1000 vragen aan jezelf #11


201. Hoe goed ken je je buren?
Nauwelijks, ook al wonen we al meer dan vijfentwintig jaar naast elkaar. We groeten elkaar, maken soms een praatje maar we komen niet bij elkaar over de vloer, gaan geen suiker lenen, enz. Iedereen is hier heel erg op zichzelf.

202. Heb je vaak geluk?
Ik heb mij altijd een geluksvogel gevoeld. Tot ik vorig jaar brute pech had. (*)

203. Met welke vriend(in) verschil je het meest?
Met een van mijn beste vriendinnen. We zijn totaal verschillend. Ik erger me soms aan haar en ik weet zeker dat dat wederzijds is.

204. Wat doe je anders dan je ouders?
Ik doe veel dingen anders dan mijn ouders. De tijden zijn veranderd en ook wij zijn als persoon anders dan onze ouders.

205. Waar krijg je energie van?
Van de zon, van een mooie fietstocht, van een vriendelijk woord, een complimentje.

206. Was je gelukkig als puber?
Ik denk het wel, de LDVD’s niet te na gesproken.

207. Wanneer heb je voor het laatst een nacht doorgehaald?
Als dat al gebeurd is, dan is het minstens 40 jaar geleden.

208. Waar dagdroom je vaak over?
Over de reizen die we nog willen – en hopelijk kunnen – maken.

209. Kijk je vaak achterom?
Soms. Al heeft dat weinig zin.

210. Wat weten de meeste mensen niet van jou?
Ik ben een open boek. Tot op bepaalde hoogte.

211. Wat is een terugkomende ruzie met je partner?
Ruzie is een groot woord. Kleine ergernissen zijn er wel eens omdat ik vind dat hij te veel bijhoudt. De kelder ligt al vol met spullen van hem waar hij niks meer mee doet. Sinds ik niet meer werk heeft hij ook mijn ex-bureau ingepalmd.

212. Waar verheug je je dagelijks op?
Het laatste half jaar op niet veel. Ik ben een tijdlang blij geweest dat het avond was en ik in mijn bed kon. Gelukkig komt dat soort dagen niet meer zo vaak voor.

213. Welke vriendschap van vroeger mis je?
Geen. Ik heb nooit slierten vrienden/vriendinnen gehad.

214. Hoe ga je om met stress?
Dan ben ik een ietsiepietsie agressief.

215. Doe je weleens anders voor dan je bent?
Neen. What you see is what you get.

216. Waarin lijk je op je vader?
Mijn vader was geen klager. Dat ben ik ook niet (zegt mijn zus).

217. Kun je geluk afdwingen?
Dat denk ik niet.

218. Wat voor type ruziemaker ben je?
Een briesende leeuw, zoals mijn sterrenbeeld. Ik kan roepen en tieren dat ik er een paar uren hees van ben. Gebeurt gelukkig nog maar zelden.

219. Ben je ’s ochtends meteen wakker?
Wakker wel. Aanspreekbaar is iets anders.

220. Hoe klinkt jouw lach?
Gereserveerd, ingehouden. Er moet echt al heel veel gebeuren voor ik schaterlach.

(*) Ik realiseer me dat ik vaak verwijs naar mijn ziekte. Misschien denken lezers wel eens ‘daar heb je haar weer’. Dat is dan maar zo, want heel dat gebeuren heeft zo’n enorme impact op me gehad. En nog steeds want ik word er nog iedere dag mee geconfronteerd.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

41 gedachten over “1000 vragen aan jezelf #11”

 1. Het is ook elke dag eventueel anders, als jij deze lijst een jaar geleden had ingevuld, zag het er misschien anders uit,, en misschien ook niet. Zelf heb ik een boekje wat heet: Elke dag een vraag, en dit vijf jaar lang eventueel, ik ben nu met het vijfde jaar bezig en het is toch leuk hoe vragen over het dagelijkse dan, echt gespeeld op de dag van vandaag, hoe het er de voorgaande vier jaren uit zag. Natuurlijk staan er ook vragen in, waarvan het antwoord elke jaar hetzelfde blijft. Dat is nu eenmaal zo. 😉

  Ik hou het bij, voor mijn dochter later, oa, en mijn kleinkind(eren).

  X

  Geliked door 1 persoon

 2. Bij 203 dacht ik ‘oh dat herken ik’, blij te lezen dat het toch niet zo abnormaal is😉.
  Heb even moeten nadenken over de betekenis van LDVD, zo lang geleden dat ik het woord nog gebruikte….
  Logisch toch dat een leven volledig verandert als je iets heel ingrijpends meemaakt. Je hebt een leven voor en na.

  Geliked door 1 persoon

 3. Wij hebben een heel goede band met de buren en ik vind dat wel tof… tijdens de corona hebben wij daar al veel aan gehad.
  Ik ben ook ’s ochtends direct wakker, maar als ik niet goed geslapen heb, ben ik eerder grumpy 🙂

  Geliked door 1 persoon

 4. Je laatste opmerking is zeer herkenbaar. Het is onbegrijpelijk voor velen die niet getekend zijn door het leven. Maar die mogen in hun handjes knijpen en hoeven het alleen maar te lezen.

  Geliked door 1 persoon

 5. OMyria je hebt alle recht om over je ziekte te schrijven! Je hoeft je daar niet voor te verontschuldigen! Dat is nu eenmaal het meest ingrijpende dat je vorig jaar te beurt is gevallen. Je kan en moet dat niet doodzwijgen. Daar dient een blog voor, het allemaal van je afschrijven! Vooral blijven doen als je daar nood aan hebt! Voor de rest hoop ik dat het mooi weer is, zodat je kan genieten van het wandelen. Btw, ik kocht ook tulpen op de markt. Ik heb mezelf bijeengeraapt om naar de markt te gaan. Fijne dag nog! O ja, ik heb van u gedroomd deze week! Je kwam hier toevallig in de buurt en sprong eens binnen. En ik had niet gekuist, de ramen zijn momenteel heel vuil en in mijn droom lag het huis heel vuil, veel hondenhaar en zo. Ik schaamde me dood en ik ben gisteren een beetje aan de lente-opruim begonnen, stel je voor zeg…. ik zou me dooschamen!

  Geliked door 1 persoon

  1. Hahaha! Vuile ramen? Dat zou ik niet eens gezien hebben!
   Ik zou beter ook eens beginnen met wat kasten uit te rommelen, maar de goesting ontbreekt.

   Like

 6. Ik vind het niet meer dan logisch dat je over je ziekte schrijft. Het is niet niks ook! En over een paar jaar, als alles hopelijk goed gaat, zal je er nog regelmatig over schrijven. Zoiets heeft nou eenmaal een enorm grote impact op je leven.

  Geliked door 1 persoon

 7. Myriam, we zijn ruim 4 jaar na mijn diagnose, en ik merk dat ik het ook nog vaak heb over mijn ziekte. Het is gewoon zo ingrijpend, dat je moet kunnen ventileren. Op je blog kan dat al helemaal. Jammer voor zij die het vervelend vinden, ik vind dat het is wat het is. En ik denk dat er mensen zijn die er ook iets aan hebben.
  Ik moest lachen met je antwoord op vraag 203. Ik heb ook zo’n vriendin. Ik kan me te pletter ergeren aan haar, maar tegelijk besef en weet ik dat ze veel van mij verdraagt. We zijn heel verschillend, we verdragen veel van elkaar, maar uiteindelijk zien we elkaar gewoon graag met al onze verschillen. Het maakt het ook een boeiende vriendschap.

  Geliked door 1 persoon

  1. Mijn vriendin en ik, we hebben zoveel samen meegemaakt dat we dat ook gewoon verdragen van mekaar.
   En wat die ziekte betreft, het beheerst echt je hele leven hé. Ik hoop toch dat dat nog eens over gaat en een verre herinnering wordt.

   Geliked door 1 persoon

   1. Het duurt wel even tot het een verre herinnering wordt, omdat je sowieso nog niet “genezen” bent, maar “in remissie”. De controles blijven nog een hele tijd. Iedere keer weer is er de confrontatie en de angst. Maar ooit, hopelijk…

    Geliked door 1 persoon

        1. Dat is bij mij veel minder omdat in principe de tumor volledig weg is. Dat het ten allen tijde op een andere plek kan terugkomen, daar probeer ik niet aan te denken.

         Geliked door 1 persoon

 8. Bij ons idem contact met de buren. Goeiendag en een praatje, meer is het niet. Of misschien toch iets vervelend met onze buren aan één kant, maar niets om op het Internet te gooien.
  Praten over je ziekte? Doe ik nooit, écht nooit! 😉 Of, ernstig nu, ik zou het liever niet doen, maar soms heb je een uitlaatklep nodig.

  Geliked door 1 persoon

 9. volgens de antwoorden van je lijstje vind ik jou een heel normaal mens. En de ene keer kan je heftiger reageren dan de andere keer.
  Ik ben zelf ook een kalm en positief en opgewekt mens maar als ze me tot het uiterste drijven kan ik echt ontploffen. Gelukkig is dat in mijn leven niet al te veel gebeurd. Ik verzeker je dat ze me dan vlug gerust lieten. Maar zelf had ik er achteraf ook geen deugd van( harteklop, niet goed voelen, hoofdpijn, slapeloze nacht.. . )
  Mensen zeggen wel eens dat je hun vriendin bent maar om het bij het bloggen te houden :als je een tijdje niet langs komt dan blijven ze helemaal weg. Ze zouden beter eens vragen wat er scheelt gezien ik ik al blog van 2004.. Ik zou er wel een logje kunnen over schrijven dat ik me soms niet goed voel en de energie niet heb om veel rond te lopen op de blogs . Maar dat doe ik niet omdat ik mezelf dan een “zaag” vind ( zoals jij aanhaalt in het cursief geschreven gedeelte.) Ik heb nog maaaànden te gaan vooraleer ik genezen zal verklaard worden en er zijn dagen dat ik niet eens het blokje om kan wandelen. Gelukkig wordt het alsmaar beter. Voila ik heb dat nu eens bij jou geventileerd ,omdat jij ook in een situatie zit dat het niet alle dagen rozengeur is.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja Magda, mensen vergeten snel he. Maar jij vergeet het niet, omdat het een heel heftige en angstige periode was in jouw leven. En omdat je er ook nog steeds mee geconfronteerd wordt.
   Ik ben altijd blij om te zien dat je weer uitstapjes maakt, dat je weer wandelt en opnieuw geniet van het leven, al is het waarschijnlijk niet altijd gemakkelijk.
   Ik hoop dat je je heel snel weer helemaal beter voelt.

   Like

 10. Als je leven zo overhoop gegooid wordt, zo erg dat je vreest dat er voor jou geen leven meer is, dan moet je erover schrijven om het voor even van je af te gooien, Myriam. Wie zich daar aan stoort, heeft het niet meegemaakt.

  Geliked door 1 persoon

  1. Dat is waar. Zelfs een goede vriendin zei me laatst toen ik het erover had ‘je ziet er toch niks van’. Neen aan de buitenkant van mijn gezicht zie je niks, maar het is er wel. En ik word er nog elke minuut van de dag mee geconfronteerd.

   Like

  1. Niemand in de buurt blijkt veel behoefte te hebben aan contact. In onze straat zijn de laatste jaren heel veel jonge gezinnen komen wonen. De oude buren van vroeger zijn bijna allemaal overleden. Niet dat we daar veel contact mee hadden, maar met de jonge gezinnen al helemaal niet. Wanneer zou je dat ook doen? Allemaal werken ze met twee en zijn de hele dag uit huis.

   Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: