De week

Ik schrijf niet dikwijls weekoverzichten maar vandaag dus wel. 😁

De afgelopen week was er eentje met plussen en een min. Laat ik maar met de min beginnen.

Maandag had ik een afspraak bij de huisarts. Ik heb al een tijd last van mijn linker pols. Uit die arm is er tijdens mijn operatie spierweefsel en een bloedvat gehaald. Het heeft voor mijn gevoel extreem lang geduurd eer die snede, van pols tot elleboog, dicht was. En het stukje aan mijn pols is altijd pijnlijk geweest, maar andere pijn dan dat ik nu heb. Met momenten is het gewoon niet uit te houden. Bij het fietsen voel ik elke oneffenheid in de weg. Mijn polsbrace helpt dan wel om de schokken op te vangen, maar ik stuur toch meestal met één hand. Ook auto rijden is geen pretje. De huisarts wist niet direct wat het zou kunnen zijn en gaf me een verwijsbrief voor een echo. Gelukkig kon ik dinsdag al terecht bij de radioloog. Voordeel van in een privé praktijk te gaan. De echo wees uit dat de pees én de peesschede ontstoken zijn en dat er nogal wat vocht zit. Dat laatste had mijn kinesiste ook al geopperd.
Ijs leggen en een ontstekingsremmer nemen. Daar ben ik nu een kleine week mee bezig maar ik voel nog totaal geen verbetering. Het kan blijkbaar maanden duren eer het genezen is … ik mag er niet aan denken. En het mag eens gaan stoppen onderhand. Dat vond ik trouwens al na de trombose. Genoeg is genoeg.

Gelukkig zijn de plussen in de meerderheid.
Met het mooie weer zijn we redelijk sportief geweest. Ik doe mee aan de wandelchallenge op Strava en daarvoor moet ik in november 50 km wandelen. Voor een echte wandelaar (*) is dat een fluitje van een cent, voor mij niet want ik wandel niet graag. Maar het was droog weer en het bos lonkte. Dus hebben we woensdag een fijne wandeling gemaakt.

(*) Mijn zoon had nieuwe wandelschoenen gekocht die moesten ‘ingelopen’ worden. Hij heeft dan maar een stuk van de GR5 gelopen, 41 km.

De Uitlegger

Ook donderdag hebben we gewandeld. Geheel toevallig. We gingen naar de bakker en hebben dan maar een blokje gelopen. Als de zon schijnt moet je ervan profiteren, nietwaar?! Zo kwamen we voorbij het kerkje waar we in mijn jeugd naar de nachtmis gingen met kerst. Ik was er jaren niet meer geweest. Het deed me plezier dat de Mariagrot nog redelijk intact was.

Het Missiehuis en de Mariagrot

En jawel hoor, ook vrijdag wandelden we. Op de heide deze keer. De poetsvrouw kwam in de voormiddag en om ons nu op te sluiten in een kamer waar zij niet bezig is en constant te moeten verhuizen (regels van het poetsbureau), daar hadden we geen zin in. Wij dus onze wandelschoenen aan en naar de heide. Het was nog rustig toen we vertrokken, maar toen we na onze wandeling terug de heide uitwandelden krioelde het al van de wandelaars.
Wat zijn we toch gezegend om in zo’n mooie omgeving te wonen.


En het kon niet op want in de namiddag hebben we de fiets genomen en 30 km gefietst. Wat een zalig weer was het!

En zaterdag was het nog meer van dat. Weer 36 km erbij.


Ik heb ook nog een namiddag TV gekeken, iets wat ik eigenlijk nooit doe. Hoe dat zo kwam? Tijdens de eerste lockdown keek half Vlaanderen naar de Netflix serie Unorthodox. Aangezien wij geen Netflix hebben (en ook niet willen) en ik toch getriggerd was door de positieve reacties op de serie, heb ik toen het boek van Deborah Feldman gelezen. De Joodse cultuur intrigeert me, net zoals alle min of meer ontoegankelijke culturen. Het boek speelt zich af tijdens de jeugd van Esther. De serie begint waar het boek eindigt. Daar was ik nieuwsgierig naar en daarom ben ben ik online op zoek gegaan naar de serie. Die heb ik gevonden, weliswaar met Duitse ondertiteling, maar dat was geen probleem. Eerst het boek lezen was zeker niet verkeerd, al zijn de flashbacks niet altijd gelijklopend met de gebeurtenissen uit het boek.
Ik heb de vier afleveringen in één ruk uitgekeken. Mooie serie!

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

46 gedachten over “De week”

 1. Je woont er zeker prachtig. Wat een mooie foto’s.
  Vervelend zo’n hardnekkige ontsteking. Kan een tijdje duren. Het beste ermee.
  De serie heb ik ook in een ruk uitgekeken!

  Like

 2. Oeie, een ontsteking kan behoorlijk lang pijn doen. Ik hoop dat het snel betert. Wat fijn dat jullie zoveel buiten waren. Gisteren schoot hier iets in mijn rug, t is weer uit met de pret. Geniet nog maar zo lang het kan voor de echte winter er aan komt.

  Geliked door 1 persoon

 3. Mooie foto’s! En ik heb beide boeken van Deborah Feldman gelezen, in het duits, en de film niet gezien. Ik vond het hele interessante boeken en schrikwekkend dat zo’n paralel maatschappij in het hedendaagse Amerika kan bestaan. En waarschijnlijk niet alleen daar. Succes met je pols!

  Like

  1. Oh nee, zeker niet alleen in Amerika. In Antwerpen hebben we een heel grote gemeenschap van streng orthodoxe joden. Daar gaat het er net zo aan toe. Kan je lezen in het boek ‘Mazzel tov’ van Margot Vanderstraeten.

   Like

 4. Pijn ontmoedigt, hopelijk komt er snel een oplossing voor.
  De natuur in combinatie met dit mooie herfstweer heelt.
  Die serie was ook mijn favoriet, gelukkig wel in het Nederlands 😉.
  De joodse cultuur boeit me ook.

  Geliked door 1 persoon

  1. Alle vreemde culturen boeien mij, maar toch vooral de culturen de zo ontoegankelijk en gesloten zijn. Zal wel aan mijn vrouwelijke nieuwsgierigheid te wijten zijn.

   Like

    1. Daar zijn veel tv-programma’s over, hoor. Inside the Amish, enzo. Bij Discovery, TLC, National Geography o.a.

     Geliked door 1 persoon

 5. Balen zeg, met die pols. Hopen maar dat dit niet meer te lang blijft aanslepen!
  Gelukkig heb je nog verstrooiing met je wandelingen/fietstochten, waarbij ik je sterk bewonder voor de manier waarop je niet kijkt op een kilometertje meer of… meer.

  Geliked door 1 persoon

 6. Dat is erg pijnlijk 😦 Ik hoop dat het niet te lang blijft aanslepen.
  Wij hebben in september op de Kalmthoutse heide gewandeld, op een zondag en toen was het daar best wel druk.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik had het gelezen dat jullie bij ons gewandeld hebben. In het weekend is het altijd best druk maar nu is het herfstvakantie en kan je over de koppen lopen. De politie houdt aan alle ingangen een oogje in het zeil om te zien of de wandelaars/fietsers de regels wel naleven.

   Like

 7. Ook dat nog erbij. Je weet dat ik al lang tob met ontsteking in de heup. De corticosteroïden injectie helpt maar moest wel herhaald worden op een iets andere plek. Ik geef het maar mee als achtergrondinformatie.

  Leuk dat wandelen en die foto’s. Ik ga je op Strava zoeken.

  Geliked door 1 persoon

    1. Ik heb in ieder geval nog zero resultaat na 5 dagen. De pijn lijkt alleen maar erger te worden. En het is niet zo maar een Ibuprofen die ik moet nemen. Echt wel zwaar kaliber.

     Geliked door 1 persoon

     1. Waardeloos, bij injectie krijg voel je eerst niks en na een paar dagen voel je soms meer pijn, dan mindert het. Je moet dan 10-14 dagen heel kalm aan doen. Misschien is het verloop met jouw pillen ook zo.

      Geliked door 1 persoon

 8. Wij wonen ook prachtig, maar in een weekend met weer zoals nu blijven we maar “in ons kot”. Vanmorgen met Jeppe gaan wandelen (8u30) en tegen dat we halfweg waren werd het al druk. Shortcut naar de auto dus. En tegen dat straks al die snelheidsduivels op dunne bandjes weg zijn, kan je hier over de koppen lopen. ’t Zal morgen rustiger zijn als het afval opgeraapt moet worden. Heb ik de polder voor mij alleen …

  Geliked door 1 persoon

  1. Hier op de heide is het ook extreem druk. Aan alle ingangen staat er politie om te controleren of de wandelaars/fietsers de regels wel respecteren. En met nog een extra week herfstvakantie hebben we de heide nog niet opnieuw voor ons alleen.

   Like

 9. Zoveel gewandeld en gefietst! Jullie wonen daar inderdaad supermooi.
  Hopelijk betert de arm… niet echt vooruitzichten waar je vrolijk van wordt zo.
  Unorthodox heb ik gezien, heel mooi!

  Geliked door 1 persoon

 10. Hopelijk slaat de medicatie aan! Ik heb de serie ook met interesse en grote verbazing bekeken. Toen we in Canada waren kwamen we in een dorpje waar Mennoniten wonen, het was alsof de tijd er had stilgestaan

  Geliked door 1 persoon

  1. Wandelen doe ik niet graag maar ik weet dat het gezond is, dus ik doe mijn best. Fietsen doe ik wel graag. En ik hoop ook dat die ontsteking snel verleden tijd is.

   Geliked door 1 persoon

 11. Prachtige omgeving zeg. Mooie foto’s.
  We hebben hier toevallig laatst ook die serie gekeken. Mijn jongste is erg geïnteresseerd in dit soort serie.

  Geliked door 1 persoon

 12. Misschien helpt smeren met een gel met Ibuprofen wel beter dan ontstekingremmers slikken, Mijn vingerkootjes zijn vaak wat ontstoken en dan helpt de gel erg goed en snel en is het vooral minder pijnlijk

  Like

  1. De ontstekingsremmer die ik neem is veel en veel zwaarder dan Ibuprofen. Maar ik kan het natuurlijk altijd proberen. Dank voor de tip.

   Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: