Ergernisje

Ik voel me soms net zo’n schooier en ik zal je vertellen waarom.

Wij hebben via manlief zijn werk een uitstekende ziekte- en hospitalisatieverzekering, ook geldig voor de gepensioneerden.

Toen ik mijn diagnose kreeg ben ik de algemene voorwaarden nog eens gaan nalezen en las ik dat er bij ‘zware ziekte’ een tussenkomst is van de volle 100% voor alles wat met de ziekte te maken heeft. Uiteraard kwam ik hiervoor in aanmerking.

Ik moet gewoon aan elk getuigschrift of elke rekening van eender welke zorgverlener een speciaal formuliertje hangen.

Goed dat ik nogal een administratie-freak ben want ik hou de bedragen van alles wat ik naar hen opstuur bij op een excelsheet. En gelukkig maar want de helft van de tijd wordt er vergeten dat het om een zware aandoening gaat en word ik niet correct uitbetaald.

Ik weet niet hoeveel keer ik al een herziening heb moeten vragen. Het komt wel altijd in orde, maar ik voel me dan zo’n schooier, ook al heb ik gewoon recht op dat geld. En het zal je niet verbazen dat het soms over serieuze bedragen gaat.

Ik heb al eens gevraagd waarom ze mijn dossier niet door één en dezelfde persoon laten beheren, maar dat is blijkbaar te moeilijk. Liever twee keer de berekening maken.

First world problem, ik weet het maar het stoort me dat mensen hun job niet naar behoren uitvoeren. Ik vraag me af of zij het zelf zo plezant vinden om steeds op hun fouten te worden gewezen? Ik zou beschaamd zijn. Eén keer nog tot daaraan toe, maar consequent dezelfde fout maken? Het zou bij mijn baas vroeger geen waar geweest zijn.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

43 gedachten over “Ergernisje”

 1. Geen ster voor deze situatie. Het is gewoon stom van de verzekering. Ik weet in Nederland ook vergelijkbare situaties, zoals blinden en slechtzienden die iedere keer een brief van de dokter moeten hebben om een nieuwe stok vergoed te krijgen. Ze worden in 2 jaar heus niet minder blind/slechtziend

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik heb meer zoiets van: doe je werk goed. Moest ik zo’n fratsen hebben uitgehaald vroeger, ik denk dat ik snel mijn ontslag had gekregen!

   Like

 2. Blijkbaar is het overal zeer moeilijk om mensen spontaan en correct uit te betalen. En het gebeurt toch niet uit eigen portemonnee?? Ze moeten gewoon hun werk doen. En in die zin moet jij het zeker niet als schooien ervaren, zij gaan in de fout. Maar dat je het allemaal zo intensief moet opvolgen zou niet mogen. Als getroffene heb je ook vaak de energie niet.

  Geliked door 1 persoon

   1. Je mag gerust mijn administratie komen doen, haha. Ik kan het niet en ik haat het. Ik probeerde deze week 45 minuten naar de belastingen te bellen voor de aangifte van mijn mama. Ik zou het klakkeloos betaald hebben tot manlief zag dat ze geen rekening hadden gehouden met twee eigendommen van mijn moeder die verkocht zijn.

    Geliked door 1 persoon

 3. Herkenbaar, héél herkenbaar. Ook ik val onder dat statuut, en keer voor keer worden terugbetalingen geweigerd wegens ‘geen duidelijk verband met de aandoening’, dit terwijl de medicatie door mijn neurologe wordt voorgeschreven. En het gaat niet om medicatie om beter te kunnen kakken, hé! Bijvoorbeeld preventieve medicatie om beroertes tegen te gaan en zo…

  Geliked door 1 persoon

 4. Je vraagt je af of zo’n maatschappijen niet rekenen op de onkunde van patiënten om op die manier minder te moeten uitbetalen.
  En je bent geen schooier. Jullie hebben toch al die jaren netjes betaald voor die verzekering?

  Geliked door 2 people

 5. Het zou niet mogen , maar gebeurt dagelijks! Verkeerde berekeningen, bijna altijd in het nadeel van een patiënt of klant, ik kan er ook zo woest om worden.

  Geliked door 1 persoon

 6. Ik hoor veel gelijkaardige verhalen over verzekeringen, dus het verwondert me helaas niet. Ik snap dat het je frustreert, mensen die minder goed met administratie zijn, lopen zo heel wat mis. Dat zal ook wel de bedoeling zijn…

  Geliked door 1 persoon

 7. Ik ken maar weinig administratieve diensten waar logica een thuis heeft gevonden. Soms heb ik de indruk dat ze hopen door hun “moeilijk doen” dat mensen gaan afhaken om aanspraak te maken waarop ze recht hebben.

  Geliked door 1 persoon

 8. Jij een schooier? Nee, zij moeten hun werk gewoon meteen goed doen, alsof je niks anders aan je hoofd hebt dan dit telkens bij te moeten houden! Je vraagt slechts om dat waar je recht op hebt, en ik vind het not done, dat jij er zelf achteraan moet.

  Voor zover ik weet, gaan dit soort rekeningen direct naar de zorgverzekering toe, zie je er niets van, tenzij eigen bijdrage.

  X

  Geliked door 1 persoon

   1. Dat had ik al begrepen, dat vind ik dus raar… omdat we hier gewend zijn dat het meeste direct van arts naar verzekering gaat. Dit veranderd ook zo hier en daar tot helemaal geen vergoeding meer. Maar voor wat jij doormaakt, zou je hier dus niet eens te zien krijgen. Wordt dan ronduit geregeld.

    Geliked door 1 persoon

 9. Ergerlijk, dit. Maar goed dus dat je op je strepen staat. En nee, hiervoor hoef je je beslist geen schooier te voelen. Geef de keizer waar de keizer recht op heeft, luidt het aloude devies. Bovendien is de klant zelfs koning.

  Geliked door 1 persoon

 10. Ge zijt niet alleen, ik stoor mij daar ook aan. Ik doe hier thuis ook de administratie en kijk na of alles correct van en op de rekening komt. Ge hoeft je geen schooier te voelen, ik zeg altijd dat u geld ook volledig en correct moet zijn als gij moet betalen aan hun, dan moet dat zéker ook omgekeerd het geval zijn ook.

  Ik sta hier ook op m’n strepen als het om geld en waarde papieren gaat, mijn moeder zou het zo laten om den ambras allemaal te vermijden, maar ik trek mij da niet aan, ’t moet correct zijn.

  Geliked door 1 persoon

 11. Zó bekend met het fenomeen! Van “dat is te moeilijk” over “wij organiseren dat anders” tot “dat is míjn werk niet”. Ik zou er het vliegend je-wet-wel van krijgen. Als ik voor elke keer dat ik iets deed wat míjn werk niet was een overuur aangerekend gekregen had, was ik een jaar eerder met pensioen kunnen gaan. Ik ken maar 2 soorten werk: dat wat gedaan is en dat wat nog ligt te wachten tot het gedaan wordt.

  Geliked door 1 persoon

 12. Goh, misschien doen ze het wel met opzet… Denken ze, als ze niet klaagt kunnen wij mooi ons geld houden? Of is dat weer net iets té zwartgallig van mij 😀 Goed dat gij nog de fut hebt om het allemaal uit te pluizen en bij te houden en op te sturen. Ge moet er niet aan denken hoeveel mensen het wel laten passeren omdat ze niet anders kunnen. Vandaar mijn pessimistische gedachte…

  Geliked door 1 persoon

  1. Je zou best eens gelijk kunnen hebben. Vandaag, voor de zoveelste keer, opnieuw te weinig uitbetaald gekregen. Ik word er wel een beetje heel kwaad van moet ik zeggen!

   Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: