Kerstsfeer

We doen niet veel aan kerstversiering dit jaar. Voor ons alleen vind ik het niet de moeite om een boom te zetten. Ik heb een hekel aan het versieren en terug afbreken. Bovendien neemt zo’n boom zoveel plaats in en onze living is niet al te groot. Al moet ik toegeven dat ik de lichtjes altijd wel gezellig vind.

Er ligt een (kunst)krans op de kast waarrond ik wat ledjes heb gedrapeerd. En alle kaartjes krijgen daar een plekje.


Een vriendin heeft sfeerboompjes gekeramiekt en ook die hebben een plekje op de kast. Er staan theelichtjes in. Hoewel ik geen kaarsenliefhebster ben, vind ik dit toch wel sfeervol.


Father Christmas zit op zijn gebruikelijke plek, in het gezelschap van een witte poinsettia. Zonder lichtjes, maar wat niet is, dat kan nog komen.


In de gang staat een ‘boompje’ te wachten op bezoek dat niet komt.


Aan de voordeur hangt een rendier. Een kleintje weliswaar.


En voor ons huis heb ik – zoals alle jaren – lichtjes gehangen in de pot met schapengras.


Aan de ramen van de bovenverdieping hangen ook ledjes, maar daar deel ik geen foto van want toen mijn zoon ze zag zei hij ‘mam, die zijn fout‘ … En hij heeft gelijk.
Lampjes in verschillende kleuren van Dunaldi. Ze kunnen zelfs flikkeren.
Doe eens zot!

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

60 gedachten over “Kerstsfeer”

 1. ik heb ook geen kerstboom. Leg de lichtjes ervan gewoon op de lange buffetkast rond de grote witte vaas met stijlvolle kunstbloemen en bladeren en dat geeft gezelligheid s’avonds en ook in de dag.

  Geliked door 1 persoon

  1. Lichtjes, meer moet dat eigenlijk niet zijn hé. Kleinzoon vond het nochtans toch maar raar dat er geen kerstboom stond. Hij wou wel direct gaan knuffelen met mijn Father Christmas.

   Like

 2. Vooral je boompje in de gang vind ik prachtig! En de schaduwen op de muur!
  Ook de keramieken boompjes zijn heel mooi.
  Sfeervol.
  Ik zet zoals elk jaar een wit takkenstelsel, van een goede vriendin gekregen voor mijn pensioen, met winterbeestjes, alles wit, een uitdagende knipoog naar de sneeuw.
  En lichtjes, die houden de sfeer erin.

  Geliked door 1 persoon

 3. hahahaha die geklkeurde lampjes, ja ik zie ze ook overal en toen ik vorige week voor de lockdown in de Action was, toen moest ik lachen. Ik snapte ineens waar ze vandaan komen allemaal. Ik heb getwijfeld, maar heb ze laten liggen ~proest~

  Hier hangt 1 guirlande en op de koelkast met magneetjes hangen de kerstkaarten die nu allemaal binnen beginnen te komen, erg leuk 😀

  Jullie hebben dus meer staan dan wij, wel hebben we overal waxinelichtjes en 1 speciale kaars in glas die een haardvuur nadoet, die knettert, erg leuk en met een fijne geur.

  X

  Geliked door 1 persoon

   1. Hier lagen ze bij de Action en bij de Aldi liggen ze niet, hahahaha precies contra dus! En bij de Action waren voor zowel binnen als buiten, en ik zie ze hier dan ook vooral buiten in de kleine bomen in de tuinen verschijnen 😀

    Geliked door 1 persoon

    1. Weet je wat het is met mij? Ik denk ‘ik moet lichtjes voor buiten’ en dan moet ik NU lichtjes voor buiten, en niet straks of morgen. Als je dat bedenkt een week voor kerst, dan heb je natuurlijk niet veel keuze meer. Vandaar dus lelijke gekleurde lichtjes. Gelukkig moet ik er zelf niet op kijken.

     Geliked door 2 people

     1. Whahahaha, ik herken dat wel hoor, als ik dan ook iets in mijn hoofd heb, wil ik dat ook het liefst direct! Maar ja, hier is nu eindelijk de totale lockdown weer.. dus de Action is dicht. Gelukkig hebben de supermarkten tegenwoordig ook kerstkaarten, die had ik nog niet gescoord… pffffffff straks weer even bij halen, komt nu binnen waar ik niet aan gedacht heb nog, hahaha

      Geliked door 1 persoon

      1. Tja, die lockdown. Toch vervelend hé. Wij hebben het hier ook gehad. Dan wil je naar de winkel en als je goed en wel buiten bent realiseer je je dat hij gesloten is.

       Geliked door 1 persoon

       1. Ik kom niet eens in het centrum momenteel, dat hoeft ook niet, ik heb binnen 500 meter maar liefst 3 supermarkten om uit te kiezen, 1 kruidvat die open mag blijven, en een warme bakker… het is niet anders.

        Geliked door 1 persoon

 4. Heel mooi, de lichtjes in het schapengras. Kerstversiering ben ik een jaar of tien geleden mee gestopt. Het zegt me niets meer en ik mis het niet. Mijn huisgenoot idem dito.

  Geliked door 1 persoon

 5. Hier elk jaar minder kerstversiering. Zelfs de stal die we zelf maakten van verloren hout toen we pas gehuwd waren wordt niet meer van de zolder gehaald. Teveel gedoe allemaal, en voor zo’n korte tijd. Toch zit er een Rudolf Vandunaldi in de zetel, staat een verloren bezemsteel Vanduliedul vermomd als sneeuwman (wortelneus inclusief) tegen het cd-rek, en staat een bootje met nepnaalboomtakjes en lichtjes op tafel. Kerstsfeer genoeg zo. En, o ja, R. draagt kerstsokken.

  Geliked door 1 persoon

 6. Ik mis geen boom daar bij jullie, het is sfeervol zoals het is.
  Hier staat een houten latjesboom met gekleurde lampjes (ik dacht dat ik witte had gekocht, tot ik ze in de ‘prise’ stok)

  Geliked door 1 persoon

   1. Wel hier staat er al veel van de herfst! Schalen met sierpompoenen en zo, kaarsenhouders van dunne boomstammen gemaakt enz.. En nu daar nog wat kerstbollen en lichtjes bij.

    Geliked door 1 persoon

 7. Buiten hangen er wat lichtjes in de voortuinbeplanting en binnen staat de kerstboom als vanouds, doch dit keer enkel voor Katrien en ik.
  We wilden ook nog een heuse os en een ezel de living binnensmokkelen, maar de boer heeft ons betrapt, dus dat gaat niet door. 😉
  Sowieso zullen de feestdagen ietwat in mineur verlopen, doch we zitten met zijn allen in hetzelfde schuitje.

  Geliked door 1 persoon

  1. Voor iedereen hetzelfde. Nu ja, tenminste voor zij die zich aan de regels houden. Zo’n os en ezel, dat zou nog iets zijn als gasten aan de feestdis. Op voorwaarde dat ze hun manieren houden.

   Like

 8. Bij ons de raamversiering zoals die in de header van mijn blog staat + een (kunst)kerstboom in de tekenkamer (kunnen we zien vanuit de woonkamer, door de glazen deur) + langs de reling van de overloop een lichtslinger + in de veranda een lichtkrans op een schaal. Daar staat ook (het hele jaar) een borrelsteen met lampje waardoor in het donker een kaarsvlameffect ontstaat. Buiten doe ik niets. De raamversiering vangt dat op (zolang de rolluiken open zijn). En op het dressoir staan de kerststalfiguurtjes uit Bolivië, die ik eens gekocht heb in een Oxfamwinkel.

  Geliked door 1 persoon

 9. Donderdag doe ik een kerst-throwback-thursday-blogpost. Ik heb 2 kleine boompjes die way back gaan (van toen Milan een jaar was), maar die heb ik dit jaar niet gezet. Zoals jij een hekel aan opzetten en afbreken. Lichtjes zijn er wel, en véél. En hier en daar een klein versierinkje. Maar voor de rest hoeft het allemaal niet zo. Maar ik kijk wél uit naar heerlijk rustige feestdagen. Dat ik mijn kinderen en kleinkinderen ga missen, dat staat vast. Maar dat is bij alle mensen van goede wil zo, samen geraken we daar wel door. De feestjes via videochat worden wel gezellig 🙂

  Geliked door 1 persoon

  1. Ons knuffelcontact (zoon) organiseert voor ons een drink rond de vuurkorf bij hen in de tuin. Gaan we ze toch even zien op kerstdag. Videochat is aan mij echt niet besteed.

   Geliked door 1 persoon

   1. Wij zijn met teveel, én een dochter die in de zorg werkt, daar beginnen we dus niet aan.
    Mijn man en ik gaan wel eens langs bij mijn ouders, maar die hebben ook een vuurkorf, dus dat zit wel goed.

    Geliked door 1 persoon

     1. Ik zie mijn oudste regelmatig eens, maar niet echt veel. Mijn zoon was lang geleden, die heb ik vandaag eens gezien. Stiefkinderen is een tijd geleden. De jongste werkt in een WZC en het risico is zo groot… 😦 Ik ben blij dat we zoveel andere mogelijkheden voor communicatie hebben. Stel je voor dat dit 20 jaar geleden zou gebeurd zijn.

      Geliked door 1 persoon

 10. Zo’n rendiertje dat bij jou aan de deur hangt heb ik ook. Is van de Action 🙂 Hier ook verder weinig versiering, en ook geen boom. Ik kreeg een mooi kerstboeket (staat op mijn blog) en dat is ’t …..

  Geliked door 1 persoon

  1. Oh, van de Action dus. Ik wist al niet meer van waar hij kwam. Hij is leuk hè.
   Jouw kerstboeket, heel mooi en voor een bijzondere gelegenheid. Geiet ervan!

   Like

 11. Waarom zou je niet zot doen? Ik heb toch mijn kerstboom opgezet en mijn dochter heeft hem versierd. Het is alle jaren voor mij alleen en ik geniet sinds een tweetal jaar toch terug een beetje van de kerstsfeer. Steek de lichtjes aan rond 16 u en dat is voor mij, gezellig.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: