Gepikeerd

Gisteravond vlak voor sluitingstijd reden we nog snel even naar de Decathlon. Op dat uur hebben we de winkel voor ons alleen.

Correctie: ik had de winkel voor mij alleen want mijn man mocht niet mee binnen. We hadden ook kunnen wisselen: hij binnen en ik niet. Waarom dat geen goed idee was, dat lees je in de volgende paragraaf.

De security man aan de ingang vroeg of we samen waren. Ik, eerlijk als ik ben, antwoordde bevestigend. Hij zei dat we, gezien de corona maatregelen, niet met twee mochten winkelen. Dat wisten wij, maar mijn man moest bij de hardloopafdeling zijn (cadeautje voor zoonlief) en ik ging eens kijken voor een muts en sjaal voor mijn schoondochter. Als ik aan mijn man zou vragen om een lichtgroene muts mee te brengen, dan komt hij gegarandeerd met een gele of een beige buiten.

In een winkel met een oppervlakte van 7.000 m² zou het al lelijk moeten doen om elkaar nog maar te kruisen!

De security man was niet te overtuigen. We mochten niet samen binnen.

En ik was heel gepikeerd want terwijl wij daar die man stonden te overtuigen kwam er het ene na het andere koppel buiten.

Misschien de volgende keer toch maar een leugentje om bestwil te berde brengen.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

63 gedachten over “Gepikeerd”

  1. Volgende keer met een paar minuutjes verschil naar binnen gaan: echtgenoot zet jou af voor de ingang en gaat dan parkeren. Zien ze niet dat je samen bent.

    Geliked door 1 persoon

    1. Dat bedachten we ons ook toen we daar stonden. Ik zei nog tegen die kerel: mijn man zal even terug naar de auto gaan en komt over een paar minuten. Nee hoor want ‘ik weet nu dat hij uw man is’. Grrrr.

      Like

  2. Pech dat je zo nen ambetante pezewever had. Maar het zijn nu eenmaal de regels, en daar kun je niet tegenop.
    En die andere koppels zijn misschien wel alleen part binnengekomen en gezien z toch betaald hebben komen ze met twee naar buiten. Een leugentje voor bestwil. Is iemand van jullie twee dan toch binnen gegaan?

    Geliked door 1 persoon

    1. Ik ben naar binnen gegaan. Na wat uitleg van manlief wat ik juist moest meebrengen en een van de medewerkers bij zijn schabbernakkel te hebben gepakt had ik wat ik moest hebben. Behalve sjaal en muts, want sjaals hebben ze daar niet.

      Like

  3. Oh ja, dit doen wij al vanaf het begin de eerste lockdown, hadden wij ook zoiets. Bij de Lidl, hij moest er zijn voor gereedschap, en ik voor gewoon boodschappen, ik zeg hem nog, wacht even tot ik binnen ben en dan moet jij ook een kar pakken en later binnen komen… nee, hij liep dus achter mij aan, te snel, ik was wel al binnen, maar hij had gezegd dat hij bij mij hoorde, ja dat ging dus fout, hahahaha Toen was hij gepikeerd. Moest ik het doen, wat dus compleet mis ging… Konden we weer naar binnen.

    Nou goed, Liefste gaat al bijna niet mee, ik doe het meeste alleen, maar nu, doen we het inderdaad wit leugentje, want meestal waaieren we uit, hij doet zijn ding, ik het mijne. Hij is meestal alweer buiten ook, voor ik klaar ben.

    Dus voortaan, even apart naar binnen, eenmaal binnen, doen ze weinig verder.

    X

    Geliked door 1 persoon

  4. Ja dit is niet leuk, maar die man volgt de regels. In Wijnegem hebben ze zaterdag 86 boetes geschreven aan mensen die hun mondmasker verkeerd of niet op hadden en aan mensen die met twee aan het winkelen waren. Wij shoppen ook vaak samen, elk zijn kant, maar gaan niet samen binnen; Maar naar de supermarkt gaan we ook samen, maar we gaan dat nu even skippen denk ik. Iemand keek zaterdag heel lelijk naar ons. En ik kon de man geen ongelijk geven. Maar leuk is het uiteraard niet.

    Geliked door 1 persoon

  5. Sommige maatregelen ergeren me mateloos en zijn belachelijk. Allebei apart met vijf minuten verschil kan wel, en dan kom je elkaar in de winkel , OH puur toeval, tegen.

    Winkeliers houden zich aan de opgelegde regels, dat begrijp ik, ze willen vooral niet terug opnieuw sluiten. Maar 2 mensen die altijd samen wonen geven toch geen extra risico?

    Overal rijdt nu politie, op zoek naar boosdoeners. Gisteren gingen we prachtig wandelen, rustig en zonnig. Geen kat gezien behalve 3! politiewagens ter controle op eventuele schurken!?

    Ik heb het er soms zo moeilijk mee.

    We mogen ons eigen kind uitnodigen, maar niet de partner met wie hij het bed deelt, en die allebei al veel weken lang enkel van thuis uit werken. Ik zoek hopeloos logica.

    Onlangs viel vlak voor me een man met kunstbeen, twee mensen waaronder ik wilden hem recht helpen, en alle twee keken we angstig of dit nu wel kon, zo dicht op elkaar, maar man moest toch recht?!

    Ik probeer me niet te ergeren, en slaag er wonderwel in😉

    Geliked door 1 persoon

    1. Gisteren ging het er in de Zevende Dag nog over. Waarom geen bubbel uitnodigen ipv 1 persoon. Ik vind het ook belachelijk.
      Maar gisteren hadden we slimmer moeten zijn ipv eerlijk.

      Geliked door 1 persoon

      1. Ik zag de zevende dag ook, en vond de antwoorden politiek-waardig en geregeld niet bevredigend, ook al ben ik erg pro onze eerste minister.
        Veel van de vragen waar ik mee worstel, kwamen aan bod.
        Dwingen ze ons nu niet tot de leugen?

        Geliked door 1 persoon

        1. Politiek-waardig inderdaad. Rond de pot draaien enzo. Ik heb niks tegen De Croo maar ze zijn allemaal in hetzelfde bedje ziek.

          Like

          1. 20 keer hetzelfde zeggen zonder iets te zeggen wat wij al niet wisten. Maar ik krijg op slag buikpijn en krullende tenen als de zalvende Frank Vandenbroucke begint. Die is vroeger buitengevlogen bij de partij en nu pakken ze die terug binnen en hij zou zogenaamd heel populair zijn??????????????. Bij wie vraag ik mij af.

            Geliked door 1 persoon

              1. En de boodschap aan de lieve Hollanders. Hij ziet ze graag, maar ze moeten nu niet komen. Er waren hoofdzakelijk Nederlanders zondag op de Meir. Zelfs vanuit Amsterdam. Een groep van 6 vrienden vonden het erg dat ze niet samen binnen mochten en hadden spijt dat ze gekomen waren.

                Geliked door 1 persoon

  6. Even een nuchtere noot, los van het feit dat je weet dat ook ik niet alles logisch vindt… wat Omabaard zegt van “dat je als koppel geen risico vormt”… het gaat er natuurlijk wel om dat er niet teveel volk in de winkels en centra zijn. Plus, als je alleen gaat winkelen is het geen plezier en blijf je minder lang. Ik zie er dus wél de logica van, want niet kan is dat de regels niet voor iedereen dezelfde zijn, maar je zal maar de job krijgen om aan zo’n deur te gaan staan. (Ik krijg dagelijks scheldwoorden naar mijn hoofd omdat ik moet vragen om toch het mondmasker op te houden, dat is echt niet prettig)

    Geliked door 3 people

    1. Dat snap ik. En die man doet inderdaad ook maar zijn job.
      Zoals gezegd, het was tegen sluitingstijd en ik was daar vrijwel alleen in die winkel. Wij wilden ook echt ieder snel apart onze spullen halen. Maar de regels gelden voor iedereen zeker? Ik was alleen kwaad op mezelf omdat ik eerlijk was geweest, wat eigenlijk dom was in dat geval.

      Like

    2. Ik begrijp het ook wel hoor, maar niet altijd ontdek ik logica en dan duikt ergernis op, die dan ook weer voorbij gaat. Vooral bij de zevende dag gisteren, hoorde ik veel dezelfde vragen.
      De mensen die de regels uitvoeren verwijt ik nooit iets, ze doen hun job.

      Geliked door 2 people

      1. Het probleem is natuurlijk dat niet iedereen kan of wíl logisch denken, laat staan hun gezond verstand gebruiken, dan moeten er regels verzonnen worden die nooit kunnen kloppen.

        Geliked door 2 people

          1. en er zal serieus gezondigd worden. Ik hoorde een bestelling bij de slager voor Kerst. Een lang lijstje en toen ging ze ook nog voor vrienden bestellen. Het lijstje was even lang.Maar ze gaf maar 1 naam op.

            Geliked door 1 persoon

  7. Dit weekend mocht de minderjarige dochter niet mee in Albert Hein.
    Bleek dat ze bang was van een paar mannen en ze stond aan de kassa te wachten. ‘ k Voelde me alweer een slechter mama…

    Geliked door 1 persoon

  8. Ik ga met een rollator met de lift,mijn man langs de trappen. Ik neem wel een reservesleutel mee van de auto want ik ben meestal de snelste. 😉

    Geliked door 2 people

  9. Een mens mag er niet teveel over nadenken he. Ik heb er onlangs zelfs van gedroomd. Ik was op een receptie en voelde me zó schuldig. Dit mag allemaal niet te lang meer duren. Het wordt hier bijna een politiestaat zegt oudste zoon steeds. Hij studeerde Rechten en kan zich enorm ergeren aan hoe onze politiekers dit allemaal aanpakken.

    Geliked door 1 persoon

  10. In de praktijk wordt de regel vaak ontdoken. Maar het ontmoedigingsbeleid is natuurlijk niet voor niets. Ik hou me er wel aan, dus een van ons gaat binnen en als die klaar is de ander als het om een geval zoals bij jullie gaat.

    Geliked door 2 people

    1. Je bent dan even goed met zijn tweeën binnen!
      In ons geval, zijn afdeling was links en de mijne rechts. We hadden elkaar niet eens tegengekomen in de winkel.

      Like

      1. Maar het aantal mensen is minder tegelijkertijd en je blijft korter. In geval van de supermarkt vind ik het heel belangrijk want iedereen moet een kar en veel mensen handelen zoals werd gesuggereerd en daardoor heb je geen ruimte in de winkel en kun je niet goed afstand houden.

        Geliked door 2 people

        1. Naar de supermarkt ga ik alleen.
          En het aantal mensen gisteravond in de winkel was 5. Of misschien 10 (we zijn speciaal tegen sluitingstijd gegaan). Op 7000 m² is dat 700 m² per persoon. Dat heb ik thuis niet hoor!

          Like

          1. Lekker ruim. Ik had laatst ook zoiets in de bieb. Geen mandje genomen. Er was niemand. Toch werd ik erop aangesproken en terecht. Er zijn regels. Ze zijn soms onlogisch maar als iedereen denkt dat iets voor hem/haar niet geldt, wat dan.

            Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.