Bagger

Bij ons in de gemeente worden de regels van de horeca nogal ruim geïnterpreteerd door drie horecazaken. Zo zagen we al enkele keren dat het heel gezellig was aan het café-restaurant dat vlak aan de heide ligt. De politie patrouilleert er volop maar doet niets.

Ook de plaatselijke cremerie in het dorp is niet vies van een overtreding. Maar wat we zondag in het passeren bij een goed aangeschreven restaurant zagen spande de kroon: een grote banner boven de ingangspoort ‘BUITENBAR GEOPEND‘ en op het gazon groepjes mensen die gezellig stonden te eten en te drinken aan partytafels. Mét bediening aan tafel. Hoort dit ook bij ‘take away’???

Mijn schoonzus heeft ook een horecazaak met groot terras en tuin. Zij zou perfect hetzelfde kunnen doen, maar het mag niet en dan houdt zij zich aan de regels. Net zoals een groot aantal andere horecazaken die normale ‘take away’ doen.

Ik vind het erg voor mensen die de regels wel volgen – oneerlijke concurrentie, toch? – en had in een bericht op de plaatselijke Faceboekgroep ‘ge zijt van …’ de vraag gesteld of deze manier van ‘take away’ wel toegelaten was. Ik gun iedereen zijn commerce, maar speel het eerlijk.

Man, man, wat een bagger je dan over je heen krijgt. Mensen zijn voor niks beschaamd. ‘Vuile verklikker, gij gunt een ander niks’, ‘Kruip in uw hol en kom er nooit meer uit’, ‘Takkewijf’, en meer van dat fraais. Ik heb de reacties verticaal gelezen en over me heen laten gaan en ik vind er nu niks over terug want mijn bericht werd verwijderd. De beheerders van de groep vinden dat ‘creativiteit moet worden toegejuicht’. WTF. Maar bon, ik had mijn gedacht gezegd.

Blijkbaar had de plaatselijke TV (ATV) het ook opgepikt want ze hadden er een item over in het nieuws. De burgemeester reageerde ‘misnoegd’. Maar ik weet dat vriendjespolitiek hem niet vreemd is. Ben benieuwd of hij actie gaat ondernemen.

Edit: vandaag een artikel in Gazet van Antwerpen.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

48 gedachten over “Bagger”

 1. Ik had dit ‘schandaal’ al zien passeren. Erg, toch? Dat zoiets getolereerd wordt, oogluikend toegelaten wordt, is er ver over.
  Soms kietelt het bij mij ook eens om zaken te melden, maar het is toch zo opletten geblazen dat je er zelf de pineut niet van wordt. Eén van onze buren bijvoorbeeld ontvangt een paar keer per week een groepje van vijf mensen in huis. Mocht ik zoiets melden zouden wij nog aanzien worden als de negatievelingen…

  Geliked door 1 persoon

  1. Er staat vandaag een reactie van de burgemeester in de krant. Hij had er blijkbaar geen weet van, al geloof ik dat niet helemaal. Er gaat in ieder op gecontroleerd worden.
   Voor mijn gevoel was dit niet ‘klikken’. Ik ben nogal gesteld op eerlijkheid en vond het niet kunnen voor de horecazaken die zich wel aan de regels houden.

   Geliked door 1 persoon

 2. Typisch Belgisch om achterpoortjes te zoeken! Ik vind het ook oneerlijke concurrentie en zou het ook niet dulden. Maar ik begrijp dat reacties daarom hard kunnen aankomen. Maar ik hoop vooral dat er dankzij jouw bericht iets aan gedaan zal worden! Naar weten mag je niet gaan afhalen in een café om buiten te consumeren. Je hebt dat goed gedaan Myriam. Gehandeld voor de gezondheid en laat de anderen maar kletsen!

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik heb en brede rug, kan dat wel aan zo’n reacties. Vandaag staat er een artikel in de krant. De burgemeester wist zogezegd van niks. Er gaat in ieder geval streng gecontroleerd worden.

   Like

 3. Wauw, dit is toch gewoon horeca?? En een kaakslag voor al die zaken die zich aan de regels houden? Het gaat mijn verstand te boven, echt!

  Geliked door 1 persoon

   1. Ah Miriam, ik moet me soms inhouden als ik commentaren lees op FB enz… mensen denken echt dat ze zich alles kúnnen permitteren, ik vind het al erg dapper van je dat jij er iets van zegt. Dat is een beetje zoals ik mijn mond niet meer houd tegen de mountainbikers die echt ALTIJD tijden op paadjes waar alleen voetgangers mogen wandelen. Je wil niet weten waar ik al voor uitgescholden ben, maar ik zwijg niet meer. Al die mensen die denken dat de regels er voor de konijnen zijn… 🤮🤮

    Geliked door 1 persoon

    1. Die commentaar raakt me niet. Moest het nu komen van mensen die in mijn hart zitten zou het iets anders zijn.
     Ik kan niet tegen oneerlijkheid en dan moet ik daar iets van zeggen. Zeker als ik zie hoe mijn schoonzus daaronder lijdt. Maar zij moet haar mond houden wil ze later geen klachten verliezen.

     Geliked door 1 persoon

 4. Tegenwoordig denkt iedereen maar dat alles zomaar gezegd mag worden en gaan grove taal en scheldwoorden hierbij niet uit de weg. Respect is vaak ver te zoeken en het wordt ook steeds gevaarlijker. Je hebt er goed aan gedaan om dit onderwerp aan te snijden en gelukkig zullen veel anderen het met je eens zijn. Maar die rotopmerkingen, die blijven hangen…

  Geliked door 1 persoon

 5. Dit had ik reeds begrepen op facebook. Een ware schande en dan speelt mijn gevoel van niet fair, niet eerlijk ook sterk op. Alleen durf ik dan niet echt reageren, eigenlijk ben ik laf, maar die scheldwoorden liggen te zwaar op mijn maag. Ik begrijp trouwens evenmin waarom mensen denken dat ze zomaar grof mogen reageren als het schriftelijk gebeurt. Bij facebook reacties krimp ik vaak in elkaar, zoveel verwijten, zoveel grof geschut, zoveel bagger.

  Geliked door 1 persoon

 6. Ik heb ook de neiging om minstens héééél veelbetekenend te kijken (mijn specialiteit 🙂 ) en als dàt niet helpt, een opmerking te maken. In het begin zette ik ook al eens een antwoord op een draadje op FB. Maar naarmate mijn ergernis groeit, neemt die neiging af, want tegenwoordig word je voor minder het gasthuis in gemept of krijg je “gewoon” een mes tussen je ribben of een auto over je heen.

  Geliked door 2 people

 7. Aan een tafel, buiten, met bediening…. Lijkt mij geen take-away. En niet eerlijk, en niet volgens de regels. Dus kappen ermee. Ik vind het goed dat je je mening geeft, maar het is nu precies de reden waarom ik niet meer op FB zit. Die agressiviteit! Ik heb het al ruim drie/vier jaar niet meer en mis het absoluut niet.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik zou het wel missen. Vooral de vriendengroepjes. Voor de rest valt er niet veel meer te beleven. En met kritiek en agressiviteit kan ik wel omgaan. Ik heb een brede rug.

   Geliked door 1 persoon

 8. Die “Ge zijt van…” groepen zijn vreselijk. Zitten vol domme racisten. Voila, dat was mijn veralgemening van vandaag.
  Jammer dat er toch altijd mensen zijn die de regels moeten proberen om te buigen. Triestig. Inderdaad. Oneerlijke concurrentie. En een kaakslag voor mensen die wel de regels volgen, en voor mensen die medische hulp nodig hebben maar ze momenteel niet kunnen krijgen.

  Geliked door 1 persoon

   1. Ja, dat valt hier in het Gentse ook vaak op. Ambras zitten maken over het mobiliteitsplan bijvoorbeeld, terwijl ze niet eens van hier zijn.

    Like

 9. Ik ben dit weekend eten gaan ophalen.
  Buiten stonden mensen te genieten van een koffietje. Geen bartafels.
  Er werden ook pannenkoeken verkocht, maar iedereen stond ver uit elkaar.
  Eerlijk?
  Ik zag er weinig graten in.
  Want je ziet ook overal oliebollen kramen opduiken, of braadworstkramen. (dichtbij is HOLVOET een dierenspeciaalzaak en daar staan al een paar weken 2 kramen op de parking).
  Ik weet natuurlijk niet wat ze allemaal verkochten op het terras, maar ergens snap ik het wel. Mensen proberen te overleven en zoeken een weg. Waarschijnlijk niet met slechte bedoelingen.
  Ik snap ook jouw kant…

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik zie er op zich ook geen graten in. Ik vind het alleen niet eerlijk tegenover de zaken die zich wel aan de regels houden. Voor veel mensen is het blijkbaar heel moeilijk om zich aan de regels te houden terwijl regels voor iedereen gelden.

   Like

   1. Oef, da’s toch echt droevig… Ik ben blij dat ik dat zelf op de blog niet meemaak, ik zou daar echt een paar dagen compleet van onder de voet zijn. Ik weet wel dat je dat niet serieus moet nemen, maar het komt toch altijd aan.

    Geliked door 1 persoon

    1. Toen ik jong(er) was zou ik er ook een paar dagen niet goed van geweest zijn. Nu laat ik het gewoon van me afglijden. Niet belangrijk en ik heb mijn zegje gezegd.

     Like

 10. Hier wordt de creativiteit anders ingezet, en de restaurants doen aan take away, er zitten er hier nogal wat, zoals je zelf ook weet, die zijn netjes dicht, ogen dicht, blijven dicht… of dat overal zo is, geen idee natuurlijk. Maar de cafees zijn creatief en worden pop up stores, en verkopen kersttruien bijv. of andere items, dus nul aan wat ze normaal doen, wel een store van totaal iets anders, om maar te overleven, en dat mag dan wel… want winkels zijn gewoon open… zolang de tap en de keuken maar dicht blijft.

  X

  Like

 11. Amai, straf dit! Ik zou hetzelfde gedaan hebben, hoor, gewoon omdat het zo oneerlijk is tegenover alle restaurants en cafés die wél toe blijven! Wederzijds respect, zou ik zeggen… En dan zoveel kritiek over je heen krijgen, shit zeg.

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: