1000 vragen aan jezelf #10


181. Zou je terug naar vroeger willen?
Eigenlijk niet. Ik zou wel terug willen naar de tijd voor mijn ziekte, maar niet naar mijn jonge(re) jaren. Verlegen en onzeker … blij dat ik dat niet meer ben.

182. Hoe egocentrisch ben je?
Ik kan me goed inleven in anderen. Ik denk dat het wel meevalt met mijn egocentrisme.

183. Op welke manier kom je het liefst tot rust?
Alleen thuis, in de zetel met mijn laptop of een boek.

184. Voel je je weleens buitengesloten?
Na bijna een jaar geen levende ziel te hebben gezien – bij wijze van overdrijving – weet ik al niet meer hoe het voelt om buitengesloten te worden.

185. Waar pieker je vaak over?
Waar piekert een moeder over? Over haar kinderen. Of ze nu drie of achtendertig zijn, de bezorgdheid blijft. Kleine kinderen kleine zorgen, grote kinderen … juist, ja.

186. Hoe zie je je toekomst?
Met gemengde gevoelens. Voorzichtig positief.

187. Waar viel je op bij je partner?
Hij had/heeft een heel zacht karakter en is heel zorgzaam.

188. Op welk familielid lijk je het meest?
Op mijn bomma werd mij altijd gezegd. Al vind ik zelf dat ik meer en meer op mijn moeder begin te lijken.

189. Hoe breng je het liefst de avond door?
Beetje TV kijken en/of internetten.

190. Hoe onafhankelijk sta je in het leven?
Ik kan op alle vlakken goed mijn plan trekken.

191. Neem je vaak het initiatief?
Hangt er vanaf waarvoor. Als het is om leuke dingen te doen: I’m your (wo)man!

192. Aan welk huisdier heb je goede herinneringen?
Zino, onze rosse kater. Hij was zo’n lieverd. In tegenstelling tot Mop, zijn moeder. Die had het niet voor vrouwen.

193. Staat er genoeg op je spaarrekening?
Praten over geld is nogal een taboe in België. Ik ga er dan ook niets over zeggen.

194. Blijf je altijd wonen waar je nu woont?
In ieder geval wel in het dorp waar ik nu woon. In dit huis … de tijd zal het leren.

195. Ben je gevoelig voor kritiek?
Het ligt eraan van wie de kritiek komt en hoe die wordt overgebracht. Kritiek van mensen met wie ik niks heb, dat laat ik zo van me afglijden. Als de kritiek komt van mensen die in mijn hart zitten, dan pikt het wel.

196. Ben je bang voor iemand die je kent?
Neen.

197. Neem je vaak tijd voor jezelf?
Heel veel. Ik heb daar echt nood aan.

198. Waar had je het laatst de slappe lach om?
Ik kan het me echt niet herinneren. Ik heb niet zo dikwijls de slappe lach.

199. Geloof je alles wat je denkt?
Euh???

200. Welk feest was legendarisch?
Ik ben geen feestbeest en ik amuseer me daar meestal ook niet.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

29 gedachten over “1000 vragen aan jezelf #10”

 1. 181 zou ik wel zien zitten. De tijd dat ik ongeveer 40 was, een leuke job, grotere kinderen, nog fit en vrij gezond, nog een hele verrassende toekomst voor me….
  186 hoop ik met je mee👍
  Ook ik herken me steeds meer in mijn moeder. Zoals Herman van Veen zong ‘papa ik lijk steeds meer op jou’.

  Geliked door 1 persoon

 2. Mja, ik zou het liefst terugkeren naar de tijd voor de corona. En ik denk de meeste mensen. Heel logisch dat jij terug wilt naar de tijd voor je ziekte. Ik hoop dat je het zo snel mogelijk een beetje achter je kan laten.

  Geliked door 1 persoon

 3. 181, terug naar mijn kindertijd en voor wij gingen verhuizen naar Almere, bij mijn opa en oma zijn vooral. Mis ik echt! De verhuizing is nog altijd een trauma voor mij zelfs. Omdat ik mijn familie minder en minder zag.

  X

  Geliked door 1 persoon

 4. Naar diverse periodes heb ik soms wel heimwee, maar overdoen zou ik toch geen enkele periode willen. Alles heeft me veel gekost en gebracht. Ik ben me nu veel meer bewust van het goede, mooie en rijke dan vroeger.

  Geliked door 1 persoon

 5. “Geld doet geweld en zet aan tot jaloezie en spot. Hou dat vaatje maar toegedekt”. Aldus mijn moeder zaliger.
  Ik ben er nog steeds niet uit of ze al dan niet gelijk had.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik denk dat ze gelijk had. Zeker binnen bedrijven zal dat het geval zijn. Er wordt ook nooit openlijk gesproken over wat iemand verdient.

   Like

 6. Ik wil niet terugkeren, denk ik. Zelfs niet naar voor ik ziek was.
  Waar piekert een moeder over… over haar kinderen. ==> yep! ook al doen ze het goed, gaat het goed, toch ga je af en toe in pieker-overdrive.
  Ik merk ook dat ik met ouder worden steeds meer op mijn moeder lijk 🙂

  Geliked door 1 persoon

   1. Wat ik helemaal snap.
    Maar tegelijk, en misschien is het omdat ik al wat jaren langer in dat hele proces zit, heb ik het gevoel dat ik zoveel geleerd heb de afgelopen jaren, over mezelf, over mijn gezin, over mijn familie… en op dat vlak wil ik nooit meer terug. Niet dat het ervoor slecht was, maar het is toch beter nu 🙂

    Geliked door 1 persoon

 7. Nou terug naar m’n kindertijd zou ik zeker niét willen, maar naar de tijd van m’n huwelijk, , wélke tijd dan ook van vóór de dementie zou ik graag willen, in ieder geval nog naar vóór de digitale “revolutie” van vóór dat de bank alles voor het zeggen had. En waar viel ik het eerste op bij m’n partner…. eh, Op het eerste gezicht? Denk toch het uiterlijk en z’n manier van doen wat me erg aansprak, want je leert hem dan pas later een beetje kennen en dan leer je pas zijn humor kennen .

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: