Het is ons dagje niet

Manlief zet vanmorgen een tas melk in de microgolf om op te warmen, drukt op de startknop en er gebeurt niks. De programmatoetsen geprobeerd, die werken allemaal maar als hij op de startknop drukt blijft het stil. Geen warme melk voor bij zijn (N)espresso.

De microgolf is net geen jaar oud, en gelukkig nog in garantie maar we moeten er toch maar weer voor lopen. En waarschijnlijk wachten tot hij hersteld is want een nieuwe krijgen, zoals bij de vorige die ook al na een half jaar de geest gaf, ik twijfel of de winkel van Uw Akte Van Vertrouwen dat nog eens gaat doen. We zullen het straks weten.

De volgende farce is er eentje van mij, ook vanmorgen. Het kon niet op!

Ik maak mijn dagelijks ontbijt: een schep Griekse yoghurt, een in stukken gesneden banaan en peer en een grote tas melk. Ik doe het allemaal in de blender en druk op de ‘smoothie’ knop. De machine doet zijn ding en als hij uitgeblenderd is draai ik de kan van het motorblok.

Splash!!!! 💦 💦 💦

Heel mijn smoothie over het aanrecht. De splash had ook nog even het messenblok, de fruitschaal en de spatwand meegepakt.

De kan zat blijkbaar niet goed vastgeschroefd op het stuk waar de messen in zitten en dat was in de machine blijven steken. Ik vrees een beetje dat het over & out is met ons machien want er is nogal wat smoothie in het motorblok gelopen en die behuizing kan je niet openen. Twee maanden oud is het ding.

En dan heb ik het nog niet over de opkuis gehad!

Ik hoop dat het daarbij blijft. Voor alle zekerheid zouden we misschien beter de rest van de dag in bed doorbrengen. Als daar maar geen ongelukken van komen …

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

46 gedachten over “Het is ons dagje niet”

 1. Ik wou net de raad geven van de dag uit te zitten/liggen in bed, maar ja, …
  Ik hoop voor jullie dat mijn moeder haar gebruikelijke voorspelling niet uitkomt: die verwacht zich altijd aan 3 opeenvolgende farcen.

  Geliked door 1 persoon

 2. In ieder geval heb je je humor niet verloren, gezien de laatste regel. En dat is het enige houvast dat we soms hebben in het leven: blijven lachen wat er ook gaande is. Als ik jullie was zou ik stil blijven zitten vandaag 🤗

  Geliked door 1 persoon

  1. Dat zoiets ’s morgens gebeurt, als je net uit je bed bent. Géén goed moment voor mij! Manlief probeert nu heet water door het motorblok van de blender te laten lopen, dan laten drogen en straks zullen we dan wel zien of hij het nog doet. 🍀

   Like

 3. Je bent het levende bewijs van ‘een ongeluk komt nooit alleen’ en ‘zit daarenboven in een klein hoekje’. Zolang het maar bij toestellen blijft, magere troost temidden van het opruimgedoe, maar toch.

  Geliked door 1 persoon

 4. Meestal gebeuren die dingen toch als de garantie verlopen is? 😉
  Wat een pech en best ook een kostelijke grap.
  Ik betwijfel ook of Vandenborre dat gaat vervangen, zou wel mooi zijn als ze het deden.

  Geliked door 1 persoon

  1. Allebei nog onder garantie, maar de blender is wel mijn eigen schuld. Hij staat nu te drogen … straks zien of hij het terug doet.
   Vorige keer hebben we gewoon een nieuwe microgolf gekregen. Benieuwd of ze dat nu ook gaan doen. Even wachten wat Samsung beslist.

   Geliked door 1 persoon

 5. De ‘ik breek snel’-toestellen van heden zijn in niets meer te vergelijken met hun kwalitatieve voorouders. Onze microgolfoven is bijvoorbeeld zesentwintig jaar oud en kwijt zich nog dagelijks meermaals prima van zijn taak. Vind anno nu nog maar eens zo’n fijn machientje. We leven thans in een heuse wegwerpmaatschappij. Zo verfoeilijk!

  Geliked door 1 persoon

  1. Inderdaad. Onze eerste wasmachine is 30 jaar mogen worden (was nochtans geen Miele). Ondertussen zijn we op 14 jaar tijd al aan onze tweede.
   Wat de blender betreft, dat zal waarschijnlijk wel aan mezelf liggen maar een dure microgolfoven die na minder dan een jaar de geest geeft, dat zou toch niet mogen.

   Like

 6. Alle goede dingen in drie ….. in dit geval wens ik je dat niet toe 😉 En die magnetron: ding is ondeugdelijk dus moet vergoed worden, ongeacht of je al eens een nieuwe hebt gekregen op garantie.

  Geliked door 1 persoon

 7. ~proest~ sorry van de blender… hahaha, ja ik herken dat! Mijn ouders gingen op vakantie, mijn moeder laat zeer trots haar blender zien, haar eerste. Ze laat mij zien hoe het werkt, glas, messen, weet ik veel, rubber.. zet hem in elkaar klaar voor gebruik, mijn moeder dus…

  Ik toen ze eenmaal weg waren, maak meteen een smoothie… ik zet hem aan… hij draait lekker. ik zet hem uit, til de kan eraf.. zelfde als jij… en bedankt mam! Dat ding heb ik schoongemaakt, in de kast gezet en vervolgens 2.5 weken laten staan, of eigenlijk altijd, hahaha

  Ik ben daarna eens gaan kijken, want ik vond het al zo onlogisch, dat het glas dus zo eraf moest en opgebuwd moet worden, en inderdaad, na googelen en kijken in winkels ook. als ik ooit zo’n ding ga aanschaffen? Dan met de kan die dicht is… Overigens werkt een staafmixer nog het beste voor mij voor zo nu en dan. Ik heb een maatbeker met deksel gevonden ooit, waar het middenstuk eraf kan, en zo kan ik smoothies heel veilig en spatvrij staafmixeren. 😉

  De dag is nu wel voorbij, hopelijk een stuk beter nu!

  X

  Geliked door 1 persoon

  1. Inderdaad, met een staafmixer kom je ook een heel eind. Die gebruik ik om de soep te mixen.
   De blender doet het trouwens weer. Mijn man had het motorblok doorgespoeld met heet water, laten drogen en hij draait weer als een tierelier. Ik blij!

   Geliked door 1 persoon

   1. hahaha,g gelukkig maar, mijn geluk toen was, ik heb de foto’s nog, mijn moeder zat in Spanje, en bedankt mam met een foto… ze lag in een deuk! Maar het was er precies langs gelopen, niet in bij mij 😉

    Geliked door 1 persoon

 8. Volgens de wet van Murphy zou er nog een derde accident moeten gebeuren maar euhm ik hoop natuurlijk van niet! Ergens heb ik wel een beetje gelachen misschien met het beeld van jullie volgekliederde keuken, sorry!!!! Ik heb iets soortgelijks meegemaakt, als het een troost kan zijn, met een knijpbusje cocktailsaus dat bij het lostrekken van het lipje (het was een nieuw busje) leek te ontploffen. Het hing tot in de planten, die vettige boel!

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: