1000 vragen aan jezelf #13


241. Heb je een missie in je leven?
‘Missie’ vind ik een zwaar woord. Mijn streven is om tevreden/gelukkig te zijn en de mensen rondom mij gelukkig te maken.

242. Ben je aan iets verslaafd?
Niet meer. Ik heb lang gerookt, maar ben daar negenentwintig jaar geleden mee gestopt. Daar heb ik nog geen moment spijt van gehad.

243. Welk overlijden heeft je het meest aangegrepen?
Het overlijden van mijn moeder. Op zondag nog springlevend, op maandag was het voorbij. Ik herinner mij niets meer van de periode tussen haar overlijden en haar begrafenis. Ik was compleet in shock.

244, Hoe zou de titel van jouw autobiografie luiden?
Ik ga er mijn kop niet over breken want die komt er niet.

245. Hoeveel lijk je al op wie je wilt zijn?
Ik denk dat ik dat al wel ben, gezien mijn leeftijd.

246. Wanneer moet je een relatie beëindigen?
Als de liefde op is.

247. Hoe belangrijk is je werk?
Ik ben al dik vier jaar met pensioen. Mijn werk is nooit heel belangrijk geweest. Ik werkte om te leven, niet omgekeerd.

248. Wat had je graag goed willen kunnen?
Ik had graag piano kunnen spelen. Ik heb wel enkele jaren muziekschool gedaan, maar in mijn tijd moest je eerst vele jaren notenleer doorzwoegen voor je een instrument mocht leren bespelen. Zo lang heb ik het helaas niet volgehouden.

249. Maakt geld gelukkig?
Een cliché van formaat: geld maakt niet gelukkig. De nuance is: geld alleen maakt niet gelukkig. Geld is slechts een van de vele zaken die een invloed hebben op geluk. Tekort aan geld zou mij wel ongelukkig maken.

250. Zou je je partner nu opnieuw willen uitkiezen?
Op deze leeftijd een nieuwe partner kiezen? Ik denk niet dat ik daar zin in zou hebben.

251. In welke sport denk je goed te zijn?
Sport? Staat er nu sport? 🤔

252. Veins je vaak interesse?
Dat gebeurt wel eens.

253. Ben je een goede verhalenverteller?
Nee, en ik doe dat ook niet graag. Voorlezen nog tot daar aan toe, maar een verhaal uit mijn duim zuigen, dat komt niet goed.

254. Wie gun je het allerbeste?
Ik gun iedereen het allerbeste. Behalve de leerkrachten die in de lagere school mijn zoon het leven zuur hebben gemaakt. Dertig jaar geleden, en toch krijg ik het niet uit mijn systeem. Ik ben nochtans niet haatdragend maar zij hebben me, via mijn kind, wel heel erg geraakt. Van mijn kind moet je afblijven.

255. Waarvan heb je spijt dat je het gemist hebt?
Spijt komt altijd te laat.

256. Kun je goed je zinnen verzetten?
Dat lukt wel.

257. In welke kleren voel je je het lekkerst?
Casual.

258. Waarvan had je nooit gedacht dat het je zou overkomen?
Dat ik een ernstige ziekte zou krijgen. Ik ben er wel altijd bang voor geweest, maar had nooit gedacht dat het me echt zou overkomen.

259. Had je graag van het andere geslacht willen zijn?
Nee. Ik ben blij dat ik een vrouw ben.

260. Van wie word je weleens moe?
Van mensen die luid en veel praten en die horen maar niet luisteren.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

50 gedachten over “1000 vragen aan jezelf #13”

 1. Op sporten zou ik net hetzelfde antwoorden. En euh, shame on me. Ik praat ook heel veel. Ik heb gewoon altijd zo veel te vertellen. Ik ptobeer daar nu wel op te letten.

  Like

 2. 251: hahahahahaha je zou jullie fietstochten kunnen zien als sport 😉

  260… ja zo vreselijk irritant… die schrap ik tegenwoordig dan ook rustig uit mijn leven… mocht het in de kring zitten.

  X

  Geliked door 1 persoon

   1. Ja… wat mij betreft wel 😉 hahaha zo eentje ben ik ook… en dan sport ik bijna dagelijks op de fiets om de boodschappen te doen, dat klinkt toch beter dan 😛 😉

    Geliked door 1 persoon

     1. hahaha ik snap je, dat neem ik mij ook weleens voor als het niet zoveel is… maar die fiets wint het dan toch weer van het lopen 😉

      Like

 3. Mooie missie bij die eerste vraag. Simpel en zo waar.
  Jammer dat 258 je moest overkomen. Je houdt er rekening mee, maar je bent ervan overtuigd dat het jezelf niet gebeurt. Herkenbaar.
  Ik reken wandelen en fietsen ook bij sport 😉. Dus ja, wij sporten!

  Geliked door 1 persoon

 4. “Ik ga er mijn kop niet over breken want die komt er niet”. Hm. Wel een rare titel voor een autobiografie. 😀
  Met plezier gelezen, alweer.

  Geliked door 1 persoon

 5. Weer met plezier je antwoorden gelezen.
  Triest van je zoon en de leerkrachten. Ik heb zelf jarenlang een kind met buikpijn gehad en ik wist zeker dat het met school te maken had, maar ze wilden niet toegeven. Pas na drie jaar nam de leerkracht uit de laatste klas alles serieus en ging er mee aan de slag. Maar toen was mijn zoon al door de kinderarts onderzocht, zijn we voor onderzoeken naar het UZ in Gent geweest, had ik het schoolmaatschappelijk werk ingeschakeld, volgde mijn zoon een cursus sociale vaardigheden… En thuis werd de sfeer er ook niet echt beter op. Toen zoon naar het voortgezet onderwijs ging was hij van de ene op de andere dag een totaal ander kind. Zo heel af en toe had hij nog weleens buikpijn, maar hij zat goed in zijn vel. Die basisschool… nog steeds hoor ik daar regelmatig klachten over van ouders die daar kinderen op school hebben zitten. Ik heb destijds geprobeerd de onderste steen boven te halen, maar het was mijn woord tegen die van hun. Ik snap dus heel goed je gevoel naar die leerkrachten van je zoon toe.

  Geliked door 1 persoon

  1. De leerkrachten wisten gewoon niet hoe om te gaan met een kind met ADHD. Altijd straf, altijd negatieve commentaar. Het heeft hem gekraakt en ervoor gezorgd dat hij een enorm laag zelfbeeld heeft. Op de middelbare school nooit nog problemen gehad. Elk uur een andere leerkracht helpt wel.

   Like

  1. Mag ik jullie corrigeren? Het lied in van Wim Sonneveld en heet Poen, poen, poen poen

   Ik heb ook op muziekschool gezeten en piano gespeeld terwijl ik graag trompet had willen spelen, maar meisjes deden dat toen niet vonden ze rond 1960.
   Zingen kon ik toen heel goed op rapporten stonden 9 en 10en. Helaas veranderde stem toen ik puber werd, soort baard in de keel maar dan de vrouwelijke vorm

   Geliked door 1 persoon

   1. Ik kon ook goed zingen tot een jaar of tien geleden. Mijn stembanden zijn uitgerekt en mijn stem is hees. Ik haal ook de hoge tonen niet meer.

    Like

 6. Niet rond de pot draaien in je antwoorden, ik hou wel van die directe stijl!
  Leerkrachten spelen een grote rol in de ontwikkeling van een jongere. We hebben ook al meegemaakt dat zo’n pipo ons totaal niet aanstond in zijn aanpak, wat zelfs leidde tot een wijziging van school toen het de beurt was aan onze jongste om in zijn klas te gaan zitten…

  Like

  1. Het was helaas niet één pipo. Het waren allemaal pipo’s. Ik geef toe dat een kind met ADHD niet gemakkelijk is om in je klas te hebben (hij was ook thuis niet gemakkelijk) maar om zo’n kind dan te negeren alsof het er niet is, of uitsluitend negatieve commentaar te geven… Blij dat hij uit de lagere school weg was!

   Geliked door 1 persoon

   1. Mijn kleindochter heeft autisme, add en is meerbegaafd . Dit werd pas vastgesteld toen ze in het vijfde zat, na jarenlange onderzoeken. De talloze opmerkingen die ze van sommige juffen kregen verdwenen plots en maakten plaats voor zogenaamd begrip.
    Ze werd primus in het zesde leerjaar . Maar de andere jaren toen de school het niet wist waren niet zo prettig. Maar kleindochter is een heel rustig kind , maar kan soms te veel prikkels krijgen en blokkeert dan of doet iets kapot ( onschuldig).
    Myriam ik wil je nog een goede nachtrust wensen en morgen een dag die waarschijnlijk alles zal beter doen gaan voor jou.
    Heel veel liefs en veel sterkte gewenst.

    Geliked door 1 persoon

 7. Sport? Fietsen toch? En wandelen? Da’s ook sport.
  Het verbaast me dat je gerookt hebt 🙂 (ik ook hoor, en langer dan jij)
  Als ze je kind iets doen, dan trappen ze op je hart hè. En soms trappen ze er zo hard op, dat je het nooit meer vergeet. I know.
  Raar hè. Je wéét dat je ziek kan worden, iedereen kan ziek worden, maar toch is het als een hamer op je kop. Ik schreef dat ook ooit ergens, ik verwachtte dat ik samen met Meneertje Mertens rustig en gelukkig 80 jaar zou worden. En opeens… pataat.

  Geliked door 1 persoon

   1. Ja, wij hebben veel gemeen 🙂
    Ja, sporten, zelfs al is het als het je uitkomt. Er zijn veel mensen bij wie het stil ligt in de winter. Allemaal zo van die salonfietsers 😀

    Geliked door 1 persoon

     1. Dat kan ik me dus heel goed voorstellen. Ik fiets zelf ook niet graag met de huidige temperaturen. Heb het vorig jaar langer dan anders volgehouden, en ga wel proberen vroeger te beginnen, maar nu is het effe helemaal niks.

      Geliked door 1 persoon

 8. Ik dacht dieper na over deze:

  246. Wanneer moet je een relatie beëindigen?
  Als de liefde op is.

  Soms uit zelfbehoud. Dat zou mijn antwoord zijn.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: