1000 vragen aan jezelf #5


81. Wat zou je doen als je vijf jaar in de gevangenis zat?
Ik zal er alles aan doen om daar niet terecht te komen.

82. Waar werd je vroeger blij van?
Geen idee.

83. In welke outfit voel je je mooi?
Ik voel me eigenlijk nooit mooi. Hoewel … deze zomer had ik een maxi-jurk gekocht en die flatteerde me wel nu ik wat afgevallen ben.

84. Wat ligt er op je nachtkastje?
Een nachtlampje, een oud zilveren fotolijstje met een foto van ons gezin, een muggendingske om in het stopcontact te steken, een flesje water, 4 flesjes parfum/eau de toilettte en 4 doosjes medicatie. Als ik ze in het kastje steek, dan vergeet ik ze te nemen. Vandaar.

85. Hoe geduldig ben je?
Ongeduldig. Heel ongeduldig.

86. Wie is jouw gevallen held?
‘Held’ is veel gezegd. Ik heb geen helden waar ik naar opkijk, maar ik krijg een vieze smaak in de mond als ik denk aan Sean Dhondt, Stan Van Samang en Peter Van de Veire voor hun aandeel in de ‘Eveline’-affaire.

87. Staan er foto’s op je telefoon waarmee je chantabel bent?
Neen. Ook niet op mijn computer of mijn camera. Ik doe niet aan dat soort foto’s.

88. Wie van je vrienden ken je het langst?
Mijn beste vriendin ken ik van mijn tien jaar. Echte hartsvriendinnen zijn we sinds ons vijftiende. Ruim vijftig jaar dus.

89. Mediteer je graag?
Neen, is niet aan mij besteed.

90. Hoe pep je jezelf op na een rotdag?
Dan ga ik iets doen. Koken of zo. En ik drink een borrel.

91. Wat is je favoriete boek?
Heb ik niet want ik onthoud niet lang wat ik gelezen heb. Er zijn wel boeken die bijgebleven zijn, maar ik meen dat die al voorbij zijn gekomen in een vorige ‘aflevering’ van deze lijst.

92. Met wie Whatsapp je het meest? 
Met het groepje van ons gezin.

93. Zeg je vaker ja of nee?
Allebei. Vroeger zei ik vaker ‘ja’ dan nee. Nu kan ik gemakkelijk nee zeggen als ik ergens geen zin in heb. Nee zeggen, en voor jezelf opkomen, moet je leren.

94. Ben je weleens het onderwerp geweest van een roddel?
Geen idee.

95. Wat zou je doen als je niet meer hoefde te werken?
Ik werk niet meer, ben al vier jaar met pensioen. Ik doe alleen nog waar ik zin in heb. Meestal toch. En dat is niet veel. Ik zou terug een hobby moeten zoeken of iets waar ik me in kan vastbijten, want sinds ik gestopt ben met de Spaanse les doe ik eigenlijk niets nuttigs meer. Misschien ga ik wel amigurumi’s haken.

96. Kun je goed autorijden?
Hier durf ik volmondig ‘ja’ op zeggen. Ik rijd van mijn achttiende en ik heb altijd graag gereden. En nog steeds, ondanks het feit dat het veel drukker is op de weg dan toen ik jong was. Ik ben dan ook meestal de chauffeur als manlief en ik samen onderweg zijn.
(Foto: Sardinië, 2015)

98. Wat had je anders moeten doen in je liefdesleven?
Niets. Ik ben tevreden.

99. Wat doe je het liefst op een avondje uit?
Lekker uitgebreid tafelen in een goed restaurant.


100. Heb je ooit de wet overtreden?
Ik heb een paar keer een kleine boete gehad voor overdreven snelheid. En één keer een dure boete voor een zware overtreding (over de witte lijn gereden).

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

28 gedachten over “1000 vragen aan jezelf #5”

 1. Zo heerlijk eerlijk als je schrijft. Verder kan ik beamen dat iets creatiefs doen een positieve uitwerking kan hebben. Je moet jezelf wel de kans hebt om dingen uit te proberen en lol hebben om wat er mislukt.

  Like

 2. Ik ben zelf ook heel erg fan van maxijurken. Dat heeft idd een verslankend effect en dan zien ze mijn witte benen niet. En ik kan daar platte sandalen onder dragen. Alles voor het gemak aan onze leeftijd he. Weer wat over je bijgeleerd.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik had er ook nog nooit van gehoord, maar Kathleen (Kattebelletjes) had er eens foto’s van op Instagram geplaatst en zo het idee aangereikt.

   Like

 3. Ik kan alleen maar beamen: creatief bezig zijn geeft een goed gevoel. Of het goed samengaat met je ongeduld? 😀 Ik heb héél veel geduld voor mijn maaksels, voor andere dingen dan weer niet. Vreemd gedoe. Go for the amigurumi!

  Geliked door 1 persoon

 4. Die ’95’ is ook iets waar ik de laatste tijd meer bij stilsta. De dagen zijn sinds mijn pensioen zo saai geworden, zo ‘altijd hetzelfde’. De coronacrisis en mijn ‘gezondheid’ zijn de grootste oorzaak hiervoor, maar dan nog…
  Mooie, eerlijke antwoorden opnieuw.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik had me mijn pensioen ook anders voorgesteld maar ik heb al vier mooie jaren gehad. Ik heb eigenlijk niks te klagen. Al hoop ik diep vanbinnen dat er nog veel mooie jaren op me wachten.

   Geliked door 1 persoon

 5. Geduld is ook niet een van mijn goede karaktertrekken. Maar bij koken kan ik wel heel geduldig en rustig staan snijden en roeren, dat vind ik leuk en ontspannend. Ook toen ik nog werkte vond ik het prettig dat te doen na werkdag, echt ontspannend.
  In de ban van de ring heb ik vele malen gelezen, plus alle gerelateerde boeken

  Een schrijver waar ik alle boeken van heb is Hans Martin, schrrijver uit de 5060-er jaren zijn boe het Getij vind ik zo mooi maar ook alle andere heb ik paar x gelezen

  Geliked door 1 persoon

 6. Ik herken me in veel van je antwoorden, dat zal je vast niet verbazen! Je openheid en je eerlijkheid siert je!

  Geliked door 1 persoon

 7. Ik zit mij te bedenken dat ik mijn eigen boekje, 365 vragen per jaar, 1 vraag per dag nog moet bijwerken, en dat doe je dan 5 jaar lang… ik heb na dit jaar, nog 1 jaar in te vullen, want dat heb ik vrij trouw gedaan, leuk voor het nageslacht, denk ik 😀

  X

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: