De eerste jarige …

De eerste jarige van 2021 hebben we alweer gehad.

Zoonlief is gisteren achtendertig geworden. Zonder feestje, maar dat vindt hij niet erg. Wel met een cadeau uiteraard, coronaproof bij hen aan de voordeur afgeleverd.

Ik herinner me nog als de dag van gisteren de afspraak bij de gynaecoloog, Dr. Uyttebroeck, in het voorjaar van 1982. Ik zie nog het ongeloof in zijn ogen toen hij bevestigde dat ik inderdaad zwanger was. Zelf wist ik het al nog voor de consultatie. Zonder predictortest. Ik voelde het gewoon.

Na vele jaren ‘proberen’ en het ene vervelende onderzoek na het andere bij zowel manlief als mezelf, was de kans dat ik ooit zwanger zou worden bijna nihil. Wij hadden het al van ons afgezet en er ons bij neergelegd dat we nooit kinderen zouden hebben. En twee maanden later was ik zwanger! Je hoort dat trouwens wel meer.

Na de feestelijkheden van Nieuwjaarsdag 1983 – we zijn naar het moederhuis vertrokken toen de schoonzussen om 21 uur aan de berg afwas begonnen – baarde ik op 2 januari om 32 minuten over middernacht een heel mooi jongetje.

1 dag oud

Ondanks de problemen die we met hem hebben gehad in zijn jeugd is hij onze grote trots. Om wie hij is en om wat hij bereikt heeft. Een fijne zoon voor ons, een gewaardeerde collega voor zijn medewerkers, een trouwe partner voor zijn vriendin en een lieve papa voor zijn zoon.

Ik heb hem een mooi 39ste levensjaar gewenst.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

39 gedachten over “De eerste jarige …”

 1. Je hoort het inderdaad wel vaker dat het komt als de spanning mindert. En dan krijg je dat kleine wondertje! En wat een schoneke💛.
  Feest na feest na feest voor hem en jullie in ‘normale tijden’.

  Geliked door 1 persoon

 2. Prachtige foto! Van harte gefeliciteerd met jullie zoon!

  En ja, dat verhaal, het wil niet lukken, is mij meer dan bekend, ook bij mij wilde het niet lukken, maar artsen laten onderzoeken wilden wij niet. Ik zou weer aan de pil gaan, wachtte mijn eerste menstruatie af, maar nee… ik bleek zwanger, als je loslaat, dan gebeurd het gewoon.

  Zo ken ik zelfs een gezin waarin 6 kinderen zijn, en alleen nummer 6 was gepland… Alles ervoor zijn ongelukjes geweest.

  X

  Geliked door 1 persoon

    1. Adoptie is bij ons nooit aan de orde geweest. Maar, inderdaad, ik ken ook een koppel die geen kinderen konden krijgen. Een jaar nadat ze hun zoontje geadopteerd hadden werd zij op natuurlijke wijze zwanger van een drieling!

     Geliked door 1 persoon

 3. Gefeliciteerd met de zoon zijn verjaardag. Op de foto zie ik een heel trotse mama met een inderdaad heel mooie baby!

  (à propos: gynaecoloog dr; Uyttebroeck? Die heeft zijn stiel ook gekozen!)

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: