Tussendoortje

Grégoire … ik had nog nooit van deze Franse artiest gehoord. Mijn zus stuurde me een link van een chanson van Grégoire. Ik wil deze boodschap graag delen met mijn lezers.

Zijn gevoelige stem had me direct mee. Ik ben dan wat gaan googelen en vond het artikel Grégoire, la douceur et la mélancolie d’un artiste (rcf.fr) . Het verklaart veel.

Ik deel graag nog een nummer dat hij geschreven heeft in maart 2020 ter ‘gelegenheid’ van de lockdown, tekenend voor deze moeilijke tijd.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

26 gedachten over “Tussendoortje”

 1. about:blank#blocked <—– dat is wat de link zegt, pagina blijft wit.

  Mooie stem, maar mijn Frans is nihil dus geen idee wat ie zingt.

  X

  Like

    1. Da’s jammer. Het komt er op neer dat hij – jongste in een gezin met 4 zonen – twee broers heeft verloren. Een in een ongeval, de andere door zelfdoding. Vandaar zijn melancholische en gevoelige teksten.

     Geliked door 1 persoon

 2. Ik heb een zwak voor het Franse chanson. Al sinds ik een tiener was, zelfs. Het is dus al jaren een ‘guilty pleasure’ van me.
  Mooi, dit. Een voorkeur voor het eerste nummer, trouwens.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik ben ook een groot liefhebber van het Franse chanson. Altijd geweest.
   Ta main is ook heel mooi. Heeft hij geschreven naar aanleiding van de dood van zijn broers.

   Like

 3. Ik heb ondertussen al meerdere dingen gehoord van hem . Hij is ook de schrijver van de musical Bernadette de Lourdes en daar zijn twee mooie liederen gezonden door Eyma zoals Pourquoi moi en Madame. Prachtig gewoon. Bij je souhaite bonne annee stond plots mijn man achter mij en zei dat het zo ontroerend was en dat wij er nog van gingen horen.
  Bedankt Myriam voor de tip.

  Geliked door 1 persoon

  1. Hier hetzelfde. Zo’n gevoelige nummers allemaal, en prachtig pianospel.
   Heb je ‘Ta main’ al beluisterd? Heeft hij geschreven naar aanleiding van de dood van zijn twee broers. Zó mooi.

   Like

 4. Echt heel erg mooi. Wat ik ervan begreep is dat hij ons een gelukkig en gezond nieuwjaar wenst zonder beperkingen. Dank voor het delen, echt heel erg mooi en toepasselijk

  Like

  1. Klopt. Een jaar vol liefde, dromen en gezondheid, een lente vol beloftes, en hij zegt dat het leven mooi is en dat we niet moeten blijven hangen in het verleden en niet zo vaak moeten klagen. Enz. enz.

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: