploegde voort …
  En hoewel het me ook stilaan de keel uithangt, ik zaag er niet over, want dat kost veel energie en het helpt niet. Het enige resultaat is, dat ik me er nog ellendiger door voel.

  Geliked door 1 persoon

 9. Sinds hier begin januari de eerste vaccin is gezet, zaten we afgelopen dinsdag op 1 miljoen mensen die zijn gevaccineerd… we hebben maar 17 miljoen inwoners hier in Nederland, mwoah.. neuh… tis nog lang niet klaar…

  X

  Geliked door 1 persoon

 10. Schoonvader (94) is afgelopen week ingeënt, en hoopt nu snel weer normaal eropuit te mogen gaan ….. Zwager en schoonzus zijn ook al geprikt, net als vriendin van onze jongste (werkt in zh). Ik mag binnenkort, gelukkig.

  Geliked door 1 persoon

  1. Fijn voor je schoonvader. En voor alle andere gevaccineerden natuurlijk, maar voor oudere mensen moet de afgelopen periode extra moeilijk geweest zijn.

   Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: