1000 vragen aan jezelf #14


261. Wat zijn je favoriete gespreksonderwerpen?
Reizen, eten, kinderen, krantenkoppen maar géén politiek, …
Reizen, zei ik dat al?

262. Kun je makkelijk je fouten toegeven?
Ja, daar heb ik geen probleem mee. Ik kan ook gemakkelijk en welgemeend ‘sorry’ zeggen.

263. Wat wil je nooit meer doen?
Skiën.

264. Wat is je standaard gemoedstoestand?
Gematigd. Niet super positief, niet super negatief.

265. Is alles waar wat je zegt?
Nee, ik ben de grootste fantast die er rondloopt. Wat een stomme vraag weer!

266. Wat betekent muziek voor je?
Niet zoveel. Toen ik jong was stond er altijd muziek op. Met ouder worden vind ik de stilte de mooiste muziek.

267. Heb je wel eens een huilbui gefaket?
Neen. Ik zie ook niet in waarom ik dat zou doen. Huilen doe ik meestal niet van vreugde. Al gebeurt dat natuurijk ook.

268. Werk je graag samen of liever alleen?
Alleen. Ik ben echt geen groepsmens en ik kan ook niet delegeren. Wat van mij is, is van mij. Daarom was mijn zelfstandig beroep mij eigenlijk op het lijf geschreven.

269. Voor welke fout straf je jezelf nog steeds?
Niet.

270. Welke verliefdheid snap je niet van jezelf?
Pfff. Nog maar eens een joker.

271. Sta je genoeg stil bij het leven?
Dat denk ik wel. Het gaat allemaal zo snel en we leven maar één keer. Eruit halen wat eruit te halen valt.

272. Voel je je bij sommige mensen heel onzeker?
Dat gebeurt. Mensen die een heel vlotte babbel hebben kunnen me nog wel eens intimideren.

273. Ben je gevoelig voor autoriteit?
Ik interpreteer deze vraag als: kan ik goed/niet goed omgaan met autoriteit. Niet goed dus, ben graag mijn eigen baas.

274. Ben je graag alleen?
Ja, ik heb daar echt nood aan.

275. Waarmee kwam je voor jezelf op?
Telkens ik moest onderhandelen met opdrachtgevers toen ik nog werkte.

276. Welk goed doel steun je?
Kom Op Tegen Kanker, Artsen Zonder Grenzen, de vlaaienslag van mijn kleinzoon zijn school.

277. Hoe ziet je droomhuis eruit?
Een moderne penthouse, type loft. Veel open ruimte en rondom rond terras. Het zal een droom blijven vrees ik.
Deze stijl staat me wel aan.


278. Doe je makkelijk beloften?
Alleen als ik zeker weet dat ik me eraan kan houden.

279. Hoever ga jij voor geld?
Niet ver. Ik zou nooit iets doen louter voor het geld.

280. Ben je vaak eigenwijs ten koste van jezelf?
Daar ben ik me niet van bewust.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

38 gedachten over “1000 vragen aan jezelf #14”

 1. Door die vraagjes op te lossen leer ik je steeds beter kennen. En zo’n ruim interieur zie ik wel zitten. Ik zie er naar uit om binnen een paar jaar onze living helemaal her in te richten. Is soms een heikel punt want het huis is van Wim.

  Geliked door 1 persoon

  1. Die penthouse zal wel voor eeuwig een droom blijven want ik krijg mijn man hier niet weg. En doordat we vorig jaar in de lente hier zo genoten hebben, hoef ik ook niet meer persé hier weg. Maar dromen mag hé.

   Like

    1. Ik ook wel hoor, maar een penthouse met grote terrassen blijft toch mijn droom. Zolang ik dat hier niet heb, huren we dat in Spanje wel.

     Like

 2. Haha, skiën. Idem hier.
  En pfffffff weer geen 1000km voor Kom op tegen kanker dit jaar… in principe ga ik weinig “zagen” over corona, maar dit is toch wel één van de dingen waar ik het moeilijk mee heb, dat dat weer niet doorgaat. Uiteraard begrijp ik waarom, maar ik vind het zó erg.

  Geliked door 1 persoon

   1. Onze gebuur heeft de VOLLEDIGE (grote) hof met duur kunstgras bedekt, het uitzicht oogt vrij naturel. . Daaronder is nog enkel beton. 😦

    Like

  1. Oh jawel hoor. Er zitten altijd wel wat vragen bij die me minder liggen maar op zich vind ik het wel een leuk tijdverdrijf. Daarom ga ik door. En ook omdat ik eraan begonnen ben.

   Geliked door 1 persoon

 3. 265, hahahahaha ik moet spontaan aan een oud oom van mij denken. Ome Jaap, hij vertelde altijd de mooiste verhalen, dan kreeg je een snoepje of een kauwgom, het papiertje ging wat moeilijk, hij praatte door dat het vast wat te lang in de on had gelegen of zo, en dan peuterde ik toch door. Uiteindelijk begon ik te kauwen, kom binnen bij mijn opa en oma was dat thuis, en mijn oma vraagt, hoe komen jouw tanden nu zo blauw? Was het fopkauwgom van de feestshop of zo, en kauwgom die zorgde dat je blauwe tanden kreeg. Dus nee hij vertelde niet de waarheid hij was onze komiek in de familie! hahahaha Kortom, het is maar net hoe je een vraag leest en ziet. Wij hebben humoristen in onze familie, en soms, heel soms, nemen we elkaar graag in de maling, natuurlijk komt de waarheid uit! En dan kunnen we er samen om lachen en blijven de verhalen ook rondgaan. Want ome Jaap is in 1988 al overleden, maar zijn verhalen blijven maar rond gaan.. ook van voor mijn tijd al, wat hij met mijn moeder uitgespookt heeft dankzij de mooie verhalen die hij kon vertellen die dus niet waar waren. bijv. 😉

  En daarmee, begin ik mij ook af te vragen waarom jij deze vragen invult, net als Djaktief… Ik bespeur vaak een soort van vijandigheid bij bepaalde vragen.

  X

  Like

  1. Vijandigheid? Da’s gewoon mijn manier van doen. Het geeft beter weer wat ik van een vraag vind als wanneer ik zou schrijven ‘ik weet hier geen antwoord op’. Snap je?
   Ik vind het gewoon leuk om te doen, maar – en dat weet ik al vanaf de eerste dag – er zitten veel heel stomme en domme vragen bij. En die vragen om domme antwoorden.

   Geliked door 1 persoon

 4. Die ‘onzekerheid’ deel ik met jou. Heeft in mijn geval iets te maken met mijn opvoeding. Nooit kunnen iets goed doen voor thuis, constant moeten horen hoe ‘slecht’ je wel bent. Komt nooit echt goed, zoiets…
  Die loft op de foto? Ietsje té strak voor mij, maar elk zijn mening..

  Geliked door 1 persoon

 5. Ooit eens een slechte ervaring gehad met het skiën, Myriam?
  En yes, een loft is geheel en al mijn ding. Thans wonen we in een bungalow (alles gelijkvloers); als ik alle binnenmuren wegkap, zou ik een loft hebben. But I’ll keep on dreaming. 😀

  Geliked door 1 persoon

  1. Neen, geen slechte ervaring. Ik deed dat gewoon niet graag, dus dat ga ik ook nooit meer doen. En een mens moet toch iets schrijven hé. 😉
   Ik bedoel eigenlijk een penthouse (bovenste verdieping) van een klein app.blokje. Maar het moet wel in mijn dorp zijn. Utopie! Niet dat er geen zijn, maar ze zijn nogal aan de prijs.

   Like

 6. Ik heb dat wel met jou gemeen dat alleen willen werken, zalig, last mij mijn gang maar gaan. En stilte, dat is ook fijn. Maar van dat skiën snap ik dan weer niets haha

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: