1000 vragen aan jezelf #4


61. Geloof je in leven na de dood?
Neen. Dood is dood.

62. Op wie ben je boos?
Op dit moment op niemand. Ik ben niet zo snel boos. Ik kan wel eens uit mijn krammen schieten, maar ik ben even snel weer vergeten waarom.

63. Gebruik je vaak het openbaar vervoer?
Neen. Hooguit om van een P&R parking naar de binnenstad te trammen. Ik heb vroeger jarenlang de trein naar school en werk genomen. Genoeg om er de rest van mijn leven geen zin meer in te hebben.

64. Wat heeft je het meest verdriet gedaan?
Verschillende dingen. De onverwachte dood van mijn moeder hakte er heel diep in. Op zondagavond was ze nog even komen babbelen. Maandagmorgen hebben we haar gevonden, in coma. De langdurige ziekte en het aftakelen van mijn vader. Het feit dat mijn zoon geen fijne jeugd heeft gehad. Ja, er zijn nogal wat dingen.

65. Ben je geworden wat je vroeger wilde worden?
Min of meer, alleen niet in de sector die ik voor ogen had (toerisme) maar ik heb geen spijt van wat ik wel geworden ben want ik heb meestal met plezier mijn werk gedaan.

66. Op welk nummer kun je lekker dansen?
Ik ben geen danser en ik heb niet vaak muziek opstaan. Gisteren hebben we nochtans gedanst. Kleine Man was er (jeuj!), hij is gek op ‘Oma’s aan de top’ van K3 en gaat er helemaal op los. ‘Gaan we dansen?’ vroeg hij op een gegeven moment. ‘Ik zal het lullie leren van oma’ s aan de top’. Ik begon alvast maar te zingen maar dat was niet de bedoeling. ‘Het liedje op je telefoon oma’, verzuchtte bij. Die domme oma, dat die dat zelf niet weet … En zo stonden wij even later met zijn drieën te swingen en te springen. Onvermoeibaar, dat kind.

67. Welke eigenschap waardeer je enorm in een geliefde?
Eerlijkheid, trouw, zorgzaamheid.

68. Wat is je grootste aankoop geweest?
Ons huis.

69. Geef je mensen tweede kansen?
Ja hoor. Elke dag is een nieuw begin. Ik ben totaal niet rancuneus.

70. Heb je veel vrienden?
Neen, ik kan ze op één hand tellen.

71. Van welke woord krijg je de kriebels?
Vet cool, gaaf.
Gelukkig zijn dat woorden die je in België nauwelijks hoort.

72. Ben je ooit op tv geweest?
Ja, meer dan eens. Ik deed vroeger wel eens mee aan TV-kwissen. Ik herinner me een kwis die gepresenteerd werd door Koen Wauters en een andere door Dieter Troubleyn, maar de namen???? Ik zelfs herinner me nog een kofferset die ik gewonnen heb en een rotan tuinsetje.

73. Wanneer was je voor het laatst zenuwachtig?
Niet voor mijn operatie in ieder geval. Ik ben denk ik nog nooit zo kalm geweest.

74. Wat maakt thuis thuis voor jou?
Thuis is daar waar ik mezelf kan zijn, waar ik me geborgen en veilig voel. En waar mijn eigen bed staat!

75. Waar haal je je nieuws vandaan?
Online krant, televisie, internet, …

76. Wat is jouw favoriete sprookje?
De sprookjes die ik ken van in mijn kindertijd zijn vaak nogal gruwelijk: Hans en Grietje, Assepoester, Roodkapje, Repelsteeltje, … Ik hou er niet van.

77. Wat is jouw humor?
Beetje zwart.

78. Hoe vaak sport je?
Veel te weinig. Ik ben een mooiweerfietser en -wandelaar. En verder kom ik niet wat sporten betreft.

79. Ben jij onvergetelijk?
Wat een onnozele vraag.

80. Welke twee dingen kun je niet missen?
Dingen? Mijn laptop en mijn telefoon.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

31 gedachten over “1000 vragen aan jezelf #4”

  1. Ja, toerisme was/is helemaal mijn ding. Op school vonden ze mijn inzet niet groot genoeg om toerisme te gaan studeren. Heb dan maar secretariaat moderne talen gedaan in de hogeschool. En geen spijt van gehad.

   Geliked door 1 persoon

 1. Je kleinzoon maakt van j een l, die van mij van l een w. Grappig he.
  Tegenwoordig krijg ik kriebels van ‘coronaproof’.
  Van het openbaar vervoer ben ik fan, de wereld trekt aan je voorbij terwijl je zelf mag ontspannen.
  Het fietsen hebben we gemeen!

  Geliked door 1 persoon

  1. Verdriet, het hoort ook bij het leven. Mensen verliezen ook. Maar dat mijn zoon geen fijne jeugd heeft gehad, dat wringt na al die jaren nog steeds. Ook al zijn we nu de beste vriendjes. Ik had toen beter mijn best moeten doen.

   Geliked door 1 persoon

   1. ‘Toen’ heb je je best gedaan volgens de inzichten, de mogelijkheden en de situatie van dat moment. ‘Vandaag’ kijken jij en je zoon er misschien op terug, en dan beseffen jullie beiden dat je er nu maar het beste van kan maken volgens de mogelijkheden van nu. Jullie zijn goed bezig!

    Geliked door 1 persoon

 2. Hahaha dat verhaaltje van de Kleine Man. Lili zegt dat trouwens ook, lullie, en redelijk consequent. Ik denk dat ze dat nog altijd doet. Ze had zo van die heerlijke woorden… we gaan zlemmen vond ik een toppertje 😀
  Your fellow goedweerfietser is grenzen aan het verleggen… vandaag en maandag rond 8u15 (of 8u30, kan ook, maandag) vertrokken om een eindje te fietsen. Heb niet eens kou gehad. Beetje pijn aan mijn voorhoofd, maar voor de rest cva en nog genoten ook. Hoera! (ik weet niet of het nog veel kouder moet worden, dat zullen we nog wel zien)

  Geliked door 1 persoon

   1. Ik denk eigenlijk dat het de menopauze is die me zover drijft. Ik heb het zelden nog koud, vaak veel te warm, waardoor ik de koudere temperaturen ook beter kan verdragen.

    Geliked door 1 persoon

     1. 😀 Ik ben meestal al een tijdje op en dus aanspreekbaar. Maar wel alleen thuis dus ik hoef niet eens aanspreekbaar te zijn. De zonsopgangen lokken me het huis uit! En dat is nu gelijk al 3u later dan in volle zomer 🙂

      Geliked door 1 persoon

 3. Zo herkenbaar wat je schrijft over het openbaar vervoer. Ik vertrouwde vroeger enkel daarop om op mijn bestemming te geraken en heb jaren gependeld naar mijn werk, maar nu ben ik zo zo ontzettend beu dat ik eerst alle mogelijke alternatieven bekijk.

  Geliked door 1 persoon

  1. Trein te laat of gewoon niet komen opdagen … je wil niet weten hoe vaak ik in Antwerpen Centraal een bewijsje ben moeten gaan vragen omdat de trein (weer eens) te laat was. Ik ben er echt helemaal klaar mee.

   Like

   1. Of de trein die met met verminderde samenstelling en vertraging aankomt, waardoor de massa mensen op het perron in die paar wagons gepropt worden. Ik gruw er nog van.

    Geliked door 1 persoon

 4. Sterkte met ’64’ die dingen wegen door ook al heb je nog zo je best gedaan er van te maken wat mogelijk was. Het blijven beurse plekken, maar iedere appel heeft ze wel.

  Geliked door 1 persoon

 5. IK heb het gehad met al die lijstjes. In de beginjaren van mijn blog vanaf 2005 ( toen nog op skynet) was het dikwijls prijs. We hebben er wel veel plezier aan beleefd bv om elke maandag van af Blue Monday een stukje te maken met iets dat met blauw te maken had.( zoals delfts blauw, blauwe gaten… . Reuze pret gehad. Ik lees h et wel graag bij anderen zo leer je iemand toch een beetje beter kennen.

  Geliked door 1 persoon

 6. Oh, ik wou ook toerisme verder doen na de hotelschool. Mijn vader vond dat ik lang genoeg, gestudeerd had. Het was tijd om de hand uit de mouwen te steken. Het liefste als reisleider in het buitenland. Ben heel slecht voor bureauwerk. Leuke lijst. Maar 1000 vragen, waar blijven ze het halen.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik wou heel graag op een reisbureau werken. Bureauwerk is echt mijn ding.
   Ja, waar blijven ze ’t halen? Er zijn veel onnozele vragen bij hoor.

   Like

 7. Bij vraag 66 moest ik plots aan onze Nicky denken, onze eerste hond. Als de radio of een cd opstond en ze hoorde “haar ritme”, kwam ze me ten dans vragen. Dan moest ik haar op mijn armnemen en met haar dansen. 🙂

  Geliked door 1 persoon

 8. Ik wist al heel jong, dat ik Stewardess wilde worden ooit… toen ik 6 was riep ik dat al… toen ik ouder werd, wilde ik eventueel ook jong mama worden, je mag 3x raden welke keuze ik heb gemaakt 😉

  x

  Geliked door 1 persoon

  1. Dat was eigenlijk nooit op eigen initiatief. Ik had een vriendin die aan al die TV kwissen deelnam (nog altijd trouwens) en die schreef mij gewoon mee in. Plots kreeg ik dan, zonder dat ik wist dat ze me had ingeschreven, een uitnodiging dat ik verwacht werd voor de preselecties van programma X of Y. Ik snap nog altijd niet dat ik dat ooit gedurfd heb.

   Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: