1000 vragen aan jezelf #6


101. Kloppen de karaktereigenschappen van je sterrenbeeld?
Ik ben een leeuw.
Volgens de website Horoscoop & Tarot is de leeuw het meest dominante, extraverte, spontane en creatieve teken van de hele dierenriem. (*)
Leeuwen hebben een grootse uitstraling en persoonlijkheid. Net zoals het dier de leeuw de koning van het dierenrijk is, zo hebben mensen met het sterrenbeeld leeuw een vorstelijke uitstraling. Ze zijn moedig, positief, ambitieus, wilskrachtig, onafhankelijk en zelfverzekerd. (**)
Leeuwen hebben veel zelfbeheersing en het woord ‘twijfel’ komt niet in hun woordenboek voor. Een Leeuw is een geboren leider. Ze zetten die macht en kracht graag in voor doelen die ze waardig vinden. Met de touwtjes in handen zijn ze helemaal in hun element. Door hun goede leiderschapskwaliteiten, aangeboren hoffelijkheid en persoonlijke aantrekkingskracht vinden mensen het niet erg hen te volgen en trouw te blijven aan deze leider. (***)
Enz. enz.

(*) Extravert en creatief? Not me! Ik ben best wel open maar laat zeker niet het achterste van mijn tong zien. En creatief ben ik al helemaal niet. Dominant … ik vrees van wel.
(**) Hier kan ik mij wel in vinden, al ben ik absoluut niet ambitieus.
(***) Ik ben inderdaad geen twijfelaar, weet meestal wel wat ik wil. En ik ben een leiderstype. Maar vooral mijn persoonlijke aantrekkingskracht is ongeëvenaard. 😅

102. Welke kleur overheerst in je kledingkast?
De basics zijn zwart en blauw (jeans) voor de winter en wit voor de zomer. Maar ik heb ook veel kleur in mijn kast.

103. Haal je alles uit een dag?
Neen, dat weet ik wel zeker. Ik modder maar zo’n beetje aan.

104. Hoeveel tv-series volg je?
Enkele. ‘Thuis’ onder andere. We zijn zo’n drie jaar geleden ‘ingestapt’ en met wat hulp van schoondochter (wie/wat/waar) konden we meteen perfect volgen. 😆 Ook als we eens een week gemist hebben zijn we direct weer mee.

105. Waarin wil je altijd kind blijven?
Kinderen kunnen zo heerlijk enthousiast zijn, zelfs over kleine dingen.

106. Kun je een week zonder internet?
Ik vrees er voor. Nee dus.

107. Wie kent jou het best?
Mijn moeder kende mij het best.

108. Wat is het minst vervelende huishoudelijke klusje?
Strijken.

109. Ben je weleens teleurgesteld in mensen?
Ja, maar ik ga hier niet uit de doeken doen waarom.

110. Hoe ziet je ideale vrije dag eruit?
Op mijn ideale vrije dag schijnt de zon binnen in de slaapkamer als ik de rolluiken optrek.
Het zal zo’n 24 graden worden.
Na het ontbijt, en terwijl manlief de fietsen op de auto zet, stippel ik een fietsroute uit via de knooppunten. We fietsen graag op onbekend terrein en dat brengt ons idealiter naar Nederland.
We beginnen onze tocht met een koffie op een zonovergoten terras. Op de helft van de route gaan we ergens lunchen. Na de fietstocht nog een drankje en dan tevreden naar huis. We hebben dan zo’n 50-60 km gefietst.

111. Ben je trots op jezelf?
Trots? Ja, omdat ik toch van ’t straat geraakt ben, hoewel mijn vader vroeger altijd zei “als gij zo voort doet geraakt ge nooit van ’t straat” als ik weer eens een nieuw vriendje had. Grapje!

112. Welk nutteloos talent bezit je?
Ik bezit alleen nuttige talenten.

113. Heb je losse eindjes in je leven?
Ik heb voor zover ik weet alles afgerond behalve mijn studie Spaans.

114. Waarom drink je (geen) alcohol?
Voor de gezelligheid en omdat ik het lekker vind. Eén of twee glaasjes. En ik drink lang niet iedere dag.

115. Van welke spullen word je blij?
Van een nieuw paar oorbellen. Of schoenen.

116. Heb je al naar de wolken gekeken vandaag? 
Wolken? Het is acht uur en nog stikkedonker.

117. Welk woord zeg je te vaak?
Ik zou er eens op moeten letten want ik weet het zo direct niet.

118. Sta je graag in de spotlights?
Neen, ondanks het feit dat ik een leeuw ben. Ik vind het ook zeer vervelend om ergens alleen binnen te moeten komen waar ik niemand ken.

119. Waar moet je vaker de tijd voor nemen?
Ik moet mijn vriendschappen beter onderhouden.

120. Zijn mensen van nature goed?
Dat denk ik wel. Mensen worden niet slecht geboren. Ze worden slecht door omstandigheden.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

44 gedachten over “1000 vragen aan jezelf #6”

 1. 111: hahaha
  118: werkpuntje bij Meneertje Mertens en ik. Hij wil me altijd galant als eerste laten binnengaan, maar ik ben zo onzeker als we ergens komen waar we nog nooit geweest zijn, dat ik wil dat hij eerst binnengaat. Dus sis ik hem meestal nog net voor de deur toe dat hij eerst binnen moet gaan!! 🙂
  119: herkenbaar.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik heb er geen probleem mee om als eerste binnen te gaan als we samen zijn, maar wel om ergens alleen naar binnen te moeten. Dat kwam nogal eens voor op events toen ik nog werkte.

   Geliked door 1 persoon

   1. Ik heb met beide een probleem. Vooral omdat ik niet goed zie, en omdat ik geen dieptezicht hebt. Wat dus maakt dat ik vaak niet weet waar ik naartoe moet, en dat ik over drempeltjes struikel. Of trapjes naar beneden niet zie. Goed voor veel gestuntel dus.

    Geliked door 1 persoon

  1. Strijken vind ik eigenlijk helemaal niet zo erg. Zeker omdat we nog maar met twee zijn en mijn man ook een stuk van de strijk doet. Ik kan namelijk niet zonder valse plooien strijken en heb het geduld niet om ze eruit te strijken eens ze erin zitten. Dus hemden en zo zijn voor hem. Ge ziet het, als huisvrouw stel ik niet veel voor.

   Like

 2. Ongelooflijk hoe we in 110 dezelfde ideale dag vinden. Ik heb het zelfs identiek opgeschreven, je leest het nog wel. 😉
  In 115 daarentegen verschillen we. Oorbellen bepaalden lang mijn outfit, tot ik compleet allergisch werd, dat blijf ik jammer vinden.
  En met vreselijk moeilijke voeten blijft schoenen kopen de lastigste opdracht die ik ooit moet doen…

  Geliked door 1 persoon

  1. Gelukkig heb ik gemakkelijke voeten, maar sowieso zijn goede kwaliteitsschoenen belangrijk. Ik kan er zo mee buitenstappen in de winkel en ze de rest van de dag niet meer uitdoen. Mijn moeder had ook zo’n moeilijke voeten. Ik weet dus wat een ellende het is om dan schoenen te moeten kopen.

   Geliked door 1 persoon

   1. Luxe hoor als schoenen zo snel wennen. Ik doe er soms maanden over en koop nochtans enkel goedzittende sportieve schoenen, na veel wikken en wegen dan nog. Wel goedkoop😉

    Geliked door 1 persoon

 3. Het sterrenbeeld, wat is jouw ascendant… dat is ook van groot belang, en het kan zijn, wat je zelf niet ziet in de Leeuw, dat het je ascendant is die heerst dan. : Astrologisch gezien is de ascendant het rijzende teken aan de oostelijke horizon, dat gezien kon worden op het moment en op de locatie waar je bent geboren. Je ascendent bepaald eigenlijk je eerste indruk bij iemand, hoe je je kleed, je stijl, je persoonlijkheid, je manier van doen.. Best ingewikkeld, ik ben bijv. boogschutter, ascendant weegschaal, en dat klopt ook wel, iets mvinder nu, maar het wikken en wegen wat ik zo goed kon. En dan je Chinese teken, ook die kun je er nog bij zoeken. Dan ben ik het Zwijn/Varken, en die klopt nog het meest!

  Het nutteloze talent, hahahahaha dan kun je ook de vraag stellen, wat is nutteloos? Dat is voor de 1 misschien juist van groot belang, en een ander zegt.. nutteloos, lol…

  X

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik doe niet aan sterrenbeelden hoor. Daar ben ik veel te nuchter voor. Hbe net eens gekeken naar mijn ascendant (boogschutter) en dat klopt voor geen meter.

   Geliked door 1 persoon

   1. hahaha, ja dat kan. Voor mij klopt de boogschutter ook niet 100%, maar in combi weer wel, maar lang niet alles. De chinese astrologie is meer accuraat.

    Like

 4. Dat fietsen dat doet toch zo’n deugd. Hopelijk gauw beter weer en de horeca weer open. Het zal wel niet mogen maar anders dan fiets je hier in de omgeving eens dan maak ik wel een eenvoudige lunch.

  Geliked door 1 persoon

 5. Elke keer weer leuk om te lezen .Ik zou eigenlijk een lijst moeten hebben met al deze vragen voor mijn log .
  Gr Elisabeth

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik heb helaas geen lijst. Ik neem de vragen over van een blogger die daar destijds mee begonnen is, doe zijn antwoord weg en zet het mijne in de plaats. Een lijst zou inderdaad veel gemakkelijker zijn!

   Like

 6. Die vrienschappen onderhouden, echt wel hoor. Ik doe daar veel te weinig moeite voor. Zeker nu met corona want ik ben geen beller en ook geen facetimer.
  Dat zou ik ook moeten doen uit eigenbelang. Man en ik doen alles onder ons twee. Eigenlijk hebben wij geen andere mensen nodig. Met andere woorden, als er een van ons wegvalt, dan zakt de andere in een heel diepe put vrees ik.

  Like

 7. Grappig, zou je in mij ook de Leeuw herkennen? Grappig , ik zou mezelf niet extrovert noemen en creatief ben ik maar op bepaalde vlakken, niet in de zin van kunst maken, wel in oplossingen bedenken en van een nood een deugd maken. Ambitieus ook niet in de zin dat ik altijd meer wil maar misschien wel in dingen die ik me voorgenomen heb te volbrengen.
  We zijn hier met best wat leeuwen onder elkaar zie ik.

  Geliked door 1 persoon

 8. Ik zie best wat overeenkomsten Riet. Creatief in het bedenken van oplossingen ben ik ook, maar vraag me niet om een mannetje te tekenen bij wijze van spreken. En ambitieus ben ik ook niet, maar wel een doorzetter, net zoals jij.

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: