1000 vragen aan jezelf #8


141. Welke landen wil je nog bezoeken?
Op dit moment houdt dat mij totaal niet bezig. Moest je me dat een half jaar geleden gevraagd hebben, dan was dat een hele lange lijst geweest.

142. Welke superkracht zou je willen hebben?
Kunnen vliegen op eigen kracht, om maar iets te noemen.

143. Wanneer kon je wel door de grond zakken?
Toen ik tijdens een uitstap met onze vriendengroep struikelde over een paaltje en, in het zicht van iedereen, plat op mijn buik landde.

144. Van welk liedje word je altijd vrolijk?
Love me again van John Newman. Omdat het me terugbrengt naar een zalige ontspannen vakantie in Sicilië.

145. Hoe flexibel ben je?
Lenig? Eigenlijk nooit geweest. Turnen was ook nooit een lievelingsvak op school. Het kreng van een turnlerares had daar ook wel iets mee te maken.

146. Is er een vreemde eetcombinatie waar je dol op bent?
Neen, die heb ik niet. Manlief daarentegen … omelet met muizenkorrels (hagelslag), pindakaas gemengd met choco, …

147. Wat doe je als je in de rij moet wachten?
Niets. Het is een goede oefening in geduld.

148. Ben je leuker in de spiegel of op foto’s?
Ik vind dat ik niet pak op papier. Doe de spiegel maar als het echt moet.

149. Kies je voor minder eten of meer sporten?
Moeilijk. Ik hou niet van sporten en wel van lekker eten.
Het is trouwens niet ‘of-of’ maar wel ‘en-en’ als je wil afvallen / een gezond gewicht wil behouden. Van sporten alleen val je NIET af.

150. Voer je vaak gesprekken in je hoofd?
Ja, constant eigenlijk. Is dat raar?

151. Waar zou je beroemd mee willen zijn?
Ik hoef echt niet zo nodig beroemd te zijn. Ik sta niet graag in de belangstelling.

152. Hoe voelt het om afgewezen te worden?
Rot.

153. Wie wil je beter leren kennen?
Mijn kleinzoon.

154. Ruik je altijd lekker?
Als ik eau de toilette op heb waarschijnlijk wel maar dat durf ik wel eens te vergeten.

155. Hoeveel boeken lees je per jaar?
Vroeger verslond ik boeken. De laatste jaren helaas niet meer. Ik kan me heel moeilijk concentreren. In 2020 heb ik maar een tiental boeken gelezen.

156. Google je jezelf?
Dat heb ik net eens gedaan. Pfff, zoveel hits. En achterhaalde informatie van toen ik nog een eigen zaak had.

157. Welke historische gebeurtenis had je graag met eigen ogen gezien?
De bouw van het tempelcomplex van Karnak in Luxor, Egypte. Dat heeft op mij een enorme indruk gemaakt.

158. Zou je met je vrienden/vriendinnen kunnen samenwonen?
Neen. Daarvoor ben ik niet flexibel genoeg. In de zin van ‘meegaand’.

159. Praat je tegen voorwerpen?
Als ik dat begin te doen mogen ze me afvoeren.

160. Wat is je grootste tekortkoming?
Dat ik zo ongeduldig ben.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

43 gedachten over “1000 vragen aan jezelf #8”

 1. Geduld is een schone zaak, en ik geef de apparaten in de huishouding vaak zelfs een schouderklopje en ik praat ook rustig tegen de kat maar ook de planten, hahahaha voer mij maar af Myriam! 😛 hahahaha

  X

  Like

 2. Met mijn auto praat ik wel. Voor lange ritten vertel ik dat en ik heb een poppetje in de auto dat voor mijn beschermengel opa staat en hem vraag ik op te letten.
  Als we weer veilig thuis zijn bedank ik beide.

  Tegen huish apparaten etc scheldt ik wel eens als ze niet doen wat ik wil.

  Geliked door 1 persoon

 3. In 147 oefen je dus om 160 te bekomen.
  En flexibel ben je in geen enkele betekenis, lees ik uit 145 en 158.
  152 is een hard herkenbaar gevoel.
  Afvoeren moeten ze ook mij gelukkig nog niet.

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik praat ook wel eens tegen huisraad of tegen de auto. Meestal als ze het niét doen en dan begint dat met een bemoedigende aansporing bij een nieuwe poging, maar als die niet lukt, wil je niet in hun plaats zijn. Mijn kookplaten beginnen te gillen als er water op de toetsen komt. een waarschuwing bij evt. overkoken. Maar dat gaat ook door als ik ze afkuis. En gíllen dat dat onding doet! Dan donder ik toch ook nogal eens van “Zwijgt, nonde. Ge zijt precies een speenvarken dat gekeeld wordt”

  Geliked door 1 persoon

 5. Oooooh, Love Me Again, zá-lig nummer! Ik luister gelijk nog eens 🙂 Heeft hier eindeloos op repeat gestaan. Wat een stem heeft die mens.
  Die vreemde combinaties die je man eet… iew zeg, zo vies 😀

  Geliked door 1 persoon

   1. Ja, da’s echt opwekkende muziek hè, helemaal met je eens!
    Ik leerde die kennen via Rudimental, waar hij een paar nummers guest vocals deed. Zoals hier, en ook dit is muziek waar ik vrolijk van word:

    Like

  1. Ik denk dat de vragenlijst al van lang voor corona dateert. Toen konden we nog dromen van reizen. Nu eerst maar eens gezond worden. De rest komt wel.
   151, zo stel ik me jou ook voor. Altijd bescheiden.

   Geliked door 1 persoon

 6. Ik droom wel nog steeds over bepaalde bestemmingen, al besef ik dat ik geduld zal moeten oefenen. Ik zie me ook niet gaan samenwonen met vriendinnen, ik denk dat er bijzonder snel ruzie zou zijn, haha.

  Geliked door 1 persoon

 7. Zo eerlijk van jou. Ik beken dat ik nogal in mezelf praat in de zin van ‘dat heb je niet handig aan elkaar gestikt’ en ‘goed zo meid, je bent weer buiten geweest’ enzovoorts. Nu ik minder alleen thuis ben is het minder. Ik gebruikte het ook heel veel tijdens het hardlopen als ik het lastig had. Dan was het een strijdkreet, gek genoeg dan juist in het Engels: ‘you are doing it girl!’

  Geliked door 1 persoon

 8. Haha die van “praat je tegen voorwerpen” . Ik was gisteren tegen de kast aan het praten en mijne schat vroeg wat ik zei, hij dacht dat ik tegen hem bezig was. Ik zie oh, ik was bezig tegen de kast aan het praten. Zegt hij, ja goeie noene, je bent blijkbaar klaar voor Pittem ( een psychiatrische instelling hier een km of 6 vandaan. Ik antwoorde, ” ik ben nog ok ,hoor, maar als ik de kast hoor antwoorden, mag je me binnenvoeren! Haha, voor de rest leuke weetjes. Ik kan steeds meer een innerlijk beeld vormen van Myriam. Fijne kerst! Geniet van het lekkere eten.

  Geliked door 1 persoon

  1. Haha, Christa, echt iets voor jou!! 🤣
   Of het lekker eten is, dat zullen we vrijdag weten. We gaan wel eens eten in het resto waar ik besteld heb en dat is altijd goed, maar opgewarmd is toch niet hetzelfde. Voor kerstavond maak ik verschillende tapas. Kan ik me een halve dag uitleven in de keuken.
   Jullie ook fijne dagen! 🎄

   Like

 9. De bouw van de tempels in Luxor zou ik ook wel willen zien! Ik vond dat ook erg indrukwekkend.
  Ik praat wel tegen voorwerpen, vooral als iets niet lukt en het niet aan mij maar aan het voorwerp ligt.

  Geliked door 1 persoon

  1. Wat een gekke mensen toch op deze wereld. Praten tegen voorwerpen, tsss. 🙃
   Ja, die kunstschatten langs de Nijl zijn machtig mooi en indrukwekkend he.

   Like

 10. Ik herken me in veel, zo niet de meeste, van je antwoorden.
  Mijn vreemde eetcombinatie is trouwens een omelet met daarin blokjes smeerkaas van La Vache Qui Rit. Probeer het eens en je zult er weg van zijn!

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: