Een chanceke

In mijn logje ‘Ken je rechten‘ had ik het erover dat je je niet zomaar moet laten afschepen als je iets gedaan wil krijgen.

Toen ik in het ziekenhuis lag, had ik onze reis naar Namibië – die door Covid-19 verplaatst was naar 2021 – geannuleerd. Ik heb volgend jaar nog een correctie-operatie op het programma staan en ik zag het op dat moment, pas een zware operatie achter de rug, gewoon niet zitten om die avontuurlijke reis te ondernemen. Ook niet in 2021.

De reisagent in Zuid-Afrika waar ik deze reis geboekt had begreep mijn situatie maar moest helaas wel het bedrag van het voorschot inhouden als annulatievergoeding. Dat snap ik uiteraard. En het was mij op dat moment allemaal eender. Al had ze de volledige reissom gevraagd, ik had het ook niet erg gevonden.

Tot ik me, eens ik goed en wel thuis was, realiseerde dat ik met 500 euro leuke dingen kan doen en ik me herinnerde dat we in juni 2019, toen ik het voorschot betaald heb, nog een jaarpolis reis- en annulatieverzekering hadden lopen bij Allianz. Ondertussen zijn we daar weg vanwege veel te duur.

Contact genomen met mijn verzekeringsagent en de situatie uitgelegd. Zij achtte de kans klein dat Allianz nog zou tussenkomen aangezien we geen klant meer zijn. Het zij zo. Ik had de puf niet om er moeite voor te doen.

Een week of vier geleden deed ik eens grote kuis in mijn mails en vond ik de bewuste mails naar en van mijn verzekeringsagent terug. Ik was er klaar voor om er toch achteraan te gaan en heb de nodige formulieren aangevraagd, ingevuld en door mijn behandelend arts en de reisagent laten invullen. Gisteren kreeg ik een mail dat mijn verzoek om terugbetaling goedgekeurd was en dat er eerdaags 503 euro op mijn rekening zal gestort worden.

Ik ben er nu toch blij mee.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

35 gedachten over “Een chanceke”

  1. Dat is super fijn, je zeker weten niet af laten schepen eigenlijk! Je was nog verzekerd dusssssss dat blijkt nu! Geniet er lekker van, wat je er ook van gaat doen!

    X

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: