Ditjes & datjes

Geboekt!
Ja hoor, ik heb een appartement geboekt aan de Costa Blanca voor de hele maand oktober. Ik had iets nodig om naar uit te kijken. Het is nog lang, maar ik kan alvast beginnen met de voorbereidingen want we vliegen niet naar Spanje deze keer, we rijden! Maar liefst 1.986 hele kilometers als we alles via de autostrade doen. En dat gaan we niet doen want we willen onderweg op verschillende plaatsen een paar dagen blijven ‘hangen’, zowel in de heen- als de terugreis. We zullen dus minstens een week of zes van huis zijn. Ik kijk er zó naar uit! Duimen maar dat corona weer geen stokken in de wielen steekt …

Naar de kapper
Yep, deze namiddag wordt mijn haar geknipt. Toen ik de afspraak maakte nadat ik wist dat de kappers terug mochten openen, dacht ik dat ik wel heel lang zou moeten wachten maar kijk … ik kan nu al.
Mijn laatste keer bij de kapper dateert van 7 oktober van het vermaledijde jaar twintig twintig. Maar liefst vier en een halve maand geleden, terwijl ik normaal om de vijf weken in de kappersstoel zit. Kort haar, het moet met enige regelmaat bijgehouden worden. Dat heb ik, zo goed en zo kwaad als het ging, tijdens de lockdown zelf gedaan. En ik moet zeggen, ik loop er nog niet bij als een schandaal. Maar ik zal toch blij zijn dat een professional er eens de schaar in zet.
Nu de nagelstylistes nog, want dat is eigenlijk veel harder nodig.

Gefietst & Genoten
Zaterdag voor het eerst dit jaar een wat langere fietstocht gedaan. Toch 47 km in totaal waarvan 35 km in de Zoerselse Bossen. Veel bos was er niet bij. Wel veel grote villa’s met lange oprijlanen, met paddocks, en met Porsches en Maseratis op de oprit. Leuk om na zoveel maanden eindelijk nog eens een andere omgeving om te verkennen.
Zondag opnieuw op de fiets gestapt, volle zon en blauwe lucht. De jas ging al heel vlug in de fietstas. Het was maar liefst 18 graden ; vorig weekend hadden we nog -9 graden. Het kan verkeren, zei Bredero.
Afsluiten deden we onze fietstocht met een aperitief in de tuin van zoonlief.
Nog van dat!!


Lezen
Ik ben terug aan het lezen. Mondjesmaat, maar tot hier toe onthou ik toch minstens een paar dagen wat ik gelezen heb. Dat doet me veel plezier. Ik heb net ‘Ademloos’ van Kim Moelands uit. Non-fictie over haar en haar man die allebei aan taaislijmziekte lijden. Ondanks dat het verhaal zeer triest en aangrijpend is, is het boek toch met de nodige humor geschreven. Wel een beetje langdradig …
Mijn volgende is ‘Barsten’ van Marlies Allewijn.

Koken en zo
Al sinds de eerste lockdown (met een tussenpoos tijdens de versoepelingen want dan waren wij niet veel thuis) kook ik elke dinsdag een hoofdschotel voor onze kinderen. Iets wat zij lekker vinden. Uiteraard, zou ik zeggen. Zo moeten zij eens een dag niet koken en ik heb wat omhanden. Win-win dus. En zoonlief (ons knuffelcontact) neemt altijd even de tijd om een aperitiefje te drinken en wat bij te babbelen als hij het eten komt halen. Win-win-win!

Er is al van alles voorbij gekomen in de afgelopen maanden. Stoofvlees, vol-au-vent, blanquette de veau, coq au vin, tartiflette, waterzooi, quiche, oven- en gratinschotels, lasagne, cannelloni (vandaag), … Stilaan geraken mijn ideeën echter wel een beetje op. Ik zou nog wel wat met vis kunnen doen maar zoonlief is geen fan (to say the least).


De verzekering #82
Voor de zoveelste keer moeten reclameren omdat de terugbetaling van mijn medische kosten WEER niet klopte. Ik krijg er onderhand een punthoofd van. Als ik dat allemaal had laten voorbij gaan zonder er iets van te zeggen, het had mij al vele honderden euros gekost. Maar niet met mij. Wat mij toekomt, komt mij toe. Nah!

Afspraak
Eindelijk de moed in beide handen genomen en een afspraak gemaakt met de handchirurg. Er moet iets gebeuren aan de peesontsteking (of wat het ook is) in mijn pols waar ik al sinds september mee op de sukkel ben. De pijn is bij momenten niet te harden. Ontstekingsremmers, twee pijnlijke cortisone injecties, … het heeft niet mogen helpen. Ik hoop maar één ding: dat er weer geen operatie aankomt. Afspraak 8 maart. Duimen mag!

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

69 gedachten over “Ditjes & datjes”

 1. De duimen staan omhoog hier!
  De kapper komt straks bij mij ook. Ik droomde er effenaf van. Ze had de achterkant van mijn hoofd kaal geschoren en in wat overschoot, had ze roze ‘’mèchen’ getrokken. Ik was niet helemaal tevreden. 😂

  Geliked door 1 persoon

 2. Een prachtig vooruitzicht voor de herfst. Een lichtpunt hebben we nu nodig!
  Voorlopig ben ik nog niet bij de kapper geraakt, wel bij de tandarts, leuk alternatief 😦.
  Ik duim dat je van de pijn af geraakt, duurt nu toch al veel te lang!

  Geliked door 1 persoon

  1. De tandarts een leuk alternatief … breek me de bek niet open. Ik zit onderhand meer bij de tandarts dan dat ik thuis ben, bij wijze van overdrijving.

   Like

     1. Toch een klein positief kantje dan, vanaf nu zonder angst naar de tandarts. Ik ga nog altijd niet graag, maar heb een abonnement bij hem, rotslechte tanden, en hij is vrij zacht, ik voel me op ‘mijn gemak’ bij hem. Hum

      Geliked door 1 persoon

      1. Heel belangrijk!! Ik heb nu ook een goeie tandarts. Moest ik hem niet hebben, wie weet wat had de kanker al teweeg gebracht. Neemt niet weg dat ik nog altijd niet graag ga hoor, maar wel met minder angst. Ik heb gelukkig heel goede en sterke tanden (voor wat er nog overeind staat 😉).

       Geliked door 1 persoon

 3. Uiteraard duim ik voor de genezing van je hand! En voor de rest voel ik zoveel vrolijkheid en hoop bij het lezen van je logje! Een beetje mooi weer zorgt voor nieuwe dromen! Fijn dat je die reservatie maakte! En echt een manier waarop ik ook zou willen reizen. Maar niet mogelijk vanwege onze huisdieren. Ben zoo blij voor je!

  Geliked door 1 persoon

  1. We zijn nog niet weg hé Christa. Als het met het vaccineren aan dit tempo blijft voortgaan, dan zitten we over vijf jaar nog in lockdown! Maar dromen mag hé.

   Geliked door 1 persoon

    1. Zeker. Ik heb door mijn ziekte al lang genoeg stilgestaan, maar nu heb ik het gevoel dat ik het leven weer volop aan kan. Niet te geloven wat dat doet met een mens!

     Geliked door 1 persoon

 4. Een heerlijk vooruitzicht jullie vakantie. Enn de reis er naartoe is toch ook al vakantie? Koken voor je kinderen, je moet jezelf uit blijven dagen. Nieuwe gerechten zijn soms zeer uitdagend. Geen haken of breien dus met die peesontsteking. Maar je moet er wel weer meer aan de gang. Houd moed. Sterkte.

  Geliked door 1 persoon

 5. Fijn vooruitzicht, jullie reis!
  Ik hoop dat de kappers in NL ook opengaan, dat zal vanavond tijdens de persconferentie waarschijnlijk worden meegedeeld. Ik heb alvast naar mijn kapper gebeld, ben benieuwd wanneer hij terugbelt en wanneer ik aan de beurt kan zijn. Ik loop nog (net) niet voor schandaal 🙂

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik had gebeld zodra ik wist dat ze weer open mochten want ik hoorde over wachttijden van drie maanden! Bij mijn kapper was het gelukkig zo gek niet. Ik duim voor je dat ze weer open mogen. 🤞

   Like

 6. Zo blij dat je een verblijf hebt geboekt, en vooruitzicht hebt op zes weken vakantie! Wow.
  Dat van die betaling van ziekenhuiskosten is echt, om het op z’n Brugs te zeggen, om je duim in je gat te breken. Hier idem van ’t zelfde. Ik raak echt het ‘schooien’ beu voor zaken waar ik gewoon recht op heb…

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja, die vakantie … we zien wel waar het schip strandt. We hebben in ieder geval de garantie dat, als we niet mogen reizen, we ons geld terugkrijgen. Ik zou wel graag tegen die tijd mijn vaccins gehad hebben, maar aan een tempo van 100 vaccins per week per vaccinatiecentum zit dat er niet direct in.
   Allee, gij zijt dus net zo’n schooier als ik. Erg hé.

   Geliked door 1 persoon

 7. Leuk dat je nu iets hebt om naar uit te kijken, laat ons hopen dat niets of niemand corona-roet in het eten komt gooien. Het was inderdaad zalig fietsweer, ben zelf ook al een paar keer terug op pad geweest en dat deed deugd. Fijne dinsdag nog !

  Geliked door 1 persoon

 8. In enkele weken tijd een verschil van 27 graden. Stel je voor dat we zoiets in volle zomer zouden meemaken, we liggen dood van de hitte.
  De kappers zijn hier ook weer open sedert enige tijd maar ik blijf er voorlopig nog weg.

  Geliked door 1 persoon

  1. Vorige zomer lagen we ook bijna dood van de hitte. Herinner je nog die dagen met 40 graden? Echt niet normaal, en zeker hier op de zandgronden van de kempen voelde het nog veel warmer aan.

   Geliked door 1 persoon

 9. Er gloort een lange reis aan de horizon; iets om naar uit te kijken, dus. Dat jij daar happy van wordt, kan ik goed geloven. 😉
  Ja, een knipbeurt staat hier ook op de planning. In afwachting doe ik het nog maar even met een haardos waar mijn kapper al sinds vorige zomer niet meer aan gewerkt heeft.
  Ik duim alvast voor je pols!

  Geliked door 1 persoon

 10. Mooie vooruitzichten Myriam! Droom en plan er maar op los 🙂
  Wij hebben het risico genomen een camper te huren vanaf 19 april, voor een maand. Duimen dat we naar Frankrijk mogen. Indien niet, tja, dan toeren we een maand rond in België, we zullen ons ook wel amuseren. Maar ik zou toch liever naar Frankrijk gaan. Onze kapster aan huis mag nog niet werken, ik heb een afspraak met haar geboekt op 6 april, ha! In het gedacht van: dat mens gaat dan toch wel mogen werken zeker? En dan heb ik een kort koppie om te vertrekken. Nu is het echt… pffff. Haha. Erg.
  Veel succes met de hand… hopelijk raakt het opgelost.

  Geliked door 1 persoon

  1. Half april … dat moet lukken! Ik duim voor je. Wij zijn ook ribbedebie zo gauw de grenzen open zijn hoor, maar tot begin juni kunnen we maar kort weg vanwege nog veel afspraken voor mijn nieuwe tanden. En wij kunnen boeken wanneer we willen hé, hebben geen rekening meer te houden met werk. Voordeel van pensioen!

   Geliked door 1 persoon

   1. Ik heb begin april ik nog een paar controles, en dan zijn we ribbedebie! Volgende set controles dan in september. Nic zijn verlof is nog maar onofficieel aangevraagd, vorig jaar behoorlijk wat miserie gehad met zijn aanvraag.
    Ik hoop dat het allemaal lukt, en voor jullie in oktober ook! Lijkt me echt fijn, op het gemakje naar ginder rijden… zalig 🙂

    Geliked door 1 persoon

    1. Ach ja, mijn driemaandelijkse controles komen er natuurlijk ook nog bij. Iets om rekening mee te houden. 🤔
     Het moet lukken Anne. Ik laat me niet opnieuw nog een jaar van mijn leven afpakken!

     Geliked door 1 persoon

     1. Ik moet wel zeggen, wat mijn ervaring is: met vakantie wordt ook rekening gehouden. Mijn dokter vond dat altijd zo belangrijk voor de mentale gezondheid, dat ze daar gerust mee wilde schuiven.
      Het moet lukken. Het moet. We gaan vollen bak duimen en hopen 🙂

      Geliked door 1 persoon

      1. Ja, dat klopt. Mijn dokter houdt daar ook rekening mee. Ik heb voorlopig nog maar één afspraak staan bij haar (volgende maand). We bekijken dan wanneer de volgende ingepland wordt.

       Geliked door 1 persoon

 11. Die afspraak gaat prima verlopen, 8 maart is een geluksdag, dan is mijn Mr B jarig én is het vrouwendag! 👍👍🤞

  Geliked door 1 persoon

 12. Wat een fijne berichten allemaal op je blog. Ik duim dat er iets kan gebeuren met je arm. Ik hoop ook dat je goed herstelt van je laatste operatie. Je hebt er nog weinig over geschreven.

  Geliked door 1 persoon

  1. Tja, die laatste operatie. Ik ben er een beetje down door geweest. Had gehoopt dat het meer comfort zou geven maar dat is vooralsnog niet het geval. Het is natuurlijk weer wennen aan weer een ander mondgevoel. Ik moet het nog wat tijd geven maar ik ben ongeduldig. En ik zal pad echt weten hoe het is als ik mijn tanden heb. Nog een maand of drie/vier geduld dus.

   Geliked door 1 persoon

 13. Wat een heerlijk vooruitzicht van je reis!
  En zo cool dat je er een echte roadtrip van maakt!!

  Costa blanca, dan passeren jullie Valencia, niet?
  Jullie mogen altijd de afrit Rafelbunyol nemen voor een tussenstop 🙂

  Geliked door 1 persoon

  1. Wie weet! Misschien doen we wel weer een paar dagen Valencia. Normaal zitten we op een uurtje rijden en gaan we altijd een dag naar Valencia. Daarvoor zitten we nu te ver (in de buurt van Torrevieja). Maar aangezien ik mijn portie stad en cultuur nodig heb maken we er misschien wel een minitripje van.

   Like

   1. Ja, Torrevieja is wel een heel eind…
    En tenzij je de kustroute neemt, passeer je hier niet, natuurlijk.
    Je moet maar zien, als je een paar dagen in Valencia bent, kunnen we makkelijk een keer afspreken!

    Geliked door 1 persoon

 14. Ik denk niet dat je zoon het erg zal vinden om nóg een keer tartiflette, vol-au-vent of lasange te eten. Nomnomnom. Ik krijg zelf al trek. Duimen voor die pols!

  Geliked door 1 persoon

 15. Ik begin al zeker te duimen. 8 maart die datum heb ik ook genoteerd. Scan van mijn hart. Top dat je geboekt hebt, uitkijken en dat fijn dat je er een langere tijd kan van maken. Toppie.

  Geliked door 1 persoon

 16. Het scheelt een serieuze slok op de borrel als je eindelijk iets hebt om naar uit te kijken, zelfs als dat nog een flink eind weg is. Ik wacht nog even af tot ik zicht heb op onze prikdata. Als die min of meer gekend zijn, ga ik ook aan de slag.

  De tandarts is voor ons een halfjaarlijkse routine nu we in NL wonen. Of toch bijna, want onze vorige afspraak werd naar volgende week verschoven wegens coronabesmetting van de tandarts.

  Ik duim voor je hand. Zou het lukken om te duimen voor mijn rug en schouder, zonder in een kramp te schieten?

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik duim voor je rug en schouder. Gelukkig heb ik twee duimen.
   Ik heb ook al twee Van der Valks in Nederland vastgelegd voor april (kan gratis annuleren tot de dag van aankomst). Zodra we de grens over mogen zijn we weg, want als we moeten wachten tot we gevaccineerd zijn …

   Like

 17. Wauw dat klinkt als een fantastische reis! Ik duim met je mee dat het mag lukken.
  ‘vermaledijde’, wat een heerlijk woord is dat toch (ondanks de betekenis).

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: