Hamamelisfeesten


Gisteren hebben wij tijdens de jaarlijkse ‘Hamamelisfeesten’ de uitgestippelde Hamamelisroute gewandeld in het Arboretum. We wandelden met de audiogids die we op onze smartphone gedownload hadden van de Erfgoed app en hebben weer heel wat bijgeleerd over de collectie toverhazelaars van het Arboretum Kalmthout, de grootste op het Europese vasteland.

De uitgestippelde wandeling is 1.5 km lang en goed aangeduid met bordjes. Bij alle planten staat duidelijk aangegeven over welke soort het gaat en via de app krijg je nog wat extra informatie.

Je kan de wandeling nog maken tot 28 februari. In de periode januari/februari staat er altijd wel ergens een hamamelis in bloei op het domein. Het arboretum is alle dagen geopend van 10 tot 17 uur.

Kijk even mee naar zoveel natuurpracht.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

33 gedachten over “Hamamelisfeesten”

      1. Die van het bezoekerscentrum aan de Heide in ieder geval wel. En gisteren zag ik toch ook een dame aan het werk nabij de toiletruimte in het Arboretum.

       Geliked door 1 persoon

 1. Ik ben er al eens geweest in de zomer. Dit wil ik ook wel eens zien maar het zal voor een ander jaar zijn als de horecagelegenheid terug open mag. Mooie foto’s!

  Geliked door 1 persoon

  1. Geen idee. Gisteren voormiddag was er nauwelijks volk. Het was natuurlijk ook geen mooi weer. Maar het is best een groot domein. Sowieso moet je vooraf een tijdslot reserveren.

   Geliked door 1 persoon

   1. Aha, OK, dan is het wel goed. Het interesseert me wel, ik zou het graag eens doen, maar ik weet niet of het voor dit jaar gaat zijn. Jouw arboretum intrigeert me enorm 🙂

    Geliked door 1 persoon

    1. Het is in alle seizoenen mooi, maar persoonlijk hou ik van het voorjaar als de honderden rododendrons in bloei staan.
     Wij hebben een jaarkaart, kunnen dus gaan wanneer we willen want ik vind de inkom niet goedkoop om eens een uurtje te gaan wandelen.

     Geliked door 1 persoon

 2. Wat grappig, zondag was mijn zus wezen wandelen en maakte een foto van een (soort)toverhazelaar en nu zie ik jouw reportage, fantastisch!
  Ik ga eens kijken hoe ver dat hier vandaan is….wie weet.

  Geliked door 1 persoon

 3. Prachtige beelden van deze eerste bloeiers van het jaar. Heb het arboretum ook al eens bezocht maar dat was een stuk later op het jaar. Het is zeker een aanrader. Niet alleen een mooi park maar ook een enorme collectie aan planten, struiken en bomen !

  Geliked door 1 persoon

  1. Persoonlijk vind ik de periode van de rododendrons de mooiste om het Arboretum te bezoeken. Al stond er gisteren ook al ééntje in bloei …

   Like

 4. Waow het ziet er echt heel mooi uit! Ik moet dat echt meer gaan doen!
  Ja en die toiletbezoeken verhinderen me vaak om iets te gaan doen. Ik denk dat veel mensen daar last van hebben..
  Maar misschien net goed , zo blijven we een beetje rond ons huis hangen in deze coronatijden. Jij bent gezegend je woont in de buurt! Blijf genieten van de winterse wandelingen.

  Geliked door 1 persoon

 5. Zeer wervende foto’s! Bovendien draag ik alle flora die kleur geeft aan de winter een warm hart toe. (En een plekje in onze tuin, dat ook.)

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: