Uit de oude doos


Oude blogberichten herlezen … het is zoals in een fotoalbum bladeren.
In december 2009 schreef ik het volgende berichtje onder de titel ‘assertiviteit’.

Vanmorgen 10u had ik een afspraak bij de bandencentrale voor de bandenwissel. Door het warme weer van de afgelopen weken was dat er nog niet van gekomen maar nu het winter wordt moeten de winterbanden erop.

Ik had netjes online de afspraak gemaakt vorige week en de bevestigingsmail afgedrukt en meegenomen. Kom ik bij de bandencentrale aan en wat zie ik? Een rij … niet te overzien! Daar ga ik echt niet achter staan want ik heb wel een afspraak en op de mail staat er “als u 10 minuten te laat bent vervalt uw afspraak”.

Ik zet me opzij en wacht af. Komt er een man naar me toe (ook gewoon een klant) die me zegt “het zal nog wat duren zenne madam, heel die rij is nog voor u”. Ik antwoord hem “dat zal niet waar zijn, ik heb om 10u een afspraak”. Ik zie hem naar de receptionist gaan en met grote gebaren teken doen in mijn richting.

Terwijl zwaai ik naar de receptionist met mijn bevestigingsmail. Die komt naar me toegelopen en ik zeg hem “ik had een afspraak om 10u en als ik 10 min. te laat ben vervalt mijn afspraak. Ik hoop dat dat geen eenrichtingsverkeer is.” “Nee hoor”, antwoordt hij terwijl hij een naar voren schuifelende auto tegenhoudt en tegen mij zegt “voegt u hier maar in”.

Ik heb maar niet meer achterom gekeken maar ik kan me zo voorstellen dat er nogal wat chauffeurs niet goed gezind waren. Tja, moeten ze ook maar een afspraak maken. Ik stond in ieder geval op minder dan een uur terug buiten!

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

21 gedachten over “Uit de oude doos”

  1. Ik had wel andere dingen te doen dan aan te schuiven in de rij! En sindsdien is een afspraak maken daar min of meer verplicht. Is voor die mannen ook veel aangenamer werken denk ik.

   Geliked door 1 persoon

 1. Knap gedaan 🙂 Leuk verhaaltje, ik moest ermee lachen.
  Bij de dokter is het vaste prik en daar is het altijd ondergaan en wachten. Ik kan me daar ook wel aan ergeren.

  Geliked door 1 persoon

  1. Bij mijn vroegere huisarts ook, zelfs op afspraak kon je daar soms drie kwartier zitten wachten omdat ze altijd te laat begon.
   Bij de bandencentrale was het meer het tekstje op hun bevestiging ‘als je 10 minuten te laat bent’ waarvan ik vond dat dat in twee richtingen moest gelden.

   Geliked door 1 persoon

   1. Bij mijn huisarts komt het nog steeds voor, maar vooral omdat hij zijn tijd neemt en dat niet altijd binnen de opgezette agenda past. Ik probeer daar rekening mee te houden door vroeg in de ochtend of kort na de middag te gaan.
    Bij mijn gynaecologe is het idem dito en daar kan ik me soms echt wel ergeren, omdat ze geen bevallingen meer doet en niet zoveel dringende dingen moet tussen nemen. Denk ik dan. Ik vind het niet tof om daar vrij standaard een uur te moeten zitten wachten. Met afspraak. Maar goed. Voor de rest ben ik wel heel tevreden van haar dus ga ik niet veranderen.
    Bij die bandencentrale snap ik je maar al te goed. Dat tekstje geeft aan dat het in twee richtingen moet gelden.

    Geliked door 1 persoon

 2. Die toename van je assertiviteit tezamen met het vorderen van je leeftijd, vind ik zelf nog altijd verbazingwekkend. Ik merk het bij mezelf ook vaak achteraf: opeens floept er iets uit, waar ik later erg dankbaar voor kan zijn. Het lost vaak veel op.

  Geliked door 1 persoon

 3. Haha goed gedaan Myriam! Ik maak ook afspraken waar ik kan , en al helemaal bij de autokeuring. Die is heel slecht gelegen en de auto’s staan in lange rijen aan te schuiven bij het fietspad . Ik word altijd snel bediend. Als het met afspraak kan waarom niet hé!

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik ben ook van het afspraken maken. Dan kan je daar tenminste alle losse agendaflodders omheen organiseren of proberen dingen te groeperen zodat er nog eens een rustige, blanco (halve) dag overblijft.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: