1000 vragen aan jezelf #12


221. Bestaat vriendschap op het eerste gezicht?
Ik kan me wel snel verbonden voelen met iemand, maar echte vriendschap heeft tijd nodig om te groeien.

222. Gun je jezelf vaak een pauze?
Ja hoor, ik ga van de ene pauze in de andere.

223. Ben je ooit ongewild verliefd geweest?
Verliefd is veel gezegd. Ik heb wel eens een boontje gehad voor iemand, maar het is gekoeld zonder blazen. Degene op wie ik ik die crush had heeft dat trouwens nooit geweten.

224. Duw je mensen in hokjes?
Als ik dat doe, dan is dat zeker niet bewust. Leven en laten leven en ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is.

225. Van welk geluid hou je?
Ik maak de vraag even wat gemakkelijker: van welk geluid hou je niet? Van vingernagels die over een schoolbord schrapen, van een mes dat over een bord krast. Yikes!
Van grasmachines in de lente en de zomer en bladblazers in de herfst en de winter.

226. Wanneer was je het allergelukkigst?
Oprecht gelukkig, dat was ik vorig jaar op 11 september, onze 44ste huwelijksverjaardag. Toen wisselden manlief en ik opnieuw trouwringen uit, als symbool voor een nieuw begin na de zware maanden die achter ons lagen. Ik ben absoluut geen zweverig type, maar dat moment voelde alsof er puur geluk door mijn lijf stroomde.

227. Met wie ben je graag samen?
Met mensen met wie ik mij op de een of andere manier verbonden voel. Dat kan familie zijn, of vrienden, of zelfs kennissen. Gelijkgestemde zielen zeg maar.

228. Wil je alles verklaren?
Dat zou ik wel willen, maar dat is moeilijk want niet alles is te verklaren.

229. Wanneer heb je voor het laatst je angst opzij gezet?
Ik was heel bang toen ik de diagnose kanker kreeg. De dag dat ik geopereerd ben heb ik me volledig overgegeven aan de kunde van de artsen en mijn angst was helemaal weg. Heel vreemd.

230. Wat is je grootste jeugdzonde?
Ik ben katholiek opgevoed en wij moesten op zaterdagavond naar de mis. In plaats van naar de mis te gaan, gingen mijn vriendinnen en ik in de plaatselijke cremerie iets drinken. Ik heb me daar wel schuldig over gevoeld en het voelt nog steeds aan als een jeugdzonde. Ik was toen een jaar of zestien, zeventien.

231. Wat weiger je te begrijpen?
Dat er mensen vrijwillig deelnemen aan ‘uitlach’ programma’s op TV. Of aan progamma’s zoals Temptation Island. Ik snap die mediageilheid echt niet.

232. Welke anekdote over jezelf hoor je nog vaak?
Geen.

233. Welke dag in je leven zou je willen overdoen?
Ik kijk niet terug.

234. Heb je liever meer tijd of meer geld?
Tijd heb ik meer dan genoeg. Geld dus.

235. Zou je willen weten wat de toekomst je brengt?
Voor sommige zaken misschien wel, om te kunnen anticiperen.

236. Kan je goed je grenzen aangeven?
Ja, dat denk ik wel. Dat leer je vanzelf wel met ouder worden.

237. Ben je ooit in een gevaarlijke situatie terecht gekomen?
Niet dat ik me kan herinneren.

238. Heb je een tic?
Niet meer. Vroeger wiebelde ik met mijn voet en knabbelde ik op de binnenkant van mijn wang.

239. Is geluk een doel of een momentopname?
Geluk is een momentopname. Gelukkig worden/zijn kan wel een doel zijn, maar je hebt dat niet zelf in de hand en je bent dat ook niet altijd. Tenzij er hier iemand meeleest die nu zijn vinger opsteekt.

240. Met wie wil je je laatste minuten doorbrengen?
Met alle mensen die ik graag zie en die mij graag zien.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

34 gedachten over “1000 vragen aan jezelf #12”

 1. Volgens mij was je jeugdzonde puur geluk.
  Mooi hoe jij geluk omschrijft. Het gaat inderdaad slechts om een momentopname, een schicht, tevreden zijn vind ik veel belangrijker.
  De moment van de ringen is ontroerend, na zoveel angst en pijn zo’n intens geluk mogen ervaren onder vorm van een ritueel. Mooi!

  Geliked door 1 persoon

 2. Wat een heerlijke jeugdzonde. Ze is je vast al heel lang vergeven. Wij kochten snoep met ons stoelgeld en geld voor de offerande. Stonden dan achteraan in de kerk, tot na de offerande. Daarna gingen we zitten en aten onze snoep op. Ik heb wel meerdere kerkvertellingskes.

  Geliked door 1 persoon

  1. Maak er een blogje van.
   Ik vond dat destijds – door mijn opvoeding – heel stout wat we deden maar ik had een stoere vriendin (die helemaal niks mocht van thuis) en die mij en nog een paar andere meisjes daarin meesleurde.

   Geliked door 1 persoon

 3. Uhm… geluk zit in jezelf… zie wat je hebt, zie het mooie van de afgelopen dag, wees daar dankbaar voor, en voel het geluk, elke dag opnieuw wat dus in jezelf zit.. zoiets als glas halfvol, of half leeg?

  x

  Geliked door 1 persoon

   1. Voor mij geen van beide, het is er gewoon.. het is geen doe, en ook geen momentopname… dat is liefde toch ook niet? Maar goed… Is liefde een doel of een momentopname.. onzichtbaar, dat is het allebei. 😉

    Like

 4. Anekdotes? Geen. Haha. Ik zal wel iets gelijkaardigs geantwoord hebben 😀
  Bij mijn schoonfamilie worden keer op keer dezelfde anekdotes verteld, ik ken ze van voor naar achter en terug, en als ze ze nóg eens vertellen, kan ik alleen maar met mijn ogen rollen 😀

  Geliked door 1 persoon

 5. 234 zou ik net omgekeerd beantwoord hebben, maar iedereen heeft zijn of haar reden om het omgekeerde te denken. Eigenlijk heb je niet veel geld nodig om gelukkig te zijn, zolang je ‘genoeg’ hebt om aan je basisbehoeften te voorzien en je af en toe eens een uitspatting te kunnen permitteren (reizen bvb, als je nog weet wat dit was…). 231. is dan iets waar ik je 200% in volg!

  Geliked door 1 persoon

  1. 234 volg ik je helemaal. In normale tijden zou ik ook omgekeerd geantwoord hebben, maar ik heb nu zoveel tijd te veel dat ik mij vaak verveel. En dat is niet goed voor de moraal.

   Like

 6. Volgens mij stoppen we allemaal mensen in hokjes maar dat hoeft niet verkeert te zijn, het gebeurt vaak om rekening te kunnen houden met hoe de ander, én jij zelf, in elkaar zit. Als ik hulp nodig heb en dat niet aan iemand vraag omdat ik weet dat die altijd druk aan het werk is stop ik die persoon al in het hokje ” hoort bij de mensen die ik alleen in noodgevallen moet lastig vallen. “. Niet ieder hokje is slecht .

  Geliked door 1 persoon

   1. Het is echt iets van teken tijd om alles negatief te bestempelen, zonder te kijken of het wel altijd negatief is. Het begint een beetje een eigen leven te leiden en denken niet genoeg meer na.

    Geliked door 1 persoon

     1. Ja precies, en ik ben dan zo’n eigenwijs geval dat zelf na wil blijven denken. Het gebeurt ook met enige regelmaat dat ik me in reacties schrijven nét even buiten instemmende reacties begeef al hoeft dat niet direct kritiek te zijn maar meer iets van”misschien kun je er ook wel zó naar kijken. Zolang dat op een nette manier gebeurt levert dat ook nooit een probleem op .

      Geliked door 1 persoon

  1. Jij niet alleen! Ik moet soms zo lang op de antwoorden broeden dat ik meer dan eens zin heb om er de brui aan te geven. Maar goed, we gaan dapper door.

   Geliked door 1 persoon

 7. We hebben alvast één iets gemeen: allebei getrouwd op 11 september. Nine-eleven, zeg maar. 😉
  Interessante invulling alweer. Vriendschap op het eerste gezicht lijkt me utopisch, net zoals liefde op het eerste gezicht. Verliefdheid op het eerste gezicht is overigens iets anders.

  Geliked door 1 persoon

 8. Bij 225 over een geluid schoot me meteen koffie te binnen maar die maakt geen geluid geloof ik.Ruizende bomen vind ik ook mooi vooral naar het verschil te luisteren.

  Ik ben ooit verliefd geweest op iemand die ik eigenlijk helemaal niet aardig vond, en toch had ik soms vlinders als ik hem zag. Heel raar en ging gelukkig ook wer snel over

  Geliked door 1 persoon

  1. En toch heb ik me daar altijd schuldig over gevoeld. Heb het later ook wel opgebiecht (toen ik niet meer verplicht naar de mis moest).

   Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: