1000 vragen aan jezelf #3


41. Welk cijfer zou je je gezicht willen geven?
Op dit moment een 4 of zo. Mijn gezicht is nog heel erg gezwollen, ik heb van die hamsterwangen omdat er veel vocht zit. Hopelijk kan ik mezelf ooit terug een 7 of een 8 geven.

42. Was je goed op school?
Ik had het verstand, maar ik vond een 6 en veel plezier hebben belangrijker dan een 9 in combinatie met een saaie boel. Pas toen ik op de hogeschool zat drong het door dat het leven geen spelletje is. Toen vatte ik de studie toch wat ernstiger op en heb ik mijn diploma gehaald zonder ooit een tweede zit.

43. Hoelang sta je gemiddeld onder de douche?
Kort. Inzepen, afspoelen, haar wassen (vreemde volgorde misschien, maar zo doe ik het), afspoelen en klaar. Tien minuten? Max.

44. Denk je dat er buitenaards leven bestaat?
Neen, daar geloof ik niet in.

45. Hoe laat sta je meestal op?
Als ik wakker word. Meestal tussen acht uur en half negen. Het kan al eens wat later worden, zeker in deze donkere periode.

46. Vier je altijd uitgebreid je verjaardag?
Onze 65ste hebben we vorig jaar uitgebreid gevierd, met een tuinfeest met familie en vrienden. Onze 50ste – en tegelijk de 21ste van onze zoon – hebben we ook uitgebreid gevierd met familie en vrienden. Alle andere verjaardagen vieren we met ons gezin. We gaan dan eens lekker eten. Behalve dit jaar. Dank u k-monster en corona.

47. Hoe vaak kijk je per dag op Facebook?
Veel te dikwijls. En er gebeurt daar juist niks.

48. Wat is je favoriete ruimte in huis?
De zithoek en dan vooral op winteravonden als de haard brandt. Lekker in pyjama TV kijken, computeren of lezen.

49. Wanneer heb je voor het laatst een hond (of een ander dier) geaaid?
Daarnet nog. De poes van de buren die hier altijd komt aangewaaid.

50. Wanneer ben je op je best?
Ik snap de vraag eigenlijk niet zo goed. Ik neem aan dat het tijdstip van de dag bedoeld wordt. Dat is dan late namiddag/avond.

51. Met wie zoende je voor het eerst?
Met mijn eerste vriendje. Hij was 17, ik 15 als ik me goed herinner. Valt nog mee hé.

52. Welk boek heeft veel indruk op je gemaakt?
‘Duizend schitterende zonnen’ van Khaled Hosseini, en ‘Haar naam was Sarah’ van Tatiana de Rosnay.

53. Hoe ziet je ideale trouwjurk eruit?
Niet meer van toepassing. Mijn trouwjurk, 44 jaar geleden, was wit en eenvoudig van snit met een kleine sleep. Mijn schoonmama, die voor haar huwelijk haute-couture naaister was, had hem genaaid.

11 september 1976

54. Ben je bang in het donker?
Ik ben zeker geen held in het donker, maar echt bang ook niet. Vroeger, als kind, was ik heel bang in het donker. Gelukkig had ik een begrijpende moeder (mijn vader iets minder) die zelf ook heel bang was en mocht er een lampje branden op de gang tot zij zelf naar bed gingen.

55. Welke sieraden draag je dagelijks?
Oorbellen (3 stuks) en ringen (2 stuks).

56. Vinden kinderen jou leuk?
Ik denk het niet. En ik snap het ook wel. Ik zie er meestal nogal stuurs uit. Kinderen trekken heel gemakkelijk naar mijn echtgenoot. Hij is echt een aantrekkingspool voor kinderen. Zelfs mijn kleinzoon: als hij opa ziet, dan is oma niet meer van tel. Vorige week toen we samen gingen wandelen kwam hij op opa toegelopen ‘opa, opa, ik heb een koekje voor jou‘. Op mijn vraag: ‘en voor oma?‘ kreeg ik als antwoord ‘ik heb er niet veel bij hoor‘. Voilà, ik wist het. Onderstaande emoji geeft exact weer hoe hij daar stond.


57. Welke films kijk je liever op de bank dan in de bioscoop?
Ten eerste hou ik niet van films. Als het dan toch moet, dan liever thuis.

58. Hoe mild ben jij in je oordeel?
Ik kan nogal hard oordelen als ik ergens overtuigd van ben.

59. Ben je een goede slaper?
Neen, helaas niet.

60. Wat is je laatste ontdekking?
Daar moet ik eens over nadenken. Ik weet het volgende keer te zeggen.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

29 gedachten over “1000 vragen aan jezelf #3”

 1. In 43, 45 en 52 en helaas 59 herken ik me volop.

  Draag jij drie stuks oorbellen tegelijk? Ik heb er altijd gedragen, tot een plotse allergie opdook, er liggen hier zeker 20 eenzame paartjes in de kast, geduldig te wachten. Ondertussen zijn de gaatjes dicht gegroeid. Ik mis ze nog steeds…. Ik droeg vooral hangertjes met een kleurrijk bolletje aan, dat heerlijk kon zwiebelen als ik met mijn hoofd draaide.

  Mooie trouwjurk!, ik ben fan van eenvoudige snit, die van mij was in Indisch katoen, en hangt nog steeds op zolder. De ritssluiting gaat wel niet meer dicht 😦

  Like

  1. In mijn rechteroor heb ik twee gaatjes. Zoveel jaar geleden was het ‘stoer’ om in één oor een extra gaatje te hebben.
   Ik heb mijn trouwkleed ook nog, maar het past al heel lang niet meer.

   Geliked door 1 persoon

 2. Fijn dat je de moed vond om ermee verder te gaan, ik vind het echt leuk om lezen. Een beetje meer inzicht in jou.
  De 3 oorbellen verbaasde me eigenlijk 🙂 (ik draag er altijd 4)
  Zelf ga ik trouwens met ouder worden steeds milder oordelen. Er zijn dingen die niet beteren met ouder worden (geduld) (en pukkels, miljaarde), maar oordelen… dat betert wel.

  Geliked door 1 persoon

 3. Hele mooie trouwjurk en leuke flaphoed .
  Leuke vraag over hoe kinderen je vinden. Bij mij zijn ze ook niet zo happy denk ik. Dit in tegenstelling tot mijn dochter daar plakken ze onmiddelijk aan vast, ze heeft dan ook 10 jaar op een kinderdagverblijf gewerkt. Door lichamelijke problemen kan ze dat niet meer maar de aantrekkingskracht is er nog steeds

  Geliked door 1 persoon

 4. Oh die trouwjurk, wat een prachtige jurk, je kunt wel zeggen compleet tijdloos juist! Het zou vandaag de dag nog altijd kunnen 😀 Duidelijk dat het door een haute couture naaister is gemaakt!

  Wanneer ben je op je best, je kunt dit ook lezen als in omgeving, als de zon schijnt, of regent juist, je hebt zoveel mogelijkheden om op je best te zijn behalve het tijdstip van de dag. Ik kan op mijn best zijn na lange regenperiodes, als de zon weer gaat schijnen, dan stroomt de energie weer, en dat kan dan al in de ochtend zijn, een mooie zonsondergang. Of in samen zijn met familie en vrienden, of juist even lekker alleen thuis. Kortom, dat is denk ik wat men bedoeld.

  X

  Geliked door 1 persoon

 5. Zoveel vragen. Als ik de eerste lees ben ik ze bij de tweede al vergeten, dat geheugen hé. Oorbellen draag ik ook graag en heb er wel wat. Maar één gaatje langs elke kant, zou er stiekem wel twee willen of meer 🙂 . Mooie trouwjurk. De mijne heb ik bij mijn verhuis twee jaar terug in de container gesmeten. Voor wie of wat, hij zou daar nu toch al 30 jaar nutteloos en bedrogen hangen.

  Geliked door 1 persoon

 6. In 52. kan ik me zeker vinden. Wat 56. betreft: ik ben daar zelfs nu nog heel gevoelig aan, als mensen me stuurs of boos aankijken. Dat komt diep binnen bij me.

  Geliked door 1 persoon

  1. O, maar ik ben niet boos. Ik heb alleen niet zo’n vrolijk uiterlijk. En ik weet niet eens of het daaraan ligt dat kinderen niet op mij komen afgelopen. Kinderen hebben zo’n fijne voelhorentjes …

   Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: