Deze dag

Ik doe nog eens een ‘deze dag‘, aan de hand van mijn blog, mijn agenda en oude foto-albums.

Vandaag, 24 januari, kijk ik terug op …

24 januari 2019

… maakten we een boottocht in het Parque Nacional Tortuguero midden in het regenwoud van Costa Rica. Het regende af en toe een beetje en de temperatuur bedroeg 39°C. Een prachtige ervaring op de voorlaatste dag van een mooie, doch zeer vermoeiende, rondreis.

24 januari 2017 …

… had het gevroren dat het kraakte. Op die zeldzame dagen dat het ijs op de vennen in onze heide dik genoeg is, trekt jong en oud de schaatsen aan om een rondje te schaatsen of ijshockey te spelen. Natuurlijk ijs, we maken het niet vaak meer mee!
Ter info, wij waren slechts toeschouwers.

24 januari 2016 …

… gingen we ‘voorproeven’ bij ‘De Wase Wis‘ in Kruibeke. Mijn man zou er enkele maanden later zijn feest voor 40 jaar dienst – aangeboden door het bedrijf – geven. We hebben er toen lekker gegeten, al liep er bij het feest zelf enkele maanden later wel een en ander mis helaas.

24 januari 2014 …

… vierden we vakantie op het eiland Boa Vista, Kaapverdië. Aangezien er weinig of niks te zien was op het eiland hebben we het grootste deel van de vakantie aan het zwembad en het strand doorgebracht. Dat was vast ook het geval op 24 januari.

24 januari 2011 …

… ging ik met een vriendin lunchen bij Het Gebaar. Het was haar wens om een keer bij Roger Van Damme te eten. Een van haar laatste wensen die in vervulling gingen want niet lang daarna is zij op 37-jarige leeftijd overleden. Ze leed al 7 jaar aan darmkanker.
Mijn dessert had de naam ‘Soleil’. Dat zal ik nooit vergeten.

24 januari 2006 …

… bevonden we ons aan de Rode Zee in Egypte. Mijn man was toen nog een fervent duiker. We zijn in de loop der jaren wel een keer of twaalf in Egypte geweest. In de winter, in de lente en in de herfst. Marsa Alam, Hurghada, Sharm El Sheikh, El Gouna, Taba, … de Rode Zee heeft voor ons geen geheimen meer.

24 januari 2002 …

… vlogen we, vroeg in de morgen, van Colombo (Sri Lanka) naar Malé (Malediven). Na een mooie maar vermoeiende rondreis in Sri Lanka hadden we nog een week strandvakantie tegoed op de Malediven. Duiken en snorkelen voor echtgenoot terwijl ik me, eerlijk is eerlijk, stierlijk verveelde op dat kleine eiland.

24 januari 1998 …

… vierden we met vrienden vakantie in de Dominicaanse Republiek. Tien dagen all inclusive … ik kan het me nu echt niet meer voorstellen, maar in die tijd vonden we tien dagen Dolce Far Niente top! Op de foto’s zag ik wel dat we daar ook gefietst hebben bij 30+ graden.

24 januari 1991 …

… zochten we de zon op in Lanzarote. Een heel bijzonder vulkanisch eiland. We bezochten er het vulkanische Parque Nacional de Timanfaya met zijn geisertjes, en de kunstwerken van César Manrique. Maar wat ik me vooral herinner is het zwembad met het ijskoude water!

24 januari 1987

… zoonlief, net 4 geworden, voor het eerst op de ski’s in de straat waar mijn zus toen woonde in het onooglijke dorp Konzen, vlakbij de Hoge Venen. De rit er naartoe was nog wel spannend want we kwamen in een heuse sneeuwstorm terecht! (Dit was op 21 januari, maar ik vond de foto zo leuk.)

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

65 gedachten over “Deze dag”

 1. Wat een leuk overzicht. (Behalve dan van je vriendin). Ik vind de dagelijkse terugblikken op FB altijd erg leuk, een beetje herinneringen ophalen met jezelf.

  Geliked door 1 persoon

 2. Mooie opsomming, behalve het verhaal bij het mooie dessert.
  Ik vind het wel vreemd van jou met donker haar te zien. Ik vind je grijze kopje nu echt heel mooi en stelde jou altijd voor als blondine.

  Geliked door 1 persoon

  1. Mijn natuurlijke haarkleur was donkerbruin, maar ik werd al op mijn 27ste langzaam maar zeker grijs. Heb het tot mijn 53ste gekleurd en toen was ik het stikbeu.
   Ja, mijn jonge vriendin, dat was echt heel erg om de aftakeling mee te maken.

   Like

 3. Een leuk idee en dan zweven we hier tussen zon en warmte en sneeuw en vriezen. Alles op dezelfde dag van het jaar. Jullie zochten in de wintermaanden geregeld de verre zon op?

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja, sinds onze zoon een jaar of drie was. Eerst niet al te ver (Canarische Eilanden), nadien verder en langer. Mijn ouders waren blij dat ze hem eens even voor zichzelf hadden. En wij waren blij 1) dat hij goed verzorgd was en 2) dat we even tot rust konden komen.

   Like

    1. Mijn ouders woonden zo goed als naast ons. En ons ene kind telde voor drie. Minimum! Mijn ouders hebben hem als baby (huilbaby) ook wel opgevangen als wij het niet meer zagen zitten.

     Geliked door 1 persoon

     1. Ai, een huilbaby, dat moet zwaar zijn geweest. Wij hadden gelukkig drie brave baby’s, maar er zit wel veel leven in, vooral nummer drie telt voor….drie 🙂

      Geliked door 1 persoon

 4. Wat een leuk idee. Mits je allles goed op orde hebt natuurlijk. Bij mij gaat het niet verder terug dan 2014. Daarvoor maakte ik eigenlijk geen foto’s maar enkel manlief en daar kom ik niet makkelijk bij die foto’s. Geen onwil, enkel eevaring uit de praktijk.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik heb het altijd goed bijgehouden. Al mijn foto’s uit het pre-digitale tijdperk zijn chronoligisch in albums geplakt. Die probeer ik dan voorzichtig los te maken om in te scannen. Alleen heel oude foto’s doe ik niet omdat ze zo erg verkleurd zijn.

   Geliked door 1 persoon

   1. Ik heb het altijd dichterbij gezocht en ook gevonden. Met 3 kinderen en minder geld was dat ook wel praktisch. Egypte daar heb ik een zwak voor ivm de opgravingen. Australië en mijn familie daar zou ik ook graag bezoeken en we wilden ooit naar Amerika met de kinderen. Maar een paar jaar geleden heb ik het opgegeven. Nu hoeft het van mij niet meer.

    Geliked door 1 persoon

    1. De koningsgraven in Egypte en alle bouwwerken langs de Nijl zijn inderdaad fantastisch om te zien.
     En de nog verdere reizen waren mooi maar dat hoeft voor mij nu ook niet meer, ondanks de verre reis die we gepland hadden vorig jaar.
     Dichterbij valt er nog meer dan genoeg te (her)ontdekken.

     Geliked door 1 persoon

 5. Leuk idee om zo terug te kijken.

  De “Wase Wis”, tja. In het begin gingen we er ook wel eens. Toen vertrok de chef en probeerde zijn vrouw het op eigen houtje draaiend te houden. We wilden het toch een kans geven en de hoofdschotel viel mee, maar bij het dessert ging het goed fout. We kozen voor “hemelse rijstpap met gouden lepeltjes”. Bleek een half doosje Boss-roomrijst met een halve aardbei te zijn … Jaren later (maar vóór 2016) werd het dan overgenomen en gingen we er nog een keer. Veel geld voor een steak, de naam niet waardig. OK, het was er druk, maar toch. We hebben het toen maar opgegeven.

  Geliked door 1 persoon

  1. Over het eten hadden we niks te klagen. Het was alleen jammer dat we tijdens het feest met 30 man in een veel te klein zaaltje werden gedumpt. Dat was niet de afspraak!

   Like

  1. Ik kan dat niet onthouden hoor. Ik heb mijn blog sinds 2007, mijn outlook agenda, nog oude papieren agenda’s en mijn foto albums die ik in het pre-digitale tijdperk altijd goed bijgehouden heb.

   Like

    1. Neen, eigenlijk niet maar mijn foto albums heb ik altijd wel veel aandacht aan besteed. Ook dingen bijgeschreven om niet te vergeten. En je ziet, het komt nog van pas!

     Like

 6. Amaai dat jij je dat tot op de dag herinnert. Mooie beschouwing van die vervlogen tijden. Leuke en één minder leuke herinnering en mooie foto’s als herinnering.

  Geliked door 1 persoon

     1. Ik probeer het allemaal een beetje te negeren. In de mate van het mogelijke. Het helpt dat ik al een hele tijd vermoed dat het niet zomaar voorbij zal zijn, en dat ik eigenlijk weinig heil verwacht van het vaccin ook.

      Geliked door 1 persoon

 7. Wat leuk gedaan zo, en heel eerlijk? Ik zit soms ook in mijn archieven te kijken op de datum van ‘vandaag’ en of ik toen foto’s heb gemaakt, vaak wel, maar niet altijd goed voor blog, hahaha jouw herinneringen zien er top uit, op jouw vriendin na van toen 😦

  En jouw zoon op de ski’s ook geweldig!

  X

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja, zo’n klein manneke op ski’s … geweldig hé. Voor kinderen die in de bergen geboren worden is dat maar normaal, wij vonden het toch wel bijzonder.

   Geliked door 1 persoon

    1. Ik wel, maar ik vond er niks aan. Mijn zoon is, toen hij ouder was, nog wel met vrienden gaan skiën. Aangezien de vrienden de après-ski belangrijker vonden dan het skiën op zich, is hij na twee keer niet meer meegegaan.

     Like

  1. Vooral in de winter hadden we altijd deugd van een flinke portie zon.
   Ik hoop voor iedereen dat w snel weer onze vrijheid terug hebben.

   Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: