1000 vragen aan jezelf #2


21. Maakt het veel uit wat anderen van je zeggen?
Ik denk dat iedereen wel tof wil gevonden worden. Ik ook. En toen ik jonger was vond ik het waarschijnlijk heel belangrijk wat anderen van mij zegden of dachten. Nu trek ik het mij niet meer aan. Ze doen maar. Ik ben wie ik ben, te nemen of te laten.

22. Wat is je favoriete dagdeel?
Ik ben een avondmens. Niet kwestie van uitgaan of zo, die tijd is lang voorbij. Maar ik functioneer gewoon beter ’s avonds en in de late namiddag.

23. Kun je goed koken?
Dat durf ik van mezelf niet zeggen, zo bescheiden ben ik wel. 😜
Ik doe het graag en man, kinderen en vrienden vinden het altijd lekker.
Nu de kinderen vanwege corona niet meer hier komen eten, maak ik één keer per week een van hun lievelingsgerechten. Zij zijn er blij mee, ik doe het graag en het houdt me van de straat.
Vorige week tartiflette, gisteren vol-au-vent.

Tartiflette savoyarde

24. Op welk seizoen lijk je het meest?
Een moeilijke. Ik ben nogal explosief, dus ik zou me vergelijken met de lente, de explosie van kleuren, bloemen, planten.

25. Wanneer heb je voor het laatst een dag helemaal niets gedaan?
Dat moet ergens half augustus geweest zijn. Ik was toen een dag of vier uit het ziekenhuis en was de eerste paar dagen dat ik thuis was nogal actief geweest. Dat heb ik daarna moeten bekopen! Ik heb toen een hele dag en nacht in mijn bed gelegen en het enige wat ik deed was me af en toe eens omdraaien.
Normaal gezien doe ik elke dag wel iets. Al was het maar koken. Vers uiteraard!

26. Was je een gelukkig kind?
Ook al was ik een angstig kind, ik denk toch dat ik een gelukkig kind was.

27. Koop je vaak bloemen?
Ja, bijna iedere week. Als ik ze niet krijg, dan moet ik ze zelf kopen nietwaar?!

28. Wat is je droom?
Ik wil nog heel veel van de wereld zien. Dat is een droom en tegelijk een utopie vrees ik.

29. In hoeveel huizen heb je gewoond?
Vier stuks. Tot mijn 22ste in mijn ouderlijk huis in Heide-Kalmthout. Na ons huwelijk hebben we drie jaar in Deurne gewoond omdat dat praktisch was in verband met mijn werk. Toen dachten we aan kinderen en zijn we terug naar mijn roots getrokken (gemakkelijk ivm babysit) waar we vijftien jaar op een appartement hebben gewoond. En sinds 1995 wonen we waar we nu wonen, vier huizen voorbij mijn ouderlijk huis.

30. Wat is jouw guilty pleasure?
Heb ik dat? In ieder geval niets dat niemand mag weten.

31. Welk boek heb je het laatst gelezen?
‘Ademloos’ van Kim Moelands. Ik heb het trouwens nog lang niet uit. Het is het autobiografische verhaal van Kim die heel indringend vertelt hoe ze haar man verliest aan de ongeneeslijke ziekte Cystic Fibrosis (taaislijmziekte), waaraan ze zelf ook lijdt.

32. Waarom heb je het kapsel dat je nu hebt?
Omdat het zo gemakkelijk is. Als je grijs haar hebt, zoals ik, is een korte pittige coupe het mooiste. Vind ik.

Moi

33. Ben je verslaafd aan je telefoon?
Verslaafd niet, in de zin dat ik niet onmiddellijk reageer op elk mogelijk piepje. Maar ik zou hem niet graag willen missen.

34. Hoeveel geld staat er nu op je bankrekening?
Voor jou een vraag, voor mij een weet.

35. In welke winkel kom je graag?
In geen enkele. Ik kan er niet snel genoeg buiten zijn.

36. Welk drankje bestel je in een café?
Hangt af van het tijdstip. Koffie of een wijntje.

37. Weet jij wanneer het tijd is om te vertrekken?
Ja want ik kom niet graag te laat.
Ik droom nog regelmatig van de tijd dat ik met de trein naar school ging en hoe dikwijls ik heb moeten crossen om hem nog te halen. Omdat ik niet uit mijn bed geraakte.

38. Als je voor jezelf zou beginnen, als wat zou dat dan zijn?
Been there, done that. Nadat ik in 1994 ontslagen was op mijn (heel toffe) job, ben ik als zelfstandige met een ‘secretariaatsdienst voor bedrijven’ gestart. Spannend, maar achteraf gezien heel fijn om je eigen baas te zijn en voldoende opdrachten te hebben om geen ambetante jobkes te moeten aannemen. Dat heb ik met veel plezier gedaan tot aan mijn pensioen in 2016.

39. Wil jij altijd winnen?
Oh neen, ik ben totaal niet competitief ingesteld en heb geen enkel probleem met verliezen.

40. Ga je naar de kerk?
Neen, begrafenissen niet te na gesproken. Ik ben katholiek opgevoed maar heb al jaren gebroken met de kerk.

Auteur: MyriamC

vrouw / moeder / oma / levensgenieter / wereldreiziger / #foreveronvacation Mijn motto: YOLO!

39 gedachten over “1000 vragen aan jezelf #2”

 1. Ik ontdekte zoveel herkenningspunten hier.
  Dus besloot ik op zoek te gaan naar een nummer waarbij ik totaal niet strookte met wat je hier schreef. Het was verdorie moeilijk om vinden en moet besluiten met het simpele ‘ ik was nooit zelfstandigen en had er ook geen ambitie voor….

  Geliked door 1 persoon

   1. Leuk Myriam,helaas heb ik er zelf geen geduld voor om dit te doen .En wow dat zijn nog heel veel vragen .

    Geliked door 1 persoon

    1. Inderdaad heel veel vragen. Daarom heb ik ook lang getwijfeld of ik er wel aan zou beginnen. Maar aangezien ons leven nu zo’n beetje stilgevallen is, heb ik er tenminste een bezigheid aan.

     Geliked door 1 persoon

 2. Ik ben wel zeker dat jij goed kan koken. Amai, je maakt er echt je werk van.
  Dat angstig maar gelukkig kind was ik ook. Het kan dus echt wel samengaan.
  Dat kopje staat je enig. Ondertussen laat ik mijn haar ook vergrijzen, nu al 9 maanden, dus zo’n 10 cm… maar nu blijkt dat mijn echte haarkleur veel donkerder is dan mijn gekleurde haar. Het is dus zwarte peper met zout. Zo’n mooie wittekop als jou zal ik nooit hebben. Dat had ik wel voor ogen, maar dat zal het niet worden.

  Geliked door 1 persoon

 3. Dat recept ken ik niet wat je daar op foto hebt, ziet er lekker uit ! Kort haar heb ik al meer dan 25 jaar inderdaad omdat het makkelijk is maar vindt het ook goed staan. Jij hebt ook een mooie coupe 👍

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik heb de neiging mijn eigen antwoorden te gaan lezen om te vergelijken, haha 🙂
  Dat jij goed kan koken, daar ben ik zeker van. En je mag dat gerust zeggen van jezelf.
  Ik heb al een hele tijd zo’n kort kopje, maar de laatste maanden ben ik aan het twijfelen om het toch weer eens wat langer te laten groeien. De kapster is niet meer geweest, dus die lockdowncoupe zal wel uitwijzen of ik er verder mee wil of niet.
  Dat winkelen, dat doe ik ook niet graag. Er is voor mij één uitzondering. Een stoffenwinkel! Gelijk welke stoffenwinkel 🙂

  Geliked door 1 persoon

  1. Als je je haar wil laten groeien is het inderdaad nu de moment. Ik had eigenlijk volgende week naar de kapper gemoeten. Ik zal er nogal uit zien tegen half december!

   Geliked door 1 persoon

   1. Hihi 🙂 Er beginnen bij mij pluimpjes uit te steken, vooral aan mijn oren 🙂 Seizoensgewijs is het ook het goede moment om het wat te laten groeien, in de zomer heb ik altijd schrik van de warmte. Mijn innerlijke thermostaat is zo al kapot, als daar dan nog een bos haar de warmte vasthoudt… maar we zien wel 🙂

    Geliked door 1 persoon

 5. Leuk een foto te zien. Ik heb kort met veel eigen krullen, ga ook naar speciale krullenkapper.
  Koken doe ik in ieder geval graag en over het algemeen wordt het ook wel gewaardeerd, zeker als het AGV is. Ik hou meer van surinaams of aziatisch.

  Een hele dag niets doen, hoe doe je dat, geen idee en ziek ben ik ook al heel lang niet geweest. De laatste 2 ziekenhuisopnames waren voor nieuwe knieen dan moet je oefenen dus ook daar druk druk druk

  Geliked door 1 persoon

 6. Kunnen jullie je dan ook uit laten schrijven bij de kerk? Ik weet toevallig van ooit iemand dat het hier kan, je uit laten schrijven. Ik wist niet eens dat je ooit werd ingeschreven zelfs.

  Leuk, om jou weer iets beter te leren kennen!

  X

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja, volgens mij kan je je wel laten ontdopen maar zo ver wil ik niet gaan. Tenzij er financieel voordeel aan zou vasthangen zoals in Duitsland. Mijn zwager heeft zich uit de kerk uitgeschreven en dan hoef je ook geen kerkbelasting meer te betalen.

   Geliked door 1 persoon

   1. Dat is hier dus ook zo… uitschrijven betekent stop van acceptgiro’s. 😉 Ik ben helemaal niets hoor, van twee kanten heiden zullen we maar zeggen, en tot ver terug geen kerk te vinden, heel bijzonder eigenlijk.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: